De nieuwe Kindle-update is welkom, maar kan Amazon verder gaan?

Inhoudsopgave:

De nieuwe Kindle-update is welkom, maar kan Amazon verder gaan?
De nieuwe Kindle-update is welkom, maar kan Amazon verder gaan?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Kindle heeft een nieuw startscherm en veegbediening.
  • De veegbewegingen zijn niet wat je denkt dat ze zijn.
  • E-readers bestaan al jaren, maar zijn nauwelijks veranderd.
Image
Image

De nieuwste Kindle-update brengt een aantal radicale veranderingen aan de e-reader van Amazon, maar laat alleen zien hoe weinig Amazon er om lijkt te geven.

Kindle-software-update 5.13.7 vernieuwt het startscherm en brengt veegbewegingen naar de gebruikersinterface. Het is de belangrijkste softwarevernieuwing van de Kindle in jaren, maar uiteindelijk doet het weinig meer dan herschikken wat er al was.

Dat wil niet zeggen dat de veranderingen niet welkom zijn. Het is gewoon dat Amazon zoveel meer zou kunnen doen. Waarom bootsen e-books nog steeds papieren boeken zo nauw na? Waar zijn de nieuwe functies?

"Ik heb het gevoel dat voor Kindle een grote verbetering de kleureditie zou kunnen zijn", vertelde boekblogger Ashley P. aan Lifewire via e-mail. "Veel van de boeken die ik lees hebben prachtige, excentrieke omslagen en ik zou deze omslagen graag op mijn Kindle willen hebben, vooral omdat ik er bookstagram-foto's van maak. Het is beter dan het altijd simpele zwart-wit."

De 5.13.7 Update

De 5.13.7-update, nu beschikbaar en automatisch uitgerold in de komende weken, heeft twee grote veranderingen. De eerste is een opnieuw ontworpen startscherm, nu opgesplitst in twee gebieden, die altijd toegankelijk zijn via twee nieuwe knoppen onder aan het scherm.

Image
Image

"Home" bevat je huidige gelezen boeken, je leeslijsten en een heleboel aanbevelingen. Het is bijna hetzelfde als het oude startscherm. Het nieuwe tabblad 'Bibliotheek' toont alleen uw boeken, documenten en voorbeelden. Het uiterlijk is schoner, maar het is slechts een reorganisatie van het bestaande startscherm.

Interessanter zijn de veegbewegingen. In het begin raakte ik opgewonden, omdat ik dacht dat de Kindle (eindelijk) de veegbeweging met twee vingers omhoog/omlaag van de Kobo heeft gekopieerd, waardoor de helderheid van het voorlicht direct verandert. Maar nee.

In plaats daarvan is het net als het Control Center-gebaar op een iPhone. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden en je ziet het nieuwe bedieningspaneel, met een schuifregelaar voor helderheid en knoppen voor synchronisatie, Bluetooth, vliegtuigmodus en verdere instellingen. Als u omhoog veegt, gaat u naar de paginabrowser.

De nieuwe gebruikersinterface is een duidelijke verbetering. Het aanpassen van de helderheid is nu één tik verwijderd, bijvoorbeeld niet twee. Maar zou er niet meer moeten zijn?

Meer, alsjeblieft

Terwijl telefoons en tablets elk jaar geweldige functies blijven toevoegen, lijkt de e-readerwereld in vergelijking daarmee ten dode opgeschreven. Maar hebben we echt nieuwe functies nodig om alleen maar boeken te lezen?

Image
Image

"Ik denk niet dat de Kindle achterblijft bij de concurrentie - ik denk dat Amazon heel opzettelijk is om de functies van de Kindle nogal kaal te houden", vertelde advocaat en lezer Mark Pierce aan Lifewire via e-mail. "Een e-reader is een inherent eenvoudig apparaat met één functie: een digitale versie van een boek zijn. E-readers hebben niet alle toeters en bellen nodig die tablets en telefoons hebben."

Het probleem is niet dat we die toeters en bellen nodig hebben. Het is dat het e-boek in sommige opzichten nog steeds slechter is dan het papieren boek en dat de Kindle slechter is dan de concurrentie.

Zoals gezegd, kun je met de Kobo de helderheid aanpassen door over het scherm te vegen. Het heeft ook lang de omslag van je huidige boek getoond als het slaapscherm, dat de Kindle pas onlangs heeft toegevoegd. En de Kobo integreert de Pocket read-later-service, waardoor het gemakkelijk is om artikelen van je telefoon op te slaan.

We willen absoluut geen e-mail of Twitter op onze e-readers, maar dat betekent niet dat de e-reader perfect is. Wat kan het nog meer doen?

Beter lezen

Het slechtste aspect van de gebruikersinterface van een e-reader is navigatie. Het is nog steeds gemakkelijker om een papieren boek te omzeilen. Als je bijvoorbeeld snel naar een andere pagina in een papieren boek wilt verwijzen, gebruik je een vinger om je plaats te behouden. Met een Kindle zijn er functies voor snel bladeren, maar je kunt je plaats te gemakkelijk kwijtraken.

Image
Image

Wat dacht je van een geschiedenis in webbrowserstijl op de terugknop? Op die manier zou je gemakkelijk terug kunnen komen, zelfs na veel onderzoek?

De Kobo integreert Pocket, maar je kunt de artikeltekst niet markeren. Gezien de geweldige e-readers om te lezen, lijkt dit essentieel.

De zoek- en woordenboekzoekopdrachten van de Kindle zijn ook behoorlijk slecht. Zoeken is zo slecht dat ik het gebruik ervan heb opgegeven. Idem het woordenboek. Het is prima voor gewone woorden, maar de woorden die ik niet ken, zijn meestal ongebruikelijk en komen niet voor in de eenvoudige woordenboeken van de Kindle.

Het is niet allemaal slecht. E-readers zijn fantastisch om talen te leren, omdat je vertalingen kunt opzoeken door woorden te markeren. En het toegankelijkheidsvoordeel van zoombare tekst is gewoon geweldig. Een e-reader hoeft niet fancy te worden, maar kunnen we echt niet verbeteren op papier? Dat lijkt een lage lat.

Aanbevolen: