Hoe een MacBook-modelnummer te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook-modelnummer te vinden
Hoe een MacBook-modelnummer te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: deze staat op de onderkant van de laptop.
  • Ga anders naar Apple Menu > Over deze Mac, let op de model identifier, en controleer op de ondersteuningssite van Apple.
  • U gebruikt het modelnummer om de compatibiliteit met software, accessoires en hardware-upgrades te controleren.

Het modelnummer van je MacBook staat op de verpakking waarin de laptop is geleverd, maar je hebt andere manieren om aan de informatie te komen als je deze niet hebt bewaard. Hier leest u hoe en waarom u het modelnummer voor uw MacBook krijgt

Waar vind je het modelnummer op een MacBook

Het eerste en gemakkelijkste dat u kunt proberen, is naar de computer zelf te kijken. Draai je MacBook om; het modelnummer staat in de kleine lettertjes aan de bovenkant van de behuizing. U kunt dit nummer gebruiken voor de meeste vragen die u mogelijk over uw Mac moet stellen.

In hetzelfde gebied vindt u het serienummer van uw MacBook, waarmee u nog meer informatie kunt krijgen.

Image
Image

Gebruik over deze Mac om modelinformatie te vinden

Als je de kleine letters op de MacBook-behuizing niet goed kunt zien, kun je elders op je Mac informatie vinden.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm en selecteer Over deze Mac.

    Image
    Image
  2. Op dit scherm zie je modelinformatie, die het type laptop dat je hebt (i.e. MacBook, MacBook Pro of MacBook Air), de schermgrootte en het jaar waarin Apple deze heeft geïntroduceerd, laat zien. Als Apple meerdere modellen uitbracht in het jaar dat je computer debuteerde, zou je ook een wijziging kunnen zien; bijvoorbeeld "medio 2015."

    Image
    Image

    Je kunt het serienummer van je MacBook ook op dit scherm vinden.

  3. De informatie over het type en het jaar moet zo goed zijn als een modelnummer om de informatie te krijgen die je nodig hebt over je computer. Maar als u meer informatie wilt, klikt u op Systeemrapport.

    Image
    Image
  4. Noteer de Model Identifier op het volgende scherm.

    Image
    Image
  5. Ga nu naar de ondersteuningssite van Apple om het modelnummer te krijgen. Afhankelijk van of je een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro hebt, ga je naar een andere pagina.
  6. Zoek naar uw modelidentificatie op deze pagina; eronder ziet u vermeldingen onder de kop Onderdeelnummers.

    Image
    Image

    De onderdeelnummers zijn niet het modelnummer van uw MacBook, maar zijn specifiek voor elk type. Technici gebruiken deze informatie meestal wanneer ze reparaties uitvoeren.

Waarom zou je het modelnummer van je MacBook willen?

De modelinformatie van uw MacBook kan u bij verschillende dingen helpen. Als u bijvoorbeeld het geheugen of de opslag wilt upgraden, wilt u er zeker van zijn dat u RAM of andere hardware krijgt die compatibel is met uw machine.

Op dezelfde manier wil je misschien kijken naar accessoires voor je MacBook. Meestal hangt de compatibiliteit meer af van de versie van het macOS dat u gebruikt. Maar voor producten zoals hoesjes, externe toetsenborden en andere maatspecifieke dingen, wil je er zeker van zijn dat je het juiste item krijgt, en het kennen van je modelinformatie kan helpen.

Misschien wilt u ook kijken of u nog steeds in aanmerking komt voor garantieservice. In dat geval is het serienummer waardevoller dan het model, maar als je niet meer weet hoe lang het geleden is dat je je MacBook hebt gekocht, zie je deze informatie meteen.

FAQ

    Hoe sluit je AirPods aan op een Macbook?

    Terwijl de AirPods in de hoes zitten, opent u het deksel en houdt u de setup-knop ingedrukt totdat deze wit knippert. Ga vervolgens op uw MacBook naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Bluetooth en selecteer de AirPods uit de lijst.

    Hoe zet je een MacBook Pro terug op de fabrieksinstellingen?

    Als je macOS Monterey gebruikt, ga dan naar Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Wis alle inhoud en Instellingen Als dat niet het geval is, sluit u uw MacBook af en start u deze op in de herstelmodus door Command+R ingedrukt te houden terwijl het apparaat opstart. Selecteer Schijfhulpprogramma > Bekijken > Toon alle apparaten > [ uw harde schijf] > Erase, sluit dan Schijfhulpprogramma af om terug te keren naar het vorige venster en selecteer MacOS opnieuw installeren

    Hoe maak je screenshots op een MacBook?

    Maak een screenshot op een MacBook door Shift+Command+3 ingedrukt te houden Shift+Command+4 of Shift+Command+4+spatiebalk om slechts een deel van het scherm vast te leggen. De schermafbeeldingen worden standaard op uw bureaublad opgeslagen en krijgen de naam "Schermopname [datum] om [tijdstip].png."

    Hoe maak je een MacBook-toetsenbord schoon?

    Houd uw MacBook in een hoek van 75 graden en spuit het toetsenbord in met perslucht. Draai de MacBook vervolgens aan de rechterkant en spuit opnieuw, waarbij u deze stap ook aan de linkerkant herha alt.

Aanbevolen: