Hoe foutcode 0x80004005 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe foutcode 0x80004005 op te lossen
Hoe foutcode 0x80004005 op te lossen
Anonim

Fout 0x80004005 is een type niet-gespecificeerde Windows-foutcode die meestal wordt weergegeven als "Foutcode 0x80004005. Niet-gespecificeerde fout." Fout 0x80004005 kan alleen of naast andere foutmeldingen verschijnen. Soms kan aanvullende tekst u helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Image
Image

Wat veroorzaakt foutcode 0x80004005?

Foutcode 0x80004005 treedt meestal op wanneer u gedeelde mappen of stations opent, specifieke programma's gebruikt of een probleem hebt met het installeren van Windows-updates. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van foutcode 0x80004005:

  • Problemen met Windows Update.
  • Bestanden en mappen verplaatsen of hernoemen.
  • Windows-meldingsproblemen.
  • Problemen bij het openen of uitpakken van gecomprimeerde bestanden en mappen.

Als je merkt dat de fout optreedt wanneer je een specifiek programma gebruikt, is het probleem waarschijnlijk softwaregerelateerd.

Hoe foutcode 0x80004005 op te lossen

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om foutcode 0x80004005 op te lossen:

  1. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. De fout kan optreden wanneer een automatische Windows Update mislukt of wanneer bestanden die zijn gedownload door Windows Update beschadigd zijn. Op Windows 7 of hoger is de eenvoudigste manier om problemen met Windows-updates op te lossen door de ingebouwde automatische probleemoplosser uit te voeren.
  2. Verwijder alles in de downloadmap van Windows Update. Als de automatische probleemoplosser het probleem niet oplost, opent u Windows Verkenner en navigeert u naar C:\Windows\SoftwareDistribution, voor Windows 11 of C:\Windows\SoftwareDistribution\ Download voor eerdere Windows-versies en verwijder vervolgens alles in de map.
  3. Voer Windows Update uit. Als het probleem te maken heeft met Windows Update, moet u mogelijk het downloaden en installeren van updates voltooien. Nadat u de probleemoplosser hebt uitgevoerd en de bestanden in de map Windows Update handmatig hebt verwijderd, voert u Windows Update opnieuw uit.
  4. Verwijder tijdelijke bestanden. In sommige gevallen kan een beschadigd tijdelijk bestand fout 0x80004005 veroorzaken. Gebruik het hulpprogramma Schijfopruiming van Windows of typ %temp% in de Windows-zoekbalk om de map Temp te vinden en verwijder alles erin.
  5. Schakel Outlook-e-mailmeldingen uit. De foutcode kan optreden wanneer Microsoft Outlook probeert u op de hoogte te stellen van nieuwe berichten. Als het uitschakelen van deze functie het probleem oplost, probeer dan Outlook te starten in de veilige modus. Als dat werkt, kan een eenvoudige herinstallatie uw probleem mogelijk oplossen.

  6. Schakel Windows Defender uit. In sommige gevallen kan antivirussoftware een vals positief detecteren in verband met de Microsoft Outlook-app. Als u foutcode 0x80004005 ervaart bij het gebruik van Microsoft Outlook en het uitschakelen van meldingen niet heeft geholpen, kan het uitschakelen van antivirussoftware het probleem oplossen. Schakel ook Norton Antivirus en andere antivirusprogramma's van derden die u gebruikt uit.

    Het uitschakelen van antivirussoftware maakt het systeem kwetsbaar voor malware. Probeer verschillende gratis antivirusprogramma's om er een te vinden die niet conflicteert met de applicaties die u gebruikt.

  7. Gebruik een ander unzip-programma. Als je de foutcode ziet bij het uitpakken of openen van gecomprimeerde bestanden (zoals.zip- of.rar-bestanden), gebruik dan een ander extractieprogramma.
  8. Registreer jdscript.dll en vbscript.dll opnieuw. Als je nog steeds fout 0x80004005 ziet nadat je geprobeerd hebt om bestanden uit te pakken met andere extractietools, dan kan het helpen om deze twee dynamische-linkbibliotheken (DLL's) opnieuw te registreren.

    Open de opdrachtprompt als beheerder, typ regsvr32 jscript.dll en druk vervolgens op de Enter-toets. Typ vervolgens regsvr32 vbscript.dll en druk op Enter.

  9. Voeg een sleutel toe aan het Windows-register. Als u de fout 0x80004005 vermoedt in combinatie met het kopiëren of verplaatsen van bestanden, opent u de Windows Register-editor en gaat u naar HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System.

    • Maak op een 32-bits systeem een nieuwe DWORD registerwaarde met de naam LocalAccountTokenFilterPolicy.
    • Maak op een 64-bits systeem een QWORD registerwaarde aan met de naam LocalAccountTokenFilterPolicy.

    Stel in beide gevallen de waarde in op numeriek 1 (aan) en selecteer vervolgens OK. Start daarna de Windows-pc opnieuw om te kijken of het probleem is verholpen.

    Image
    Image

    Verwijder of verander niets in het Windows-register tenzij u weet wat u doet.

  10. Neem contact op met ondersteuning. Als geen van deze oplossingen werkt, of als u geen wijzigingen wilt aanbrengen in het Windows-register, neem dan contact op met de klantenondersteuning voor uw Windows-pc. De fabrikant heeft mogelijk mogelijke oplossingen.

FAQ

    Hoe los ik foutcode ws-37398-0 op?

    Foutcode ws-37398-0 is een PS5-foutcode die optreedt tijdens uitval van de PlayStation-netwerkserver. Omdat de fout afkomstig is van PlayStation, kun je niets doen om het op te lossen. U moet wachten tot de netwerkstoring is opgelost.

    Hoe los ik foutcode 4b538e50 2k21 op?

    Deze fout treedt op in de games NBA 2K21 en NBA 2K22. Dit betekent meestal dat je gamebestanden verouderd zijn en dat er een bestandsdownload of -patch in behandeling is. Om het probleem op te lossen, controleert u of uw computer of console nog gamebestanden heeft om te downloaden en wacht u tot het downloadproces is voltooid.

    Hoe los ik een code 10-fout in Windows op?

    Om code 10-fouten op te lossen, die aangeven dat Apparaatbeheer een hardwareapparaat niet kan starten, moet u eerst proberen uw computer opnieuw op te starten. Als je onlangs een apparaat hebt geïnstalleerd, probeer dan de stuurprogramma's te verwijderen en opnieuw te installeren, of kijk of er stuurprogramma-updates zijn om te installeren. U kunt ook proberen de nieuwste Windows-update te installeren.

Aanbevolen: