Apple Watch ontkoppelen

Inhoudsopgave:

Apple Watch ontkoppelen
Apple Watch ontkoppelen
Anonim

Wat te weten

  • Op iPhone: Open de Watch app > All Watches > Info (i ) > Apple Watch ontkoppelen . Voer vervolgens wachtwoord > in Unpair.
  • On Watch: Druk op de crown > Settings > General > Reset > Wis alle inhoud en instellingen > Wis alles.
  • Ontkoppel het gebruik van de iPhone als u de activeringsvergrendelingsbeveiliging moet verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je een Apple Watch loskoppelt van een iPhone, met behulp van de iPhone of Apple Watch. Informatie is van toepassing op Apple Watches met watchOS 6 of hoger en op de iPhone Watch-app in iOS 15 tot en met iOS 10.

Apple Watch en iPhone op de telefoon ontkoppelen

Misschien wilt u uw Apple Watch loskoppelen van uw iPhone als u van plan bent het horloge te verkopen of weg te geven of als u van plan bent een nieuwer horloge te kopen. Hier leest u hoe u uw Apple Watch ontkoppelt met de iPhone.

  1. Tik op de Apple Watch app op de iPhone.
  2. Tik op Alle horloges (of Mijn horloge) bovenaan het scherm.
  3. Tik op het Info (i) icoon naast je horloge.

    Image
    Image
  4. Tik op Apple Watch ontkoppelen.
  5. Als je een Apple Watch met mobiele datacapaciteit hebt, moet je aangeven wat je moet doen met je maandelijkse mobiele abonnement. Als je van plan bent deze Apple Watch en iPhone opnieuw te koppelen, tik je op Keep PlanAls je een andere combinatie van Apple Watch en iPhone gaat koppelen, tik je op Abonnement verwijderen Tik om te bevestigen.

  6. Voer uw Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Dit is nodig als u functies zoals Activeringsslot en Zoek mijn horloge wilt uitschakelen.

    Je hoeft het activeringsslot niet te verwijderen als je de Apple Watch wilt koppelen aan een andere iPhone die je bezit, maar als je hem wilt verkopen of weggeven, moet je hem verwijderen. De nieuwe eigenaar kan het horloge niet gebruiken terwijl het nog aan je account is vergrendeld.

  7. Tik Apple Watch ontkoppelen > Apple Watch [naam] ontkoppelen.

    Image
    Image

    Het ontkoppelingsproces duurt een paar minuten omdat er een back-up van de gegevens op het horloge op uw iPhone is gemaakt. Wanneer je Apple Watch opnieuw opstart naar het taalkeuzescherm, heb je het ontkoppelen van je iPhone voltooid.

    De Apple Watch en iPhone loskoppelen met het horloge

    Je kunt de Apple Watch ook ontkoppelen met het horloge zelf. Als u dit doet, keert het horloge terug naar de fabrieksinstellingen, maar wordt het activeringsslot niet verwijderd. Om dat te doen, moet u het horloge ontkoppelen met de iPhone zoals hierboven beschreven.

    Gebruik deze methode alleen als u van plan bent de Apple Watch te gebruiken met een andere iPhone die u bezit of een nieuwe iPhone.

    De twee apparaten op het horloge ontkoppelen zonder het activeringsslot te verwijderen:

  8. Druk op de Apple Watch crown om het apps-scherm te openen.
  9. Tik op het Instellingen icoon.
  10. Tik op Algemeen.
  11. Scroll naar beneden en tik op Reset.

    Image
    Image
  12. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
  13. Voer je wachtwoord in. Kies voor mobiele modellen om uw mobiele abonnement op het horloge te behouden of te verwijderen.

    Als je je mobiele abonnement niet wilt behouden, neem dan contact op met je provider om de service te annuleren.

  14. Selecteer Alles wissen. Deze actie zet je Apple Watch terug naar de fabrieksinstellingen.

    Image
    Image

Er wordt een back-up gemaakt van uw Apple Watch-gegevens op de iPhone voordat deze worden gewist.

Wat te doen bij het upgraden naar een nieuwe iPhone

Als je van plan bent je telefoon te upgraden na dit ontkoppelingsproces, maak dan een back-up van de oude telefoon. Toen u uw Apple Watch ontkoppelde van de telefoon, zoals hierboven beschreven, werd er een back-up van de gegevens van uw Apple Watch op uw telefoon gemaakt.

Activeer de nieuwe iPhone en herstel de back-upgegevens (inclusief de horlogegegevens) erop.

Volg de standaardstappen om uw Apple Watch te koppelen met uw nieuwe iPhone wanneer de nieuwe telefoon is ingesteld.

FAQ

    Waarom kan mijn Apple Watch niet worden gekoppeld aan mijn telefoon?

    Als je Apple Watch niet wil koppelen, controleer dan de verbinding van je horloge, zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je iPhone, update en start beide apparaten opnieuw op. Als je nog steeds problemen hebt, wis dan de netwerkinstellingen van de iPhone.

    Waarom is mijn Apple Watch ontkoppeld?

    Uw Apple Watch kan worden ontkoppeld als u Bluetooth op uw iPhone uitschakelt of als u de vliegtuigmodus op beide apparaten inschakelt.

Aanbevolen: