Restoration v3.2.13 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)

Inhoudsopgave:

Restoration v3.2.13 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)
Restoration v3.2.13 Review (een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel)
Anonim

Restoration is een extreem lichtgewicht, draagbaar en zeer gebruiksvriendelijk gratis gegevensherstelprogramma voor Windows.

Hoewel Restoration een aantal functies mist die te vinden zijn in andere software voor bestandsherstel die we hebben bekeken, bevat het ook enkele unieke functies die u misschien nuttig vindt.

Blijf deze recensie lezen om meer te weten te komen over hoe herstel werkt en wat we er leuk aan vonden, of zie Hoe verwijderde bestanden te herstellen voor een complete tutorial over het herstellen van bestanden die je hebt verwijderd.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface.
  • Kan worden gebruikt zonder het te installeren (draagbaar).
  • Neemt zeer weinig schijfruimte in beslag (< 500 KB).
  • Kan meerdere bestanden tegelijk herstellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Toont de herstelbaarheid van een bestand niet.
  • Kan hele mappen niet herstellen (alleen enkele bestanden).
  • Werkt niet met Windows 11, 10 of 8.

Meer over restauratie

  • Herstel zou draaien op Windows 95 tot en met Windows XP, maar we ontdekten dat het ook werkt in Windows 7
  • Bestanden kunnen worden hersteld van NTFS- en FAT-geformatteerde schijven, twee van de meest gebruikte bestandssystemen die tegenwoordig worden gebruikt
  • U kunt de resultaten van een scan sorteren op bestandsnaam, wijzigingsdatum, grootte en map
  • Met een zoekfunctie kunt u door de verwijderde bestanden zoeken om een bepaalde naam of bestandsextensie te vinden
  • Restoration kan optioneel ook naar lege bestanden zoeken
  • In het menu Overige kunt u Volledig verwijderen kiezen om de methoden voor het opschonen van willekeurige gegevens en het schrijven van nulgegevens toe te passen om alle bestanden in de zoekresultaten permanent te verwijderen

Onze gedachten over restauratie

Het is essentieel dat u de bestanden die u probeert te herstellen niet overschrijft, daarom is het belangrijk om een programma voor bestandsherstel te gebruiken van een andere harde schijf dan die waarop de verwijderde bestanden staan. Gelukkig is Restoration volledig draagbaar, wat betekent dat je het kunt uitvoeren vanaf een USB-apparaat, diskette of een ander apparaat dat niet het apparaat is waarmee je werkt.

Sommige programma's voor bestandsherstel, zoals Wise Data Recovery en Recuva, vertellen u hoe herstelbaar een bestand is voordat u het ongedaan maakt. Dit is een uiterst nuttige functie, zodat u geen bestanden herstelt die te beschadigd zijn om te worden gebruikt.

Restoration heeft deze functie niet, maar het heeft wel een optie genaamd "Gebruikte clusters opnemen door andere bestanden", die, indien niet geselecteerd, zal voorkomen dat bestanden in de resultaten verschijnen als een deel ervan wordt gebruikt door een ander bestand, en dus niet 100 procent herstelbaar.

Bekijk onze veelgestelde vragen over gegevensherstel om meer te lezen over waarom sommige bestanden niet volledig kunnen worden hersteld.

Met Restoration kunt u alleen afzonderlijke bestanden herstellen. Dit betekent dat u niet door de zoekresultaten kunt bladeren om een hele map met verwijderde gegevens te herstellen. In plaats daarvan kunt u één of meerdere bestanden tegelijk herstellen.

Aanbevolen: