Amazon Delivery EV's gaan de straat op

Amazon Delivery EV's gaan de straat op
Amazon Delivery EV's gaan de straat op
Anonim

In sommige steden in de VS zullen de nieuwe bestelwagens voor elektrische voertuigen (EV) van Amazon zeer binnenkort, mogelijk zelfs vandaag, verschijnen.

Dit nieuwe wagenpark, ontworpen in samenwerking met EV-fabrikant Rivian, is de afgelopen drie jaar in zekere zin in de maak. De twee bedrijven bundelden hun krachten in 2019 toen Amazon zijn Climate Pledge aftrapte met als doel om tegen 2040 een CO2-uitstoot van netto nul te bereiken. Of Amazon dat doel voor koolstofreductie zal halen, v alt nog te bezien, maar de nieuwe vloot van EV's is zeker een stap ernaartoe.

Image
Image

Het belangrijkste punt van EV's is dat ze veel schoner en beter voor het milieu zijn dan standaard voertuigen op gas. Een van de belangrijkste voordelen van het vervangen van een vloot bestelwagens/bestelwagens is dus natuurlijk dat er minder schade aan het milieu wordt toegebracht. Er zijn veel Amazon-bezorgvoertuigen en die uitstoot loopt op.

Image
Image

Delivery EV's hebben echter andere, minder voor de hand liggende voordelen. Er wordt meer nagedacht over bestuurderscomfort en veiligheid. Verbeterd zicht en andere ingebouwde sensoren zijn bedoeld om ook voetgangers en andere bestuurders op de weg veiliger te houden. En Amazon gelooft dat de nieuw geïntegreerde technologie voor chauffeursassistentie het routeren van pakketten (en bij uitbreiding de bezorging) overal eenvoudiger, veiliger en sneller zal maken.

Amazon/Rivian-bezorgings-EV's gaan nu de straat op in B altimore, Chicago, Dallas, Kansas City, Nashville, Phoenix en meer locaties, met de verwachting dat veel van Amazon's door benzine aangedreven bestelauto's in 100 steden zullen worden vervangen door eind 2022.

Correctie 7/25/2022: Een onjuiste datum in de laatste alinea gecorrigeerd.

Aanbevolen: