Hoe de prullenbak van een Windows-bureaublad te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe de prullenbak van een Windows-bureaublad te verwijderen
Hoe de prullenbak van een Windows-bureaublad te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 11/10: Instellingen (WIN+i) > Personalisatie > Thema's> Instellingen bureaubladpictogram.
  • In Windows 8/7/Vista: rechtsklikken op bureaublad > Personaliseren > Bureaubladpictogrammen wijzigen.
  • Deselecteer Prullenbak en druk op OK om het van het bureaublad te verbergen.

Dit artikel legt uit hoe u de Prullenbak van uw Windows-bureaublad kunt verbergen. Het laat ook zien hoe je het kunt openen als dat nodig is, ook al is het verborgen, en hoe je het zo kunt instellen dat bestanden direct worden verwijderd wanneer je ze verwijdert (d.w.z. ze slaan de Prullenbak volledig over).

Hoe de prullenbak van een Windows-bureaublad te verwijderen

Deze instructies werken in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista; De instructies voor Windows XP staan verderop op de pagina.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Personalize.

    In Windows 11 en Windows 10, open Instellingen (WIN+i) en vervolgens Personalisatie > Themes.

    Image
    Image
  2. In Windows 11 & 10, selecteer Desktop icon settings in het gebied Related settings.

    Kies in Windows 8, 7 en Vista Bureaubladpictogrammen wijzigen.

  3. Deselecteer het vakje naast Prullenbak en selecteer vervolgens OK om op te slaan.

    Image
    Image

Een andere manier om de Prullenbak te verwijderen, is door al uw bureaubladpictogrammen te verbergen. Als u deze stappen volgt, verdwijnt de Prullenbak, evenals elk ander bestand, map of pictogram dat u op uw bureaublad heeft.

Windows XP-aanwijzingen

Windows XP lijkt in sommige opzichten op nieuwere Windows-versies, maar het mist de optie om de Prullenbak te verbergen. Daarvoor gaan we in plaats daarvan naar het Windows-register om een kleine wijziging aan te brengen.

Gebruik deze tijd om een back-up van het register te maken. Als er onbedoelde wijzigingen worden aangebracht terwijl u zich daar bevindt, kunt u met een back-up het register herstellen zoals het was voordat het werd bewerkt.

  1. Open de Register-editor. De snelste methode is om naar Start > Run > regedit > OK te gaan.
  2. Gebruik de mappen aan de linkerkant om naar dit pad te navigeren:

    
    

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace

  3. Selecteer deze toets zodat deze gemarkeerd is:

    
    

    {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

  4. Ga naar Bewerken > Verwijderen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Yes in het bevestigingsvenster over het verwijderen van de sleutel.

De wijziging zou onmiddellijk van kracht moeten worden; ververs gewoon het bureaublad (klik met de rechtermuisknop > Refresh) om het te zien verdwijnen. Als dit niet het geval is, start u uw computer opnieuw op.

Om de Prullenbak weer op het bureaublad te krijgen in Windows XP, herstelt u ofwel de registerback-up (doe dit alleen als u deze onmiddellijk terug wilt nadat u deze hebt verborgen) of herha alt u de bovenstaande stappen, maar maakt u deze keer een nieuw register aan toets de NameSpace toets in en noem deze dezelfde string die u in stap 3 hebt verwijderd.

Je kunt de prullenbak nog steeds openen als je hem niet ziet

Ondanks dat de Prullenbak niet meer op het bureaublad verschijnt, is hij niet echt verdwenen. Dit komt omdat er binnen Windows geen optie is om het volledig te verwijderen.

Dit betekent dat je het nog steeds kunt openen om verwijderde bestanden te bekijken en verwijderde bestanden uit de Prullenbak te herstellen. Het heeft ook geen invloed op uw vermogen om bestanden te herstellen die al uit de Prullenbak zijn geleegd.

Om toegang te krijgen tot de verborgen Prullenbak, zoekt u ernaar vanaf de taakbalk of wijzigt u de locatie van de Verkenner in Prullenbak.

Image
Image

Als u de voorkeur geeft aan de opdrachtregel, kunt u deze invoeren in het dialoogvenster Uitvoeren om onmiddellijk de Prullenbak te openen:


shell:RecycleBinFolder

De prullenbak overslaan om bestanden onmiddellijk te verwijderen

Het verbergen van de Prullenbak maakt het iets moeilijker om te legen, maar het is een taak die je moet doen als je weinig schijfruimte hebt.

Als je niet van plan bent om de Prullenbak in de toekomst ooit te openen, of als je je verwijderde bestanden wat meer privé wilt houden, kun je de instellingen van de bak aanpassen zodat de items die je in de Prullenbak plaatst onmiddellijk verwijderen. Voor alle duidelijkheid: de Prullenbak wordt leeggemaakt elke keer dat u een item daarheen probeert te verplaatsen.

Dit is wat je moet doen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Prullenbak en kies Eigenschappen in het menu.

    Als je het pictogram al hebt verborgen, volg dan de bovenstaande stappen die uitleggen hoe je het kunt openen, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het lege gebied in het Prullenbak-venster en kies vervolgens Eigenschappen.

  2. Als je meerdere locaties in de lijst ziet, kies dan de Prullenbaklocatie die je wilt bewerken.
  3. Selecteer Verplaats geen bestanden naar de Prullenbak. Verwijder bestanden onmiddellijk wanneer ze worden verwijderd.

    Image
    Image

    Windows XP's naam voor deze optie is een beetje anders: Verplaats geen bestanden naar de Prullenbak. Verwijder bestanden onmiddellijk wanneer ze worden verwijderd.

  4. Selecteer OK om op te slaan.

FAQ

    Hoe voeg ik de Prullenbak toe aan het Windows-bureaublad?

    Je kunt de Prullenbak weer toevoegen aan je Windows-bureaublad door dezelfde stappen te volgen als hierboven (voor elke versie van Windows). Behalve in plaats van het vakje naast Prullenbak uit te vinken, vink het aan om het in te schakelen.

    Hoe zet ik de Prullenbak vast aan mijn taakbalk in Windows 10?

    Zorg ervoor dat de taakbalk is ontgrendeld, klik met de rechtermuisknop op de Taskbar en selecteer Toolbars > New Toolbar Wanneer u wordt gevraagd een map te selecteren, voert u "%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" in en klikt u op Select FolderVerberg tekst en titels, stel pictogrammen in op Groot en klik-en-sleep de Prullenbak rechtstreeks naar de Taakbalk

    Hoe verander ik de grootte van de Prullenbak?

    Selecteer in Windows 10 en 11 het tabblad Prullenbak Tools in de bovenste balk van de Prullenbak. Selecteer vervolgens Prullenbakeigenschappen en kies hoeveel ruimte u wilt toewijzen aan elke harde schijf op uw pc.

Aanbevolen: