5 Beste manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden

Inhoudsopgave:

5 Beste manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden
5 Beste manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden
Anonim

Het Windows-aanmeldingswachtwoord is een van de belangrijkste wachtwoorden die we hebben onthouden en als u dit wachtwoord bent kwijtgeraakt, zult u zeker hinder ondervinden. Kies uit een van de verschillende manieren om uw verloren wachtwoord in Windows te vinden.

De meeste van de onderstaande methoden om verloren wachtwoorden te vinden, zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Sommige van deze ideeën werken mogelijk ook voor oudere Windows-besturingssystemen.

Image
Image

Reset het wachtwoord van uw Microsoft-account

De snelste en gemakkelijkste manier om terug te gaan naar Windows nadat je je wachtwoord bent kwijtgeraakt, is door het online opnieuw in te stellen, maar alleen als je Windows 11/10/8 hebt en alleen als je een Microsoft-account gebruikt om log in. Als dat uw situatie niet beschrijft, ga dan verder met het volgende idee.

Aangezien u uw Microsoft-account gebruikt als uw Windows 11/10/8-inloggegevens en aangezien Microsoft die accounts online beheert, kunt u uw verloren Windows-wachtwoord eenvoudig opnieuw instellen vanuit elke browser, op elke computer of elk apparaat, inclusief uw smartphone.

Weet u niet zeker of u zich bij Windows aanmeldt met een Microsoft-account? Als je inlogt met een e-mailadres, dan gebruik je een Microsoft-account. Als je inlogt met iets anders dan een e-mailadres, zoals je naam of een ander adres, dan gebruik je een lokaal account en zal deze methode niet werken.

Gebruik uw wachtwoordhersteldiskette

Als u Windows 11, 10 of 8 niet gebruikt, of zich alleen aanmeldt met een lokaal account, is de eenvoudigste manier om uit een "verloren Windows-wachtwoord"-probleem te komen, uw wachtwoordhersteldiskette te gebruiken - ervan uitgaande dat je er natuurlijk een hebt. Je zult het weten als je het doet.

Een wachtwoordhersteldiskette maken, die in feite waarschijnlijk een flashstation is en geen ouderwetse diskette, moet u doen voordat u uw Windows-wachtwoord kwijtraakt, niet daarna.

Je hoeft maar één keer een wachtwoordhersteldiskette te maken. Het maakt niet uit hoe vaak u uw wachtwoord wijzigt nadat u de schijf hebt gemaakt, het zal nog steeds werken om uw verloren wachtwoord opnieuw in te stellen.

Laat een beheerder uw wachtwoord wijzigen

De volgende gemakkelijkste manier om een verloren Windows-wachtwoord te vinden, is het idee om het helemaal te vinden te vergeten! Laat een van de andere gebruikers op uw computer uw verloren wachtwoord voor u wijzigen.

Dit werkt alleen als een van de andere mensen met wie je je computer deelt een Windows-aanmeldingsaccount heeft dat is ingesteld met beheerderstoegang. Eén account is dat meestal, dus probeer dit eens met zoveel mogelijk accounts.

Het eerste account dat in Windows werd ingesteld, is vaak ingesteld met beheerderstoegang.

Het is duidelijk dat je dit idee volledig moet doorgeven als je de enige gebruiker op je computer bent.

Reset uw wachtwoord van 'buiten' Windows

Als het downloaden van onbekende software, het branden van schijven of het maken van flashdrives niet klinkt als dingen waarin je geïnteresseerd bent, probeer dan een onofficiële, maar werkbare hack van de Ease of Access-functie van Windows om toegang te krijgen tot de Opdrachtprompt buiten een inlogsessie.

Je zult wat opdrachtregelwerk moeten doen, maar het enige dat je nodig hebt is toegang tot je Windows-installatie- of herstelmedia - en een beetje geduld.

Aan de andere kant zullen de automatische wachtwoordreset- en hersteltools voor de meesten van jullie waarschijnlijk snellere oplossingen zijn dan het gebruik van deze methode.

Reinig Windows installeren

Dit is de optie die je echt niet wilt proberen, maar we nemen het hier op omdat het een bepaalde oplossing is voor een Windows-probleem met verloren wachtwoorden.

Een schone installatie van Windows is een volledige verwijdering van uw harde schijf, gevolgd door een herinstallatie van het Windows-besturingssysteem. We hebben een aantal geweldige stapsgewijze zelfstudies die hieronder zijn gelinkt, maar het schone installatieproces is tijdrovend en je verliest alles in het proces.

Als je de vorige twee ideeën hierboven hebt overgeslagen omdat ze te ingewikkeld klonken, weet dan dat een schone installatie veel ingewikkelder is.

Aanbevolen: