Hoe toegang te krijgen tot de prullenbak van Google Documenten

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot de prullenbak van Google Documenten
Hoe toegang te krijgen tot de prullenbak van Google Documenten
Anonim

Wat te weten

  • Klik op de menuknop linksboven en kies Drive > Trash.
  • Om een verwijderd document te herstellen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Herstellen.
  • Om alles daarin permanent te verwijderen, kies Prullenbak legen en bevestig met DELETE FOREVER.

Dit artikel behandelt hoe u toegang krijgt tot de Prullenbak in Google Documenten om een document op te halen of permanent te verwijderen. Je kunt deze stappen volgen vanaf een computer of de mobiele app van Google Docs voor iOS of Android.

Hoe toegang te krijgen tot de prullenbak van Google Documenten op een computer

Je kunt bij je weggegooide items komen vanuit zowel Google Documenten als Google Drive. Als je daar eenmaal bent, kun je ervoor kiezen om de map te legen of er bestanden uit te herstellen. Google verwijdert documenten automatisch uit de prullenbak na 30 dagen.

Zo doe je het vanaf een computer.

  1. Open Google Drive. Als je Google Docs al hebt geopend, kun je de menuknop linksboven selecteren en Drive. kiezen

    Image
    Image
  2. Gebruik het menu aan de linkerkant om Prullenbak. te selecteren
  3. Nu kun je kiezen wat je wilt doen:

    Om alles daarin permanent te verwijderen, kies Prullenbak leegmaken helemaal rechts en bevestig met DELETE FOREVER.

    Image
    Image

    Om een verwijderd document te herstellen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Herstellen. U kunt er meerdere tegelijk selecteren door Ctrl in Windows of Command in macOS ingedrukt te houden terwijl u uw selectie maakt.

    Image
    Image

    Als je het document dat je wilt herstellen niet kunt vinden, is het misschien niet echt verwijderd. Zie het gedeelte onderaan deze pagina voor hulp.

Toegang tot de prullenbak in de mobiele app van Google Docs

Dingen werken een beetje anders in de mobiele app. U kunt de prullenbak openen om afzonderlijke documenten permanent te verwijderen of ze verwijderen om automatisch verwijderen te voorkomen, maar u kunt niet de hele map in één keer leegmaken (tenzij u Google Drive op iPhone of iPad gebruikt; zie hieronder voor die aanwijzingen).

  1. Tik met de Google Docs-app open op het menu linksboven.
  2. Kies Prullenbak.

    Je merkt misschien dat je, in tegenstelling tot de desktopversie, hier alleen je verwijderde documenten vindt. Als je op zoek bent naar andere soorten bestanden, herhaal dan deze eerste twee stappen in de Google Drive-app.

  3. Of je nu het bestand voorgoed verwijdert of uit de prullenbak ha alt, gebruik de kleine menuknop naast het document om Delete forever of te selecteren Herstellen.

    Image
    Image

Prullenbak legen op Google Docs voor IOS

iPhone- en iPad-gebruikers kunnen alle items in één keer uit de prullenbak verwijderen, maar hiervoor is de Google Drive-app vereist.

  1. Tik op de drieregelige menuknop linksboven en selecteer vervolgens Prullenbak.
  2. Als je zeker weet dat je alles in de map wilt verwijderen, inclusief documenten, diavoorstellingen, spreadsheets, formulieren en meer, selecteer je de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Prullenbak legen en bevestig met Delete forever.

    Image
    Image

Zijn uw Google-documenten echt verdwenen?

Als je iets uit Google Documenten verwijdert, heb je maar een paar seconden om het ongedaan te maken en het bestand terug te zetten waar het was. Hoewel het ongedaan maken een korte tijdslimiet heeft, kunt u het bestand nog steeds terugkrijgen.

Het verwijderen ongedaan maken is eenvoudig en je hebt 30 dagen om het te doen, met één nadeel: je kunt Google Documenten niet gebruiken om het te herstellen, tenminste niet als je op een computer zit.

Als je een document uit de prullenbak hebt verwijderd, is de kans groot dat je het niet meer terug kunt krijgen. Je zou kunnen proberen hierover met Google te communiceren, maar ze kunnen er waarschijnlijk niets aan doen om een permanent verwijderd bestand te herstellen.

Weet je echter zeker dat het is verwijderd? Als je een bestand probeert te herstellen dat je niet kunt vinden, maar het staat niet in de prullenbak, dan heb je het misschien misplaatst. Het is gemakkelijk om in de loop van de tijd tientallen mappen en honderden bestanden samen te stellen, een perfect recept om dingen te verliezen.

Het eerste dat u moet doen, is de recente activiteit controleren. Gebruik de kleine (i)-knop in de rechterbovenhoek om een detailvenster in uw Google Drive-account te openen. Op het tabblad Activiteit staat een lijst met alles wat er op uw account is gebeurd. Dit is een geweldige manier om iets te vinden dat onlangs is verplaatst maar niet is verwijderd; zien waar je het neerzet net zo eenvoudig als het selecteren van het vergrootglas.

Image
Image

Zoeken in uw Google-documenten

Het is mogelijk dat het bestand lang geleden voor het laatst is bewerkt en daarom niet wordt weergegeven in recente activiteiten, maar je kunt er nog steeds naar zoeken. Open het My Drive-gedeelte van uw account en gebruik de zoekbalk bovenaan om te zoeken naar wat u ook bent kwijtgeraakt.

Als u de pijl naast het zoekvak selecteert, kunt u verschillende geavanceerde filters gebruiken om de resultaten te verfijnen als dat nodig is, bijvoorbeeld om alleen naar documenten te zoeken, gedeelde documenten, bestanden met specifieke woorden erin, enz.

Aanbevolen: