Een Microsoft-eigendom Discord kan slecht zijn, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Een Microsoft-eigendom Discord kan slecht zijn, zeggen experts
Een Microsoft-eigendom Discord kan slecht zijn, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft en andere bedrijven zijn in gesprek om Discord te kopen.
  • Terwijl andere bedrijven erbij betrokken zijn, maken velen zich zorgen over de implicaties achter een Microsoft-aankoop.
  • Minder controle en de geschiedenis van Microsoft met Skype, een ooit populaire app voor videoconferenties, staan centraal.
Image
Image

Microsoft is naar verluidt in gesprek om Discord te kopen voor $ 10 miljard, en veel mensen zijn bang dat het als Skype zal eindigen.

Rapporten dat Discord een verkoop van meer dan $ 10 miljard onderzoekt, zijn onlangs opgedoken, wat leidde tot een rapport van Bloomberg dat suggereert dat Microsoft in gesprek is om de online berichten-app te kopen. Dit nieuws heeft ertoe geleid dat velen de mogelijke overname betreuren, aangezien Microsoft niet de beste geschiedenis heeft gehad als het gaat om het verwerven van nieuwe communicatiediensten.

"Veel huidige Discord-gebruikers lijken zich zorgen te maken dat de kwaliteit van Discord zou afnemen na een overname door Microsoft", vertelde Miklos Zoltan, CEO van Privacy Affairs, via e-mail aan Lifewire. "Hoewel het op dit moment onzeker is welke plannen Microsoft heeft voor Discord, zijn deze angsten niet geheel ongegrond."

Slecht Bloed

Om volledig te begrijpen waarom velen zich zorgen maken over de toekomst van Discord als het eigendom is van Microsoft, moet je teruggaan in de tijd, naar mei 2011, toen Microsoft een deal sloot om Skype te kopen voor $ 8,5 miljard.

Skype was destijds een van de meest populaire videochat-applicaties die beschikbaar was, en bood hoogwaardige gesprekken die naar iedereen op de planeet konden worden gevoerd, zolang ze een Skype-account en een compatibel apparaat hadden. Toen Microsoft de service echter eenmaal had gekocht, begonnen de dingen snel te veranderen.

In plaats van zich te concentreren op wat in de eerste plaats zoveel gebruikers naar Skype trok - superieure videokwaliteit - begon Microsoft de app te updaten met functies die hem meer een concurrent zouden maken voor alledaagse berichten-apps. Dit omvatte een compleet herontwerp, dat nieuwe emoji's introduceerde en zelfs functies zoals Hoogtepunten, een imitatie van de populaire "verdwijnende berichten" van Snapchat.

De verhuizing was een poging om gelijke tred te houden met andere populaire apps die destijds op de markt waren, maar geen van die veranderingen wierp echt vruchten af. Skype-gebruikers wilden niet iets dat Snapchat of andere apps kon bijhouden. Ze wilden het betrouwbare platform voor videoconferenties waar ze zo sterk op waren gaan vertrouwen.

Het platform raakte al snel in een feature creep, wat betekent dat updates nooit groot of impactvol waren. Gebruikers keerden dus nooit terug naar de service en wendden zich in plaats daarvan tot andere videoconferentie-apps zoals Zoom.

Als Microsoft Discord koopt, zullen ze waarschijnlijk proberen het te integreren met het Xbox-ecosysteem en er geld mee te verdienen.

"Microsoft heeft Skype in 2011 overgenomen en sindsdien is de ontwikkeling op Skype uiterst beperkt geweest", legt Zoltan uit. Hij zegt dat dit gebrek aan updates alleen heeft gediend om gebruikers naar andere applicaties zoals Telegram, Signal en zelfs Discord te pushen voor hun berichtenbehoeften.

Velen zijn bezorgd dat Discord hetzelfde lot als Skype zou ondergaan als het door Microsoft wordt gekocht, waarbij verschillende gebruikers die gevoelens op Twitter uiten.

Onzekere toekomst

Andere angsten vloeiden voort uit de recente aankopen door Microsoft van ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda Softworks. Tijdens een briefing eerder deze maand maakte Phil Spencer, het hoofd van Xbox, duidelijk dat Microsoft deze grote aankopen heeft gestimuleerd om Game Pass zo goed mogelijk te maken voor Xbox-gamers. Dat betekent dat toekomstige ZeniMax-games exclusieve banden kunnen hebben met het Xbox-platform.

Hoewel exclusieve aanbiedingen een goede zaak zijn voor Xbox-gamers, zijn Discord-gebruikers bang dat ze vergelijkbare exclusiviteitsverbindingen kunnen zien als de berichten-app door Microsoft wordt opgepikt.

"Als Microsoft Discord koopt, zullen ze waarschijnlijk proberen het te integreren met het Xbox-ecosysteem en er geld mee te verdienen", vertelde Lilia Gorbachik, productmanager bij Intermedia, in een e-mail aan Lifewire.

Gorbachik, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in de Unified Communications as a Service (UCaaS) -industrie, zegt dat de verhuizing van invloed kan zijn op het huidige gebruikersbestand, omdat de prijzen voor de premium-service van Discord kunnen veranderen, of het bedrijf zou kunnen kiezen om het te vergrendelen achter services zoals het Xbox-netwerk (voorheen Xbox Live). Functies die gratis beschikbaar zijn voor gebruikers kunnen ook worden beïnvloed.

"Het Discord-publiek is vrij jong en ze waarderen gratis service met een verscheidenheid aan controle erover. Microsoft heeft de neiging om minder controle over zijn services te bieden, wat belangenverstrengeling kan veroorzaken." Gorbachik zei.

Aanbevolen: