Wat is een ASHX-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een ASHX-bestand?
Wat is een ASHX-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een ASHX-bestand is een ASP. NET Web Handler-bestand.
  • Open er een met Microsoft Visual Studio of een teksteditor.
  • Hernoem het bestand naar bestandsnaam.pdf als het echt een PDF-document zou moeten zijn.

Dit artikel legt uit wat een ASHX-bestand is en hoe het wordt gebruikt, plus hoe je het op je computer kunt openen of converteren naar een ander bestandsformaat.

Wat is een ASHX-bestand?

Een bestand met de ASHX-bestandsextensie is een ASP. NET Web Handler-bestand dat vaak verwijzingen bevat naar andere webpagina's die worden gebruikt in een ASP. NET-webservertoepassing.

De functies in het bestand zijn geschreven in de programmeertaal C en soms zijn de verwijzingen zo kort dat het bestand uiteindelijk slechts een enkele regel code is.

De meeste mensen komen dit formaat alleen per ongeluk tegen wanneer ze een bestand van een website proberen te downloaden, zoals een PDF-bestand. Dit komt omdat het ASHX-bestand verwijst naar het PDF-bestand om het naar de browser te sturen om te downloaden, maar het niet de juiste naam geeft, en. ASHX aan het einde toevoegt in plaats van. PDF.

Image
Image

Hoe een ASHX-bestand te openen

ASHX-bestanden zijn bestanden die worden gebruikt met ASP. NET-programmering en kunnen worden geopend met elk programma dat codeert in ASP. NET, zoals Microsoft Visual Studio en Microsoft Visual Studio Community.

Omdat het tekstbestanden zijn, kun je ASHX-bestanden ook openen met een teksteditorprogramma zoals Notepad++. Gebruik deze lijst met beste gratis teksteditors om onze favorieten te zien.

ASHX-bestanden zijn niet bedoeld om te worden bekeken of geopend door een webbrowser. Als je er een hebt gedownload en verwachtte dat het informatie zou bevatten (zoals een document of andere opgeslagen gegevens), is er waarschijnlijk iets mis met de website en in plaats van bruikbare informatie te genereren, heeft het in plaats daarvan dit server-side bestand geleverd.

Technisch gezien kunt u de tekst van een ASHX-bestand met sommige webbrowsers bekijken, maar dat betekent niet dat het bestand op die manier moet worden geopend. Met andere woorden, een echt ASHX-bestand, dat leesbare tekst voor ASP. NET-toepassingen bevat, kan in uw browser worden bekeken, maar niet alle. ASHX-bestanden zijn daadwerkelijk ASP. NET Web Handler-bestanden. Er is meer over dit punt, hieronder.

De beste truc met een ASHX-bestand is om het gewoon te hernoemen naar het soort bestand dat je verwachtte. Het lijkt erop dat velen in werkelijkheid PDF-bestanden zouden moeten zijn, dus als u bijvoorbeeld een ASHX-bestand downloadt van uw elektriciteitsbedrijf of bank, hernoem het dan gewoon naar statement.pdf en open het met een PDF-lezer. Pas dezelfde logica toe op een muziekbestand (hernoem het naar file.mp3), afbeeldingsbestand (-p.webp

Wanneer deze problemen optreden, heeft de website die u bezoekt waarop het ASHX-bestand wordt uitgevoerd een probleem, en deze laatste stap, waarbij de ASP. NET HTTP Handler die het ASHX-bestand op de server verwerkt, het niet benoemen tot wat dan ook. Dus als u het bestand hernoemt, doet u de laatste stap zelf.

Als dit vaak gebeurt wanneer u specifiek PDF-bestanden downloadt, is er mogelijk een probleem met de PDF-plug-in die uw browser gebruikt. U zou dit probleem moeten kunnen oplossen door van browser te wisselen en in plaats daarvan de Adobe PDF-plug-in te gebruiken.

Je kunt niet zomaar een bestand hernoemen naar een andere extensie en verwachten dat het goed werkt, omdat het veranderen van de bestandsextensie het bestandsformaat niet verandert. U kunt bijvoorbeeld een. PDF-bestand niet hernoemen naar een. DOCX-bestand en ervan uitgaan dat het prima zal worden geopend in een tekstverwerker. Een conversietool is nodig voor echte bestandsconversies.

Een ASHX-bestand converteren

U hoeft een ASHX-bestand niet naar een ander formaat te converteren, tenzij het een van de bestandsindelingen is die worden vermeld in het dialoogvenster "Opslaan als" in Visual Studio of een van de andere hierboven genoemde programma's.

De formaten die daar worden vermeld, zijn andere op tekst gebaseerde formaten, want dat is wat een echt ASHX-bestand is: een tekstbestand.

Als het bestand ooit wordt gewijzigd om een andere bestandsextensie te gebruiken, zal het hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk stoppen met werken binnen de ASP. NET-webserver, omdat andere bestanden die ernaar verwijzen, niet weten waar het bestand zich bevindt.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen, controleer dan of je daadwerkelijk een ASHX-bestand gebruikt. Sommige bestanden gebruiken een bestandsextensie die er zo uitziet, maar geheel anders functioneert.

Een ASHX-bestand is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een ASH-bestand, wat een Nintendo Wii System Menu-bestand, Audiosurf Audio Metadata-bestand of KoLmafia ASH Script-bestand kan zijn. In elk van die gevallen is een ander programma nodig om het bestand te openen.

Hetzelfde geldt als je een ASX-, ASCX-, ASHBAK- of AHX-bestand hebt. Dit zijn ofwel Microsoft ASF Redirector-bestanden of Alpha Five Library Tijdelijke Index-bestanden; ASP. NET Web User Control-bestanden; Ashampoo Backup Archiefbestanden; of WinAHX Tracker Module-bestanden of AutoHotkey Script-bestanden.

Het idee in al deze gevallen is simpel: onderzoek de bestandsextensie om te zien welk programma het kan openen, of welke service/applicatie het naar een ander formaat kan converteren.

FAQ

    Hoe open ik een ASHX-bestand op een Mac?

    Om een ASHX-bestand op een Mac te openen, probeert u Apple's TextEdit, AbiSource, AbiWord of MacroMates TextMate. Je kunt ook een ASHX-bestand openen in een webbrowser op je Mac.

    Hoe converteer ik een ASHX-bestand naar een PDF?

    Een gemakkelijke manier om een ASHX-bestand naar PDF te converteren, is door het bestand in een webbrowser te openen. Uw PDF-lezer wordt geopend; vanaf daar slaat u het bestand op als PDF op uw lokale schijf. Een andere optie om te proberen: hernoem het bestand als een.pdf en open het vervolgens in Adobe Reader.

    Hoe maak ik een ASHX-bestand in ASP. NET?

    Om een generieke handler (ASHX-bestand) te maken, drukt u op Control+ N. Selecteer vervolgens onder Web > C de sjabloon Generic Handler.

Aanbevolen: