Instagram voor kinderen zou kunnen werken als het goed wordt gedaan, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Instagram voor kinderen zou kunnen werken als het goed wordt gedaan, zeggen experts
Instagram voor kinderen zou kunnen werken als het goed wordt gedaan, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram werkt naar verluidt aan een nieuw platform gericht op kinderen onder de 13 jaar dat zich zal richten op privacy.
  • Kinderen gebruiken al sociale media, maar sommige van de "kindvriendelijke" platforms laten de tweens weg die op zoek zijn naar meer "volwassen" inhoud.
  • Experts zeggen dat kinderen online opgroeien, en dat is niet per se een slechte zaak.
Image
Image

Hoewel sociale media nooit bedoeld waren voor jongere gebruikers, integreren meer platforms "kindvriendelijke" functies, en de nieuwste om te proberen is Instagram.

Instagram zou werken aan een apart platform gericht op kinderen onder de 13 jaar als een manier om de generatie die online is opgegroeid beter te integreren. Nu veel ouders op hun hoede zijn voor het feit dat hun kinderen tegenwoordig op zo'n jonge leeftijd sociale-mediasites bezoeken, zeggen experts dat de sleutel tot het wegnemen van die angsten kindgerichte platforms zijn met ingebouwde beveiligingen.

"Zoals alles wat online is, zal het behoorlijk gemodereerd moeten worden en zal ouderlijk toezicht belangrijk moeten zijn", vertelde Alley Dezenhouse-Kelner, de klinische directeur van Magnificent Minds, aan Lifewire in een telefonisch interview.

"We zijn gewend om onze kinderen veilig te houden in de fysieke ruimte waarin we ons bevinden, maar dat kunnen we niet echt digitaal doen."

Kinderen die sociale media gebruiken

Het huidige beleid van Instagram verbiedt iedereen onder de 13 jaar om de dienst te gebruiken. Maar kinderen loggen nog steeds in op sociale-mediaplatforms om de internetcultuur te proeven, zelfs als ze te jong voor hen zijn.

en Instagram heeft de mogelijkheid om voort te bouwen op privacy in dit gerapporteerde nieuwe platform.

Volgens een onderzoek van Statista, waarbij ouders werden ondervraagd over hun kinderen, gebruikt 38% van de kinderen van 11 jaar of jonger een of andere vorm van sociale media, of dat nu TikTok, Snapchat, Instagram of andere is. Kinderen van 9-11 jaar domineerden de resultaten. Experts zeggen dat deze specifieke groep belangrijk is om in overweging te nemen bij het bedenken van aparte sociale platforms voor kinderen.

"De manier waarop online platforms en regelgeving nu zijn ontworpen, gaat ervan uit dat er bij 13 een klif is waar kinderen in het wilde open internet worden gegooid", Dr. Mimi Ito, directeur van het Connected Learning Lab aan de Universiteit van Californië, Irvine, en CEO van Connected Camps, vertelden Lifewire via de telefoon.

Image
Image

"Er zijn niet genoeg ruimten die niet als PG-13-ruimten worden beschouwd die echt aantrekkelijk zijn voor die leeftijdsgroep van 10-13."

Er zijn al op kinderen gerichte sociale-mediaplatforms, zoals YouTube Kids en Facebook Messenger Kids. Ito voegde er echter aan toe dat een 12- of 13-jarige YouTube Kids - die meestal gericht is op veel jongere kinderen - niet zo aantrekkelijk zal vinden als gewone "volwassen" YouTube.

"Ik denk dat er redelijk goed bewijs is van Facebook en YouTube dat zelfs wanneer de platforms deze aanbiedingen voor kinderen openen, het kinderen bijvoorbeeld niet van YouTube heeft gehouden", zei ze.

Als Instagram de 'tween'-leeftijdsgroep kan aanscherpen door de toegang tot bepaalde hashtags en specifieke profielen te beperken, terwijl de cultuur van Instagram centraal blijft staan, zeggen experts dat het een bloeiende ruimte voor kinderen kan zijn.

Online opgroeien

Kinderen loggen op veel jongere leeftijd online in dan toen hun ouders opgroeiden, maar de wereld is veel meer digitaal gefocust, en experts zeggen dat ouders moeten accepteren dat schermtijd en sociale media een onderdeel zijn van kinderen leeft.

Experts zeggen dat het voordelen heeft om vroeg online te zijn, in plaats van ineens op het internet te worden gegooid, inclusief leren hoe je een positieve relatie met technologie kunt hebben en leren over zelfbewustzijn.

"Het internet heeft de mogelijkheid geboden om dingen te vinden waarin [kinderen] echt geïnteresseerd zijn en manieren om hun identiteit te valideren," zei Ito. "Ze zijn in staat om buiten hun directe levenswereld te reiken en weten dat hun identiteit en interesses worden gevalideerd."

Zoals alles wat online is, zal het behoorlijk gemodereerd moeten worden en zal ouderlijk toezicht belangrijk moeten zijn.

Vooral met neurodivergente kinderen of kinderen met sociale achterstanden, kan internet volgens Dezenhouse-Kelner een geweldige ruimte zijn om in op te groeien.

"Het idee van sociale interactie is zeer genuanceerd en vereist veel lagen van vaardigheden zoals oogcontact, gespreksvaardigheden, sociale etiquette en normen, enz.", zei ze. "Het internet neemt de barrières weg voor dit soort kinderen om deel te nemen aan sociale interactie."

Als het erop aankomt, zeggen experts dat ouders hun kinderen moeten leren over internet en alles wat daarbij komt kijken, net als al het andere in het leven. Ito zei dat het belangrijk is om je te concentreren op verbinding in plaats van controle als het gaat om kinderen en sociale media.

"In de mate dat een ouder deel kan uitmaken van de wereld [van de sociale media] en gesprekken en ondersteuning kan hebben… Dat is een veel productievere en ook plezieriger rol voor de ouder dan iemand die een timer [voor schermtijd], " zei Ito.

Aanbevolen: