Hoe Disney Plus-foutcode 39 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Disney Plus-foutcode 39 op te lossen
Hoe Disney Plus-foutcode 39 op te lossen
Anonim

Disney Plus-foutcode 39 is een rechtenbeheercode die meestal aangeeft dat de streamingdienst een beveiligde verbinding wil en dat je streaming-installatie deze niet kan bieden. Er is mogelijk een probleem met uw Disney Plus-app, uw streamingapparaat, uw HDMI-kabel of zelfs uw televisie waardoor een veilige HDMI-handshake niet mogelijk is. Als uw probleem in die richting zit en u het kunt oplossen, verdwijnt de foutcode 39.

Deze foutcode wordt vaak geassocieerd met Xbox One, maar kan voorkomen bij andere streaming-apparaten en zelfs slimme televisies.

Image
Image

Hoe ziet Disney Plus-foutcode 39 eruit?

Wanneer deze fout optreedt, ziet u meestal deze foutmelding:

Het spijt ons, maar we kunnen de gevraagde video niet afspelen. Probeer het opnieuw. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met Disney+ Support (Foutcode 39).

Wat veroorzaakt Disney Plus-foutcode 39?

De Disney Plus-foutcode 39 geeft meestal een probleem met rechtenbeheer aan waardoor de servers van Disney de gevraagde video niet kunnen streamen. Er zijn gevallen waarin je dit totaal niet in de hand hebt, en als Disney de inhoud helemaal niet kan streamen of naar gebruikers in jouw specifieke regio, kun je niet veel doen.

Als het probleem wordt veroorzaakt door een probleem aan uw kant, en dat is vaak zo, kan deze foutcode meestal worden opgelost door over te schakelen naar een ander streamingapparaat, een andere televisie te gebruiken, over te schakelen naar een andere HDMI-poort of probeer een andere HDMI-kabel.

Hoe Disney Plus-foutcode 39 op te lossen

Volg elk van deze stappen in volgorde totdat Disney Plus normaal begint te werken en de foutcode verdwijnt:

  1. Probeer de video opnieuw te laden. In sommige gevallen kan deze foutcode optreden als een eenmalige toevalstreffer. Wanneer dat gebeurt, kan de video worden afgespeeld door simpelweg te vernieuwen of opnieuw te laden. Als het stopt en je foutcode 39 weer ziet, ga dan terug naar deze tips voor probleemoplossing en ga verder.
  2. Sluit je pc Xbox-streaming-app af. Als je de Windows 10 Xbox-app hebt gebruikt om je Xbox One naar je computer te streamen, sluit je de stream af en sluit je de app. Mogelijk moet u ook de Disney Plus-app opnieuw opstarten of zelfs uw Xbox One opnieuw opstarten. Zodra je niet langer streamt van je Xbox One naar je pc, zou foutcode 39 moeten verdwijnen.

    Deze stap is alleen van toepassing als je foutcode 39 ziet in de Disney Plus-app op je Xbox One.

  3. Probeer een ander streamingapparaat. Dit probleem wordt meestal geassocieerd met het streamen van Disney Plus vanaf de Xbox One-gameconsole, maar het is ook opgetreden bij het rechtstreeks streamen vanaf een smart-tv en ook met sommige andere apparaten. Probeer in ieder geval een ander streamingapparaat om te zien of dat werkt.

    Als je normaal kunt streamen vanaf een ander apparaat, dan weet je dat er een probleem is met je Xbox One of welk apparaat dan ook dat de foutcode heeft gegenereerd.

  4. Schakel over naar een andere HDMI-poort. Gebruik het streamingapparaat dat de foutcode 39 heeft gegenereerd en schakel over naar een andere HDMI-poort op uw televisie. Probeer elke poort en kijk of een van hen werkt. Als er een werkt, betekent dit dat de handdruk succesvol was op die poort. Laat je streamingapparaat aangesloten en het zou goed moeten werken.
  5. Probeer een andere HDMI-kabel. Als u een andere HDMI-kabel bij de hand heeft, wissel deze dan in en kijk of dat het probleem oplost. Probeer een onbeschadigde kabel van hoge kwaliteit te gebruiken die niet al te lang is en die HDMI 2.1 ondersteunt. Als je een kabel vindt die werkt, laat hem dan aangesloten en gebruik die kabel.
  6. Zorg ervoor dat je een HDMI-naar-HDMI-kabel gebruikt. Als u een HDMI-converterkabel gebruikt, zoals een HDMI-naar-VGA-kabel, kan dit dit probleem veroorzaken. Schakel over naar een standaard HDMI-kabel met HDMI-aansluitingen aan beide uiteinden en sluit deze rechtstreeks aan op een HDMI-poort van uw televisie, monitor of projector.

  7. Probeer je televisie uit te zetten en aan te zetten. Haal de stekker van de televisie uit het stopcontact en laat hem een tijdje uit het stopcontact voordat u hem weer aansluit. Als dat niet werkt, probeer dan zowel uw televisie als uw streamingapparaat uit te schakelen. Als dat werkt, bestaat de kans dat u deze procedure in de toekomst moet herhalen als de HDMI-handshake opnieuw mislukt.
  8. Verwijder en installeer de Disney+ app opnieuw. Begin met het verwijderen van de app en schakel vervolgens uw streamingapparaat uit. Sluit hem af, trek de stekker uit het stopcontact, sluit hem weer aan en zet hem weer aan. Installeer de app opnieuw en controleer of deze werkt.
  9. Probeer een andere televisie. Als je een tweede televisie hebt, controleer dan of je dezelfde foutcode ziet wanneer je deze gebruikt. Sommige oudere televisies ondersteunen geen nieuwe versie van HDMI voor veilige verbindingen, wat dit soort fouten kan veroorzaken.
  10. Ontkoppel en verwijder elk video-opnameapparaat dat u hebt geïnstalleerd. Als u een video-opnameapparaat gebruikt om video op te nemen of games te streamen, koppel het dan los en verwijder het uit de vergelijking. Sommige van deze apparaten zullen foutcode 39 activeren en voorkomen dat Disney Plus werkt.

  11. De fabrieksinstellingen van je Xbox One zijn hersteld. Zorg er eerst voor dat Disney Plus met dezelfde televisie en dezelfde HDMI-kabel werkt wanneer deze is aangesloten op een ander streamingapparaat, zoals een Roku of Fire TV.

    Als dit het geval is, voer dan een fabrieksreset van de Xbox One uit en zorg ervoor dat je de optie Reset and keep my games & apps kiest om te voorkomen dat je gegevens verliest. Nadat het resetproces is voltooid, moet u mogelijk ook de Disney Plus-app verwijderen en opnieuw installeren.

    Dit is een drastische stap en is alleen van toepassing als je problemen hebt met streamen vanaf een Xbox One.

Aanbevolen: