Apple's Business-only 'MacBook Upgrade Program' zou ook voor gewone gebruikers moeten zijn

Inhoudsopgave:

Apple's Business-only 'MacBook Upgrade Program' zou ook voor gewone gebruikers moeten zijn
Apple's Business-only 'MacBook Upgrade Program' zou ook voor gewone gebruikers moeten zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's nieuwe Mac Notebook Upgrade Program biedt MacBooks vanaf $30 per maand.
  • Een iPhone-upgrade-achtig plan voor individuen zou een geweldig idee kunnen zijn.
  • Je Mac kopen, gebruiken en vervolgens verkopen is de goedkoopste manier om te gaan.

Image
Image

Wie wil er elk jaar een nieuwe MacBook?

Apple lijkt een 'Mac Notebook Upgrade Program' te lanceren, een manier voor bedrijven om een maandelijks vast bedrag te betalen en regelmatig vervangende eenheden te krijgen. Het is volkomen logisch voor bedrijven: u kunt het kopen, onderhouden en verkopen van afzonderlijke computers vergeten. Maar hoe zit het met individuele mensen? Willen we niet dezelfde kans om regelmatig upgrades te krijgen?

"[Je] hoeft alleen maar te kijken naar de iPhone-upgradeprogramma's die providers momenteel hebben om te zien dat, als het gaat om Apple-producten, consumenten worden gedreven door verlangen in plaats van werkelijke behoefte", Amir Khella, CEO van AirTag rivaal PingTag, vertelde Lifewire via e-mail. "Misschien wordt het upgradeprogramma voor de MacBook even populair."

Waarom kopen?

Macs zijn duur. Voor een MacBook Pro uit 2021 wil je $ 2.000, vóór belasting, uitgeven voor het meest eenvoudige model. Zelfs als leasen duurder blijkt te zijn dan kopen, is het verleidelijk om extra te betalen om die initiële lay-out te vermijden. Voor bedrijven verdeelt dit de investering over het jaar. Voor individuen kan het het verschil zijn tussen het krijgen van een Mac of niet.

Volgens deze CIT Group-pagina kost het zakelijke programma van Apple voor Macs $ 60 per maand voor de 14-inch MacBook Pro. Dat is $2, 160 in totaal over drie jaar als de standaardperiode drie jaar is (details zijn nog niet openbaar gemaakt).

Image
Image

"Voor consumenten zullen deze prestatieverbeteringen waarschijnlijk elke drie tot vier jaar worden opgemerkt. Het betalen van $ 30 per maand gedurende drie jaar is hoger dan de werkelijke prijs van de MacBook ", zegt Khella.

Als ons hypothetische MacBook-upgradeprogramma het patroon van het iPhone-upgradeprogramma zou volgen, zou het misschien zelfs een beetje goedkoper uitkomen. Als u de iPhone volgens een regelmatig schema vervangt, beta alt u min of meer hetzelfde als wanneer u de telefoon samen met AppleCare koopt.

Zelfs dan, willen we elke drie jaar een nieuwe Mac? iPhones zijn min of meer volwassen, maar hun camera's verbeteren zo snel dat het logisch is om om de paar jaar een nieuwe te kopen. Maar Macs gaan, net als iPads, veel langzamer vooruit.

Image
Image

De Apple Silicon-transitie waar we ons nu in bevinden, waarbij Apple al zijn computers omschakelt om zijn eigen chips te gebruiken in plaats van chips van Intel en anderen, is een anomalie. De M1-generatie Macs is absurd snel en energiezuinig in vergelijking met de Intel Macs die eerder kwamen, maar dat is een eenmalige overstap. Het is goed mogelijk dat Apple de komende jaren zijn chips uit de M-serie in een snel tempo blijft verbeteren, maar de MacBook Pro van vandaag zal nog vele jaren buitengewoon capabel zijn.

En dan is er wederverkoop. Als je deelneemt aan het iPhone-upgradeprogramma van Apple, moet je de iPhone terugsturen wanneer je de nieuwe krijgt. Koop je je eigen iPhone (of Mac in dit geval), dan mag je ermee doen wat je wilt. Je kunt het verkopen, het als reserve houden, het doorgeven aan een familielid of vriend, enzovoort.

"MacBooks hebben een hoge inruilwaarde en het is gemakkelijk om een MacBook drie jaar na aankoop voor 50% van de prijs te verkopen", zegt Khella.

… als het om Apple-producten gaat, worden consumenten gedreven door verlangen in plaats van door werkelijke behoefte.

Het punt is dat een Mac van drie of zelfs vijf jaar oud voor de meeste mensen nog steeds een capabele machine is. Ik gebruikte dagelijks een iMac uit 2010 totdat ik hem vorig jaar verving door een Mac mini, en met een SSD-upgrade was hij meer dan goed genoeg. Ik heb een vriend die tot dit jaar zijn MacBook Air uit 2012 als primaire computer heeft gebruikt.

Bij elk type lease- of vervangingsprogramma komt het allemaal neer op de kleine lettertjes. En aangezien er (nog) niet zoiets bestaat als een persoonlijk Mac-upgradeprogramma, is er zelfs geen grote letter om door te gaan.

Voor die mensen die wanhopig een MacBook willen huren, zijn er alternatieven. Grover, een leasemaatschappij voor gadgets, laat je bijvoorbeeld technologie huren in plaats van kopen.

Uiteindelijk is deze auteur blij zijn Macs te blijven gebruiken totdat ze het niet meer aankunnen, om ze vervolgens te vervangen door een nieuw model. Het wordt uiteindelijk goedkoper - en beter voor het milieu - dan altijd het nieuwste na te jagen.

Aanbevolen: