Unity's nieuwe fusie kan slecht zijn voor gaming

Inhoudsopgave:

Unity's nieuwe fusie kan slecht zijn voor gaming
Unity's nieuwe fusie kan slecht zijn voor gaming
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Unity, een populaire game-ontwikkelingsengine, is gefuseerd met een bedrijf dat bekend staat om zijn banden met malware.
  • Ontwikkelaars maken zich zorgen over de verhuizing, die weinig bijdraagt aan het verbeteren van het platform en zich in plaats daarvan richt op het genereren van inkomsten.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken dat malware uw door Unity uitgevoerde apps infecteert, maar het schept een slecht precedent voor de toekomst van de industrie.
Image
Image

Unity fuseert officieel met IronSource, maar game-ontwikkelaars maken zich zorgen over het slechte precedent dat dit zou kunnen scheppen voor de industrie.

Studio's, groot en klein, vertrouwen op Unity om games te maken. Als je ooit Among Us, Pokémon Go, Beat Saber of Genshin Impact hebt gespeeld, heb je de kracht van de engine uit de eerste hand ervaren. IronSource heeft ondertussen niet dezelfde reputatie. Het softwarebedrijf is verantwoordelijk voor InstallCore, een stukje software dat ongewenste software probeert te installeren naast uw doelprogramma, en het is vaak gastheer voor malware. Ontwikkelaars voelen zich ongemakkelijk omdat ze weten dat hun engine nu verbonden is met een bedrijf met een gewetenloos verleden, maar het klinkt alsof de meeste gamers niet zullen worden beïnvloed door de lastige zakelijke zet.

"Ik weet niet of het een bijzonder groot probleem is", vertelde Mark Methenitis, advocaat en videogame-analist, aan Lifewire op Twitter. "Het is zeker een grote financiële transactie, maar aangezien Unity de overnemende entiteit en de meerderheidsaandeelhouder is, denk ik dat de zorgen over een deel van het eerdere ontwikkelingswerk van Iron Source kleiner zijn dan ze zouden zijn."

Het gaat om geld, niet om malware

Het zou geen verrassing moeten zijn, maar Unity's fusie met IronSource draait helemaal om geld. IronSource heeft misschien een vlekkerige staat van dienst, maar het heeft tools ontwikkeld die volgens Unity ontwikkelaars zullen helpen geld te verdienen met hun games. Voor de gemiddelde consument betekent dit simpelweg dat microtransacties meer ingebed kunnen worden in een breed scala aan apps.

"Ja, het is gebouwd rond (in het bijzonder) het genereren van inkomsten met games, maar ik denk niet dat dat resulteert in iets radicaal anders dan wat we al in de ruimte zien," zei Methenitis. "Microtransacties zullen niet verdwijnen, en deze overname verplaatst de naald niet op dat grote geheel."

Image
Image

Malware en bloatware lijken helemaal geen rol te spelen bij de aankoop. Methenitis gelooft zelfs dat Unity de "betreffende delen" van de IronSource-portfolio zou kunnen verkopen om de daaruit voortvloeiende PR-hoofdpijn te verlichten. Consumenten kunnen gerust zijn, wetende dat games en apps niet zullen worden gebruikt als een trechter voor bloatware, maar ontwikkelaars van die applicaties houden niet van de richting die Unity opgaat.

Ontwikkelaars maken zich zorgen over de toekomst van Unity

Hoewel Unity delen van de IronSource-portfolio zou kunnen vernietigen, lijkt het er nu al op dat het bedrijf uit de hand loopt, waarbij ontwikkelaars de verhuizing zien als een geldklopperij in plaats van iets dat daadwerkelijk zal helpen betere software te produceren voor de eindgebruiker.

"Op een rare manier denk ik dat deze fusie de aantoonbaar duistere praktijk van het genereren van inkomsten met games bijna normaliseert", vertelde Fred Toms, mede-oprichter van Symbiosis Games, in een e-mail aan Lifewire. "Games die zijn ontworpen met de prioriteit om eerst geld te verdienen en vervolgens uitzonderlijke inhoud te leveren, is niet de richting die ik deze industrie op wil zien gaan, en het is niet iets dat ik meer genormaliseerd wil zien dan het al is."

Toms is niet de enige ontwikkelaar die deze mening geeft, want er is geen tekort aan bezorgde ontwikkelaars die hun mening uiten op Twitter. Andre Sargeant, een indie-gameontwikkelaar die Unity gebruikt voor hun huidige project, vertelde Lifewire dat ze "zich zorgen maken over de toekomst van de engine" en "overwegen om over te stappen naar Unreal", een ander creatieplatform.

Image
Image

Unity is niet specifiek voor game-ontwikkeling, omdat slimme programmeurs het kunnen gebruiken om een breed scala aan zakelijke applicaties en tools te ontwikkelen. Het is niet moeilijk om te denken dat deze programma's voor het genereren van inkomsten in andere programma's kunnen kruipen, waardoor deze zet om inkomsten te genereren een zorg is voor meer dan alleen gamers.

Een rapport van Insider Intelligence merkte op dat in-app-smartphoneaankopen sinds 2019 bijna zijn verdubbeld, waarbij bedrijven verschillende manieren onderzoeken om inkomsten te genereren met hun producten. Winst willen maken is gewoon business as usual, maar wanneer bedrijven te agressief worden, kunnen ze hun gebruikers vervreemden. En tenzij Unity andere keuzes gaat maken, zien sommige ontwikkelaars een rotsachtige toekomst in het verschiet.

"Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar is de fusie de laatste in een reeks stappen die me het gevoel geven dat hun focus op advertenties ligt, en nieuwe bedrijfsmodellen gaan ten koste van het verbeteren van de workflows en stabiliteit van hun kernspel engine", vertelde Holden Link, oprichter van VR-studio Turbo Button, aan Lifewire op Twitter. "De levensvatbaarheid van Unity op de lange termijn hangt af van het vertrouwen en het vertrouwen van ontwikkelaars - en dat vertrouwen is de afgelopen maanden meer geschokt dan ik heb gezien in meer dan tien jaar gebruik."

Aanbevolen: