Apple's M2 MacBook Pro is niet de opvolger die het zou moeten zijn

Inhoudsopgave:

Apple's M2 MacBook Pro is niet de opvolger die het zou moeten zijn
Apple's M2 MacBook Pro is niet de opvolger die het zou moeten zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's nieuwste M2 MacBook Pro is technologie uit het 2016-tijdperk met een nieuwe chip erin.
  • De recensies zijn op zijn best lauw.
  • Koop dit alleen als je echt van de Touch Bar houdt.

Image
Image

Apple's eerste M2 Mac heeft de gebruikelijke beoordelingssites bereikt, en… niemand geeft er echt om.

Apple's M2 MacBook Pro is de vreemdste computer in zijn assortiment. Het heeft het woord "Pro" in zijn naam, maar dat is het enige professionele eraan. Het maakt gebruik van de nieuwste M2-chip van Apple, wat gewoon ongelooflijk is, maar het plaatst het in een hoesje dat zo oud is dat het nog steeds enorme zwarte schermranden en een Touch Bar heeft. Dit is misschien wel de slechtste computer van Apple in tijden.

"Een oud ontwerp, minder poorten, een nog oudere set luidsprekers, een zielige camera, een belachelijk traag oplaadsysteem omdat er geen MagSafe-oplader is en een Touch Bar die in geen enkele MacBook zou moeten passen, " Linda G Thompson, Mac-gebruiker en CEO van softwareontwikkelaar Notta.ai vertelde Lifewire via e-mail. "M2 MacBook Pro is een ramp. In wezen beweert hij waar voor zijn geld te bieden, maar biedt niet genoeg, beweert te presteren maar heeft niet genoeg kracht. Over het algemeen is de M2 MacBook Pro als een oude auto die wordt geslagen met een nieuwe bodykit; het ziet er geweldig uit, maar het werkt niet zo goed op de lange termijn."

MacBook Oud

Apple heeft tijdens zijn WWDC-evenement in 2022 twee M2 MacBooks aangekondigd: deze, die al te koop is, en de M2 MacBook Air, met een gloednieuw ontwerp van de behuizing, een groter scherm en een MagSafe-oplaadpoort, die nog steeds niet beschikbaar.

Maar de M2 Pro is allesbehalve nieuw. Het is in wezen een 2016 Touch Bar-model met een Apple Silicon-chip erin. Het heeft absoluut niets te maken met de nieuwe Apple Silicon MacBook Pro die begint bij $ 2.000, ongelooflijke werkmachines zijn met gloednieuwe schermtechnologie, MagSafe, veel Thunderbolt-poorten, een SD-kaartsleuf en meer.

Image
Image

Voor de context: toen Apple voor het eerst zijn zelfgekweekte Apple Silicon-chips lanceerde, plaatste het ze in bestaande Mac-ontwerpen: MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac mini. Deze M1-Macs waren in wezen gewoon de oude Intel-reeks met nieuwe ingewanden. Dit had een aantal voordelen. Een daarvan was dat het gemakkelijker was dan alles in één keer te veranderen. Een andere is dat het liet zien hoeveel meer vermogen en batterijduur de chips konden bieden ten opzichte van de Intel-versies terwijl ze op exact dezelfde computers draaien.

En ten derde, het schrikte klanten niet af die een Mac wilden, maar niet gaven om al die Apple Silicon-onzin.

Zelfs toen was deze "Pro" een beetje vreemd. Het enige verschil tussen hem en de MacBook Air was de Touch Bar en een ventilator, en de ventilator was niet eens nodig voor de eerste M1. Het leek alleen te bestaan zodat Apple kon zeggen dat het een MacBook Pro in zijn nieuwe opstelling had.

Maar nu, met echte MacBook Pro's en een nieuwe MacBook Air die is ontworpen rond de M2-chip, lijkt het nog vreemder.

Waarom verkoopt Apple het?

De M2 MacBook Pro 13 is oude, oude technologie en niemand zou hem moeten kopen. Het is misschien de goedkoopste M2-Mac, maar de M2-chip is niet zo veel beter dan de M1, en je kunt nog steeds een M1 MacBook Air krijgen voor een startprijs van $ 999.

"[Als] je om je heen kijkt naar de rest van Apple's andere laptops, lijkt het een overblijfsel uit een vervlogen tijdperk dat op de een of andere manier tot in het heden is bewaard", zegt Apple-journalist en recensent Jason Snell op zijn Six Colors-blog.

Image
Image

Er zijn echter een paar goede redenen voor Apple om dit te behouden. De eerste is puur de prijs. Apple houdt oude iPhone-modellen een paar jaar te koop tegen lagere prijzen, en nu doet het hetzelfde met Macs. Prijsbewuste kopers kunnen de nieuwste M2-chip voor een lage prijs krijgen, en zakelijke kopers kunnen goedkope "Pro" -modellen krijgen met het nieuwste silicium erin.

Er is ook een grote kloof, qua prijs, tussen de MacBook Air en de goedkoopste moderne MacBook Pro. Totdat Apple ofwel een nieuwe niet-Air, niet-Pro MacBook maakt om die leemte op te vullen, is de 13-inch M2 Pro er.

En tot slot, dit zou allemaal over de Touch Bar kunnen gaan. Misschien heeft Apple er nog ergens een magazijn vol mee en wil ze ze opgebruiken voordat ze uiteindelijk de meest teleurstellende Mac om zeep helpen. Dat is waar mijn weddenschap naartoe zou gaan.

Aanbevolen: