M2 MacBook Air's gebrek aan traditionele koeling zou goed moeten zijn, zeggen experts

Inhoudsopgave:

M2 MacBook Air's gebrek aan traditionele koeling zou goed moeten zijn, zeggen experts
M2 MacBook Air's gebrek aan traditionele koeling zou goed moeten zijn, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iFixit's demontage van de M2 MacBook Air onthulde dat de laptop nog minder koelopties heeft dan zijn voorganger.
  • Experts geven Apple het voordeel van de twijfel, met het argument dat het bedrijf dergelijke beslissingen niet zomaar neemt.
  • Sommigen suggereerden dat het grotere probleem de upgradebaarheid en herstelbaarheid van het apparaat zou kunnen zijn.
Image
Image

Een recente demontage van iFixit heeft een schrikbarend gebrek aan koelhardware in de nieuwe M2 MacBook Air aan het licht gebracht, net zoals een ongekende hittegolf delen van Europa en de VS kookt.

Terwijl ze de M2 MacBook Air uit elkaar halen, merkt iFixit op dat, net als zijn voorganger, de laptop geen koelventilator heeft, wat niet verrassend is. Wat echter alarmerend is, is een zeer minimaal passief koelsysteem. Apple heeft besloten om ook de warmteverspreider, die deel uitmaakte van de M1 MacBook Air, te schrappen en vertrouwt in plaats daarvan alleen op koelpasta en grafiettape om de laptop te koelen. Experts zijn bezorgd, maar niet overdreven bezorgd.

"Apple heeft een ongelooflijke staat van dienst op het gebied van thermische engineering in de MacBook Air-productlijn", vertelde Tom Bridge, Principal Product Manager, Apple, bij JumpCloud, via e-mail aan Lifewire. "Als ze zeggen dat ze alleen tape en koelpasta nodig hebben, hebben ze vrijwel zeker gelijk."

Onder de motorkap

Image
Image

Toen ze het deksel van het apparaat haalden, merkte iFixit "een indrukwekkende hoeveelheid lege ruimte", maar waren verbijsterd door de warmteverspreider, die opv alt door zijn afwezigheid.

"Hoe koelt dit ding af?" vroeg iFixit in hun demontage. "Natuurlijk had het veel koelpasta en grafiettape, en ja, de M2 is efficiënt, maar dit schild is superdun, dus het helpt niet veel - en de behuizing is lichter dan vorig jaar, dus? Misschien is de M2 Air stiekem een iPad … of misschien laat Apple hem gewoon warm worden.”

En de omgevingstemperaturen helpen ook niet mee. Valve waarschuwde onlangs dat het Steam Deck het beste werkt wanneer de omgevingstemperatuur onder de 95 ° F blijft, wat suggereert dat mensen het niet gebruiken tijdens de hittegolf, omdat het apparaat de prestaties zal verminderen om zichzelf te beschermen bij hogere omgevingstemperaturen.

Wat zegt dat over de M2 MacBook Air?

iFixit Content Advisor, Sam Goldheart, vertelde Lifewire via e-mail dat Apple veel tijd, geld en moeite besteedt aan het ontwerpen van zijn hardware, en we zullen het pas echt weten als mensen beginnen te klagen.

Bridge gelooft dat het gebrek aan koeling iets te maken kan hebben met de efficiëntie van de M2, en misschien is het enige dat hij echt nodig heeft om te koelen klodders koelpasta.

"De benchmarks voor CPU-prestaties wijzen op een chipontwerp dat, ondanks een totaal gebrek aan actieve koelingstechnologie, in staat is om zowel de prestaties met 10-15% te verhogen als een enorme levensduur van de batterij", redeneerde Bridge. "De levensduur van koelpasta is meestal 7-10 jaar, en als het je primaire koelvector is, kun je op geen enkele manier bezuinigen op wat er is."

Kijk Elders

iFixit benadrukte ook dat de laptop niet kan worden geüpgraded dankzij de ontwerpkeuzes van Apple, zoals de gesoldeerde SSD, die meestal een negatieve invloed heeft op de wederverkoopwaarde van een apparaat.

Image
Image

Bridge, die deel uitmaakt van de MacAdmins Foundation die Mac-beheerders over de hele wereld helpt verbinding te maken, verwacht echter niet dat deze nieuwe generatie MacBook Airs een lagere inruilwaarde zal hebben dan zijn voorgangers, om het simpele feit dat het use case-profiel is aanzienlijk lichter.

Goldheart was het er ook mee eens dat de ontwerpkeuzes niet noodzakelijkerwijs wijzen op geplande veroudering. Ze denkt echter dat zelfs als de M2 MacBook Air het volhoudt onder interne en omgevingswarmte, de enige manier om ervoor te zorgen dat hij een lang en gelukkig leven heeft, is hem nog beter te repareren.

"Als het bord kookt, zou je de componenten moeten kunnen vervangen", legt Goldheart uit. "En zoals het er nu uitziet, is er niet veel modulariteit, en daarom niet veel onderdelen die te redden zijn, op het logic board."

Dit, zo betoogde ze, zou zich waarschijnlijk vertalen in een onbetaalbaar dure reparatie, of je nu het bord verwisselt of een microsoldeerexpert zoekt die niet het voordeel zou hebben van de handleidingen en schema's van Apple, en Apple doet dat niet die reparaties zelf.

"De lange en korte is dat zelfs zonder een ventilator, Apple het in de hitte misschien beter doet dan de concurrentie", stelde Goldheart voor, "maar fabrikanten zoals HP zijn vaak een geweldige langetermijnoplossing omdat ze reparatie ondersteunen.”

Aanbevolen: