Een verborgen camera detecteren met Android-telefoons

Inhoudsopgave:

Een verborgen camera detecteren met Android-telefoons
Een verborgen camera detecteren met Android-telefoons
Anonim

Wat te weten

  • De camera gebruiken: start de foto-app van de telefoon. Verplaats de camera van de telefoon. Zoek naar een klein blauw-wit licht.
  • Wifi gebruiken: Open Instellingen > Netwerk en internet en tik op Wi-Fi. Beweeg de telefoon terwijl u naar de lijst met Wi-Fi-apparaten kijkt.

Dit artikel legt uit hoe je een verborgen camera kunt detecteren met een Android-telefoon.

Een verborgen camera detecteren met Android Camera

Als je vermoedt dat je wordt bekeken via een verborgen camera ergens in je huis of privéruimte, is je Android-telefoon een handig hulpmiddel voor het detecteren van bepaalde soorten bewakingsapparatuur. Hoewel het niet waterdicht is, is het mogelijk om de camera en magnetometersensor van je Android-telefoon te gebruiken om verborgen camera's en microfoons of andere luisterapparaten te detecteren.

Sommige verborgen camera's zenden IR-licht (infraroodstraling) uit, dat met het blote oog niet zichtbaar is. De cameralens op uw Android-telefoon pikt infraroodlicht op als u uw apparaat dichtbij genoeg houdt. Als je een verborgen camera vindt die IR uitzendt, verschijnt deze op het scherm van je camera als helder blauw-wit licht.

  1. Start de camera-app van je telefoon.
  2. Ga door de kamer en richt de camera van je telefoon op gebieden waarvan je vermoedt dat spionageapparatuur verborgen is.

    Image
    Image
  3. Als je een klein, helderwit licht ziet, leg je telefoon dan neer en onderzoek je verder. Het kan een verborgen camera zijn.

Verborgen camera's en afluisterapparatuur detecteren door wifi te scannen

Het is mogelijk dat sommige goedkopere spionagecamera's en luisterapparaten worden weergegeven in de lijst met wifi-verbindingen van je telefoon. Ververs uw netwerklijst terwijl u door de kamer loopt en zoek naar vreemde verbindingen of apparaten.

Je telefoon zal hoogstwaarschijnlijk meerdere draadloze apparaten en netwerken opnemen. Zoek naar specifieke merknamen of het woord cam, camera of iets dergelijks.

  1. Open de Instellingen app en tik vervolgens op Netwerk & internet.
  2. Tik op Wi-Fi.
  3. Beweeg je telefoon en bekijk de lijst met wifi-netwerken in de buurt.

    Image
    Image
  4. Dat is het!

FAQ

    Hoe kan ik een camera detecteren die in een spiegel is verborgen?

    Controleer in de spiegel of er iets mis is, zoals een draad of een klein knipperend lampje. Druk vervolgens met een vingertop tegen de spiegel en kijk of er een opening is tussen uw vinger en het reflecterende oppervlak - als er geen opening is, kan het een tweerichtingsspiegel zijn. Kijk ook heel goed en laat langzaam een zaklamp op het oppervlak van een spiegel schijnen om de reflectie van een cameralens te onthullen.

    Hoe kan ik zoeken naar een verborgen camera in een gloeilamp?

    Doe eerst alle lichten in de kamer uit. Inspecteer de gloeilamp zorgvuldig op een vage interne gloed. Als je licht aan de binnenkant van de lamp ziet, kan er een camera in zitten.

    Hoe herken ik een verborgen camera in een bril?

    Het eerste waar u op moet letten, is een kleine cirkel langs de voorkant van de bril. Dit kan een cameralens zijn. Ook worden spionnenbrillen vaak gemaakt in donkere kleuren en hebben ze meestal bredere dan normale oppervlakken om interne camera's beter te verbergen. De meeste slimme brillen hebben een ingebouwd opnamelampje dat moet gaan branden als de camera wordt aangezet.

Aanbevolen: