Hoe opgeslagen wachtwoorden op Mac te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe opgeslagen wachtwoorden op Mac te vinden
Hoe opgeslagen wachtwoorden op Mac te vinden
Anonim

Wat te weten

  • iCloud-sleutelhanger: Ga naar Applicaties > Hulpprogramma's > Keychain Access > zoek naar wachtwoord > dubbelklik erop.
  • Vink het vakje Wachtwoord weergeven aan > voer uw computerwachtwoord in > klik op OK (of Toestaanof Altijd toestaan).
  • In Chrome: Chrome menu > Voorkeuren > Autofill > Wachtwoorden > klik op het oogpictogram > voer uw computerwachtwoord in > OK.

Dit artikel legt uit hoe je wachtwoorden kunt vinden die zijn opgeslagen op een Mac. Het opslaan van wachtwoorden is handig, vooral als u zeer lange, zeer veilige wachtwoorden gebruikt, maar soms vergeet u ze.

Hoe bekijk ik opgeslagen wachtwoorden op mijn Mac?

Volg deze instructies om opgeslagen wachtwoorden op uw Mac te bekijken:

  1. Open een nieuw Finder-venster en ga naar Applications > Utilities.

    Image
    Image
  2. Open Toegang tot sleutelhanger.
  3. Zoek in de zoekbalk in de rechterbovenhoek naar het wachtwoord dat u zoekt. U kunt het beste zoeken naar de naam van de website of app waarvan u het wachtwoord wilt zien.

    Image
    Image
  4. Als je het wachtwoord hebt gevonden, kun je het dubbelklikken.
  5. Vink het vakje aan naast Toon wachtwoord.

    Image
    Image
  6. Voer in het pop-upvenster het wachtwoord in dat u gebruikt bij het inloggen op uw computer en klik op Toestaan voor eenmalige toegang (of Altijd toestaanvoor toegang op langere termijn).

    Voor sommige wachtwoorden, klik in plaats daarvan op OK.

  7. Het wachtwoord verschijnt in het Password veld onderaan het pop-upvenster.

    Image
    Image

Wat is sleutelhangertoegang?

Keychain Access is voorgeïnstalleerd op alle Macs en is het hulpmiddel van Apple om wachtwoorden op te slaan. Het slaat gebruikersnamen en wachtwoorden op voor Safari, wifi-netwerken en apps. Het is Sleutelhangertoegang die uw accountgegevens automatisch invult wanneer u zich moet aanmelden.

Omdat Sleutelhangertoegang al je wachtwoorden opslaat, is het ook de plek waar je opgeslagen wachtwoorden op je Mac kunt bekijken. We gaan ervan uit dat je al een aantal wachtwoorden in Sleutelhangertoegang hebt, dus volg deze stappen om ze op te zoeken.

Keychain Access is niet de enige wachtwoordbeheerder die er is. Anderen (1 wachtwoord is misschien wel de meest bekende) werken in principe op dezelfde manier. De exacte stappen verschillen afhankelijk van het programma dat u gebruikt, maar u kunt ook wachtwoorden in die programma's opzoeken.

Opgeslagen wachtwoorden synchroniseren met iCloud-sleutelhanger

Vind je het leuk om je wachtwoorden op te slaan en ze automatisch in te vullen wanneer je ze nodig hebt? Dat kan niet alleen op een Mac, maar het werkt ook op iPhone en iPad. Die functie wordt iCloud-sleutelhanger genoemd en werkt net als andere delen van iCloud: inhoud wordt gesynchroniseerd met alle apparaten die op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd. Dus als je iCloud-sleutelhanger op al je apparaten instelt, hebben ze allemaal hetzelfde wachtwoord. Volg deze stappen om dit te doen.

  • Op Mac: Ga naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Apple ID > iCloud > vink het vakje aan naast Sleutelhanger.
  • Op iPhone of iPad: Ga naar Instellingen > [uw naam] > iCloud > Sleutelhanger > verplaats de iCloud-sleutelhanger schuifregelaar naar aan/groen.
Image
Image

Hoe bekijk ik opgeslagen wachtwoorden in Chrome?

Chrome is de voorkeursbrowser van veel mensen, maar het werkt niet met Keychain (standaard tenminste; er is een browserextensie om Keychain compatibel te maken met Chrome). In plaats daarvan slaat Chrome zelf wachtwoorden op. Ga als volgt te werk om wachtwoorden op te zoeken in Chrome op een Mac.

  1. Open Chrome > Chrome menu > Voorkeuren > Autofill > Wachtwoorden.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden naar de Saved Passwords sectie.

    Image
    Image
  3. Klik op het eye icoon naast het account waarvan je het wachtwoord wilt bekijken.
  4. Voer in het pop-upvenster het wachtwoord in dat u gebruikt om in te loggen op de computer en klik op OK.
  5. Het wachtwoord verschijnt in de Password kolom.

    Image
    Image
  6. Klik op het oogpictogram om het wachtwoord weer te verbergen.

FAQ

    Hoe vind ik de gebruikersnaam en het wachtwoord van mijn Mac?

    Als u uw Mac-gebruikersnaam bent vergeten en deze nodig hebt om in te loggen, start u uw Mac opnieuw op terwijl u op de aan/uit-knop + Command + S drukt wanneer u de opdrachtprompt ziet, typt uls /Users in het vak. Je ziet een lijst met actieve gebruikersnamen op de Mac. Als u uw Mac-aanmeldingswachtwoord bent vergeten en dit opnieuw moet instellen, start u uw Mac opnieuw op en selecteert u vervolgens uw gebruikersaccount. Selecteer het vraagteken in het wachtwoordvak en selecteer vervolgens de pijl naast Reset het met uw Apple ID Voer uw Apple ID en wachtwoord in en volg de aanwijzingen om een nieuw inlogwachtwoord in te stellen.

    Hoe vind ik mijn wifi-wachtwoord op een Mac?

    Je kunt je opgeslagen wifi-wachtwoord op je Mac vinden via Sleutelhanger. Start Keychain Access, ga dan naar System > Passwords Zoek uw netwerknaam, klik op Show Password en volg de authenticatieprompts. U kunt uw wifi-wachtwoord ook vinden met Terminal. Start Terminal en typ security find-generic-password -ga WIFI NAAM | grep "wachtwoord:" in het vak. Volg de authenticatie-prompts en dan zie je je wachtwoord.

Aanbevolen: