Wat u moet weten over verbinding maken met een verborgen netwerk

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over verbinding maken met een verborgen netwerk
Wat u moet weten over verbinding maken met een verborgen netwerk
Anonim

Een verborgen netwerk is een draadloos netwerk dat is geconfigureerd om de netwerknaam (SSID) niet uit te zenden. Dat betekent dat het effectief verborgen is, tenzij je weet waar je moet zoeken, omdat het niet naast andere netwerken verschijnt.

Waar wordt een verborgen netwerk voor gebruikt?

In het verleden creëerden gebruikers vaak verborgen netwerken om een extra beveiligingslaag toe te voegen, omdat niemand kon zien dat ze bestonden. In werkelijkheid voegt het niet veel bescherming toe, en de meeste gebruikers zouden in plaats daarvan veilige wachtwoorden moeten hebben.

Een verborgen netwerk kan echter nog steeds voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit kan zijn om een netwerklijst netjes te houden, zoals in een druk flatgebouw waar u geen reclame wilt maken voor een netwerk dat u alleen voor een paar van uw eigen apparaten gebruikt.

Op dezelfde manier kan het in een werkomgeving handig zijn om een gastnetwerk te tonen voor bezoekers, terwijl het netwerk voor werknemers wordt verborgen.

Wat betekent het als er een verborgen netwerk is?

Een verborgen netwerk werkt niet anders dan een gewoon netwerk. Het enige verschil is dat het zijn netwerknaam niet uitzendt naar iemand die op zoek is naar een netwerk. Er is echter software beschikbaar die verborgen netwerken kan laten zien. Het onthullen van een verborgen netwerk betekent niet dat je er verbinding mee kunt (of moet) maken, omdat je nog steeds het wachtwoord nodig hebt om verbinding te maken.

Een verborgen netwerk is niet meer of minder veilig om verbinding mee te maken dan een gewoon netwerk. Wat belangrijk is, is weten wie het netwerk bezit en beheert.

Waarom is er een verborgen netwerk op mijn wifi?

Tenzij je hebt ingesteld dat je wifi-router verborgen is, zendt je wifi-netwerkapparatuur geen verborgen netwerken uit die je tegenkomt via apps of ergens anders.

In plaats daarvan kunt u de netwerken in de buurt van uw locatie bekijken, zodat u ervoor kunt kiezen om er verbinding mee te maken. Een verborgen netwerk is alleen zichtbaar als u een speciale app zoals iStumbler gebruikt om alle beschikbare netwerken in de buurt van uw locatie te bekijken.

Als je er een tegenkomt, zal het je verbinding niet verstoren, tenzij je probeert eraan deel te nemen.

Moet je verbinding maken met verborgen netwerken?

Technisch gezien kan het geen kwaad om verbinding te maken met verborgen netwerken, op voorwaarde dat u natuurlijk de oorsprong van het netwerk kent. Als je het verborgen netwerk zelf hebt opgezet, is het veilig om te gebruiken. Voor onbekende moet je er meer over weten.

Verbinding maken met een verborgen netwerk is iets anders dan lid worden van een gewoon netwerk, omdat het verborgen is. U moet de netwerknaam, het beveiligingstype en de informatie over de beveiligingssleutel weten. Deze worden u verstrekt door de netwerkbeheerder.

Het is vrij eenvoudig om verbinding te maken met een verborgen netwerk in Windows.

Verbinding maken met een verborgen netwerk op een Mac

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het bureaublad.
  2. Click Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Netwerk.

    Image
    Image
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu Netwerknaam.

    Image
    Image
  5. Click Word lid van een ander netwerk.

    Image
    Image
  6. Voer de details van het netwerk in.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat Onthoud dat dit netwerk is aangevinkt, zodat u de gegevens niet later opnieuw hoeft in te voeren.

  7. Klik op Deelnemen.

FAQ

    Hoe maak ik verbinding met een verborgen netwerk in Windows?

    Als je Windows gebruikt, is de eenvoudigste manier om verbinding te maken met een verborgen netwerk via Windows-instellingen. Selecteer vanuit Instellingen Netwerk en internet en zorg ervoor dat u zich op het tabblad Wi-Fi bevindt. Selecteer Bekende netwerken beheren > Netwerk toevoegen Raadpleeg uw IT-team of beheerder om de netwerknaam, het beveiligingstype en de informatie over de beveiligingssleutel te verkrijgen. Voer deze informatie in het scherm Netwerk toevoegen in en selecteer Opslaan U wordt verbonden met het verborgen netwerk.

    Hoe verwijder ik een verborgen netwerk?

    Als je geen verborgen netwerk op je wifi-netwerk wilt, zoek je het beheerderspaneel van je router en log je in. Afhankelijk van je router zie je een optie voor Wi-Fi Instellingen of iets dergelijks. Zoek naar een Hidden Networks optie. Zodra je deze optie hebt gevonden, kun je verborgen netwerken uitschakelen. Start uw router opnieuw om het proces te voltooien.

    Hoe kan ik een wifi-netwerk verbergen?

    Je moet de SSID van een netwerk uitschakelen om het netwerk te verbergen. Om dit te doen, moet je de specifieke instructies van je router vinden. Het proces omvat waarschijnlijk het inloggen op het administratieve paneel van uw router en het vinden van een optie genaamd SSID Broadcast De instructies van uw router zullen u begeleiden bij het uitschakelen van de SSID-broadcast en het verbergen van uw Wi-Fi-netwerk. Als je een Linksys-router hebt, raadpleeg dan de Linksys-website en als je een Netgear-router hebt, ga dan naar die website.

Aanbevolen: