Recuva v1.53.2083 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)

Inhoudsopgave:

Recuva v1.53.2083 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)
Recuva v1.53.2083 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)
Anonim

Op een gegeven moment verwijdert iedereen iets wat ze niet hadden moeten verwijderen. Meestal is de oplossing om het bestand uit de Prullenbak te herstellen, maar wat als je de Prullenbak al hebt geleegd? In dat geval kan een bestandsherstelprogramma zoals Recuva helpen.

Image
Image

Recuva is een van de beste gratis softwaretools voor bestandsherstel die beschikbaar zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken en is net zo effectief als elk ander freeware of premium programma voor bestandsherstel op de markt. Het is ontwikkeld door Piriform, de makers van CCleaner, een ander uitstekend product.

De huidige versie van Recuva is v1.53.2083, die werd uitgebracht op 15 juni 2022. Het is beschikbaar in een gratis versie zonder ondersteuning of automatische updates zoals Recuva Professional.

Recuva Voors en tegens

Er is veel leuks aan Recuva. Het komt in zowel installeerbare als draagbare versies. Het bevat een eenvoudige wizard en geavanceerde opties, en het ondersteunt een breed scala aan Windows-besturingssystemen. Het draait op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP.

De nadelen zijn minimaal: de downloadpagina is een beetje verwarrend, het installatieprogramma kan proberen andere programma's aan uw computer toe te voegen en het programma wordt bijna nooit meer bijgewerkt.

Recuva-functies

  • De gebruiksvriendelijke wizard stelt de belangrijke vragen en doet het harde werk achter de schermen
  • Het is beschikbaar in een draagbare versie waardoor installatie overbodig is
  • Een snelle standaardscan en een optionele diepe scan dekken alle technologische basissen in het zoeken naar herstelbare bestanden
  • Recuva ondersteunt het scannen in bestanden, zodat u documenten kunt vinden die een bepaalde tekenreeks bevatten
  • Het kan bestanden herstellen van harde schijven, USB-drives, geheugenkaarten, BD/DVD/CD's en MP3-spelers, zelfs als ze beschadigd, beschadigd of recentelijk opnieuw geformatteerd zijn
  • Je kunt de bestanden die het programma vindt veilig overschrijven om ervoor te zorgen dat niemand anders de bestanden kan herstellen die je in de resultaten ziet. De overschrijfmethoden omvatten DoD 5220.22-M, NSA, Gutmann en Secure Erase
  • Als u de optie in de instellingen inschakelt, kan de mapstructuur samen met het bestand worden hersteld
  • Zowel 32-bits als 64-bits versies van Recuva zijn beschikbaar
  • Het ondersteunt schijven zo groot als 3 TB

Recuva installeren

Ga om te beginnen naar de website van het programma en download de gewenste versie. De beste optie voor iemand die al bestanden heeft om te herstellen, is de draagbare download. Met de draagbare versie kunt u voorkomen dat u iets installeert nadat u hebt ontdekt dat u een bestand moet herstellen. Als je het programma downloadt voor toekomstig gebruik en geen bestanden hebt om te herstellen, is de standaard installeerbare download prima.

Een programma voor bestandsherstel kan alleen een bestand herstellen dat van uw computer is verwijderd als dezelfde ruimte op de harde schijf nog niet door een ander bestand is gebruikt. Elke keer dat er iets wordt opgeslagen of geïnstalleerd, neemt de kans af dat uw bestand herstelbaar is. Het gebruik van de draagbare versie van Recuva voorkomt dat het iets overschrijft tijdens de installatie.

Als je de draagbare app downloadt, moet je het programma uit het ZIP-archief halen. Zodra u dit hebt gedaan, voert u recuva.exe of recuva64.exe uit, afhankelijk van of u een 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt. Als je het niet zeker weet, kun je het hier vinden.

Recuva hardlopen

Wanneer het programma start, krijg je een wizard te zien waarin je het soort bestand kiest dat je zoekt, zoals e-mail of muziek, en waar het het laatst stond, zoals in een specifieke map, station, schijf of een ander apparaat, als u over de informatie beschikt. U hoeft de vorige locatie niet te weten, maar het kan helpen bij het zoeken naar verwijderde bestanden als u dat wel doet.

U kunt All Files uit de wizard kiezen om Recuva naar alle bestandstypen te laten zoeken, zodat het de resultaten niet beperkt tot alleen specifieke, zoals afbeeldingen, video's, e-mails of een van de andere categorieën. U kunt op hun website zien welke bestandstypen in elke categorie zijn opgenomen. Als u de modus Diepe scan gebruikt, worden alleen bepaalde bestandstypen gevonden.

Na een snelle scan krijg je een lijst met herstelbare bestanden te zien. Het herstellen van een van de verwijderde bestanden is net zo eenvoudig als het selecteren en klikken op Recover.

Je kunt op elk moment overschakelen naar de geavanceerde modus, die opties en extra sorteermogelijkheden onthult, zoals een voorbeeld van een bestand of de koptekstinformatie ervan lezen.

Als je hulp nodig hebt bij het zoeken in Recuva naar een specifiek bestand, met behulp van de wizard of iets anders, kun je de officiële helpdocumenten raadplegen.

Als er een bestand is verdwenen door uw fout, een virusinfectie of een systeemcrash, is de kans groot dat deze tool het kan vinden. Er is geen garantie dat het een bepaald verwijderd bestand met succes kan herstellen, maar het is de beste keuze.

Aanbevolen: