Hoe te zien wie een Google-document heeft bekeken

Inhoudsopgave:

Hoe te zien wie een Google-document heeft bekeken
Hoe te zien wie een Google-document heeft bekeken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het Activity Dashboard pictogram (gekartelde pijl) in de rechterbovenhoek.
  • U kunt ook Tools > Activity Dashboard selecteren in het menu.
  • Kies het tabblad Kijkers in het pop-upvenster.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt zien wie een document heeft bekeken dat u in Google Documenten heeft gedeeld. Dit is handig om ervoor te zorgen dat iedereen die het document moet beoordelen, dit ook doet. De functie is beschikbaar voor Google Workspace-abonnees met een bedrijfs-, ondernemings-, onderwijs- of non-profitabonnement.

Bekijken wie een Google-document heeft bekeken

Om te zien wie een document heeft bekeken, gaat u naar Google Documenten en logt u in met uw Google-account. Open vervolgens het document.

  1. Selecteer het Activity Dashboard pictogram (gekartelde pijl) in de rechterbovenhoek of Tools > Activity Dashboarduit het menu.

    Image
    Image
  2. Bevestig dat Kijkers is geselecteerd aan de linkerkant.
  3. Gebruik het All Viewers tabblad aan de rechterkant om te zien wie het document heeft bekeken. Je ziet hun naam en wanneer ze deze voor het laatst hebben bekeken.

    Image
    Image

Extra dashboardweergavefuncties

Selecteer Kijkers en gebruik het tabblad Gedeeld met om iedereen te zien met wie je het document hebt gedeeld om erachter te komen wie nog meer moet beoordelen het. Je kunt de kolom E-mail ook gebruiken om een bericht te sturen naar degenen met wie je het document hebt gedeeld als herinnering.

Image
Image

Selecteer Viewer Trend om de unieke dagelijkse kijkers te zien. Kies een bepaalde dag in het kolomdiagram om te zien hoeveel kijkers die dag werden vastgelegd.

Image
Image

Zie je geen kijkactiviteit?

Als je geen kijkers ziet en denkt dat je dat wel zou moeten doen, overweeg dan deze redenen.

  • Je kunt alleen activiteit zien voor bestanden die eigendom zijn van een Google-account met de functie Activiteitendashboard.
  • Je kunt de activiteit alleen zien nadat je toegang had tot het Activiteitendashboard.
  • Het document heeft mogelijk te veel weergaven of kijkers om de details van het activiteitendashboard weer te geven.
  • De mensen van wie u verwacht dat ze het document zullen bekijken, hebben ervoor gekozen hun weergavegeschiedenis niet weer te geven (zie hieronder).
  • Het is mogelijk dat u of de beheerder 'Geschiedenis bekijken' heeft uitgeschakeld (zie hieronder).

Activiteitendashboard inschakelen Geschiedenis bekijken

Als u de beheerder van het Google-account bent en er zeker van wilt zijn dat u 'Geschiedenis bekijken' heeft ingeschakeld voor Google Documenten, gaat u naar uw Google-beheerdersconsole en logt u in.

  1. Klap in de navigatie aan de linkerkant Apps > Google Workspace uit en selecteer Drive en Docs.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Activity Dashboard Settings.

    Image
    Image
  3. Bevestig dat Gebruikersgeschiedenis bekijken is ingeschakeld. Zo niet, klik dan op het edit icoon (potlood) aan de rechterkant, kies ON en klik op Save.

    Image
    Image

    U kunt optioneel Toegang tot geschiedenis bekijken inschakelen zodat andere gebruikers kijkers en kijkerstrends kunnen zien in het activiteitendashboard.

Individuele weergavegeschiedenis inschakelen

Om iemand te helpen waarvan u verwacht dat hij het document nakijkt, zijn of haar weergavegeschiedenis weer te geven, opent u het document in Google Documenten en volgt u de stappen.

  1. Selecteer Extra > Activity Dashboard in het menu.
  2. Kies Privacy-instellingen aan de linkerkant.
  3. Schakel een of beide schakelaars aan de rechterkant in. De schakelaar Accountinstelling geeft de weergavegeschiedenis weer voor alle Google-documenten, terwijl de Documentinstelling deze alleen voor de huidige weergeeft.
  4. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image

Zien wie een Google-document heeft bekeken, is een handige manier om ervoor te zorgen dat iedereen het document doorneemt. Om te zien wie een document heeft bewerkt dat je hebt gedeeld, kun je ook de revisiegeschiedenis bekijken.

FAQ

    Hoe deel ik Google Documenten?

    Open het document dat je wilt delen en selecteer Delen Voer het e-mailadres in van de persoon of groep waarmee je wilt delen en kies of zehebben Editor, Viewer , of Commenter rechten. Of wijzig de toegang tot Iedereen met een link , selecteer Kopieer link en stuur de link naar mensen met wie je wilt delen.

    Hoe wijzig ik de instellingen voor delen in Google Documenten?

    Als u de instellingen voor delen wilt wijzigen, bijvoorbeeld als u het delen van een Google-document wilt opheffen, selecteert u File > Share >Delen met anderen Kies iemand met wie je deelt, ga naar hun huidige deelstatus (zoals Editor ) en selecteer Toegang verwijderen

    Hoe deel ik een map in Google Documenten?

    Om een map in Google Documenten te delen, opent u Google Drive en selecteert u de map die u wilt delen. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Delen Voer het e-mailadres in van de persoon of groep waarmee u wilt delen en kies of ze Editor hebben, Kijker, of Commentaar rechten.

Aanbevolen: