Nieuwe MacBook Air: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

Nieuwe MacBook Air: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
Nieuwe MacBook Air: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
Anonim

Apple heeft de nieuwe MacBook Air aangekondigd op WWDC22. In navolging van de goed ontvangen M1 MacBook Air is de M2 Air met een groter 13,6-inch Liquid Retina-display met dunnere randen en MagSafe-oplader.

Bottom Line

Apple bevestigde in juni op WWDC dat de nieuwe MacBook Air in de zomer zou aankomen. Het werd officieel beschikbaar op 15 juli 2022. Je kunt de MacBook Air bestellen op Apple.com.

Nieuwe MacBook Air Prijs

Deze MacBook begint bij $1,199 en $1,099 voor onderwijs. Het hangt meer af van de opslag, het geheugen en de stroomadapter die u wilt. U besteedt $ 2.499 als u het topmodel krijgt.

Je krijgt het volgende voor die introductieprijs:

  • Apple M2-chip met 8‑core CPU, 8‑core GPU, 16‑core Neural Engine
  • 8 GB verenigd geheugen
  • 256 GB SSD-opslag
  • 30W USB-C-lichtnetadapter
  • 13,6-inch Liquid Retina-display met True Tone
  • 1080p FaceTime HD-camera
  • MagSafe 3 oplaadpoort
  • Twee Thunderbolt / USB 4-poorten
  • Magisch toetsenbord met achtergrondverlichting en Touch ID

Voor de 10-core GPU is het $ 100 meer. Je kunt ook 16 GB geheugen kiezen voor $ 200 meer, of 24 GB voor $ 400 meer. Als je meer opslagruimte nodig hebt dan 256 GB, heb je drie andere opties, van 512 GB tot 2 TB. Er zijn twee extra voedingsadapterkeuzes: 35 W dubbele USB-C-poort of 67 W USB-C voedingsadapter.

Nieuwe MacBook Air-functies

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die u moet weten over de 2022 Air:

  • 1080p-camera: de vorige MacBook Air bevat een 720p FaceTime HD-webcam, in wezen dezelfde als de vorige modellen. Het kwam met een verbeterde beeldprocessor, die Apple dit keer opnieuw heeft geüpgraded. De nieuwe Air heeft een 1080p FaceTime HD-camera met een grotere beeldsensor en efficiëntere pixels die twee keer de resolutie en prestaties bij weinig licht leveren van de vorige generatie.
  • Magnetische voedingsadapter: Apple heeft MagSafe voor het laatst gebruikt in de Air van 2017, maar sinds we zijn terugkeer zagen met de 2021 MacBook Pro, is het logisch dat het is teruggekeerd met de 2022 Lucht.
  • Apple Silicon: Ze hebben de MacBook Air 2020 geüpgraded met de Apple M1-chip, dus we zullen nog een upgrade zien met deze nieuwe Air: M2.
  • Verhoogde prestaties: Vergeleken met de M1 MacBook Air is deze 1,4 keer sneller als het gaat om videobewerking, en maar liefst 15 keer sneller dan een op Intel gebaseerde Air.
  • Nieuw Magic Keyboard: het toetsenbord heeft een rij met functietoetsen van volledige hoogte en bevat Touch ID in de hoek voor authenticatie en betalingen, evenals een groter Force Touch-trackpad.
Image
Image

Nieuwe MacBook Air-specificaties en hardware

Deze slanke (11,3 mm) en lichtgewicht (2,7 pond) laptop heeft een 13,6-inch Liquid Retina-display met tweemaal de resolutie van de vorige Air. Sommige vroege geruchten beweerden een 15-inch versie, maar Apple bevestigde dit formaat op WWDC22.

Volgens Apple biedt MacBook Air een aantal oplaadopties, waaronder een geheel nieuwe compacte lichtnetadapter van 35 W met twee USB-C-poorten, zodat je twee apparaten tegelijk kunt opladen. MacBook Air ondersteunt snel opladen voor opladen tot 50 procent in slechts 30 minuten met een optionele USB-C-lichtnetadapter van 67 W.

Naast zilver en spacegrijs is het verkrijgbaar in twee nieuwe afwerkingen: middernacht en sterrenlicht. We weten ook dat er een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm is en 8 uur videoweergave.

Vorige modellen werden geleverd met 8 GB RAM met de optie om te upgraden naar 16 GB en opslag met een maximum van 2 TB. Die specificaties zijn bijna hetzelfde met de 2022-versie: je kunt upgraden naar een 2 TB SSD, maar het maximale geheugen is zelfs nog hoger, namelijk 24 GB.

Je kunt meer laptopnieuws krijgen van Lifewire. Hieronder staan eerdere geruchten en andere nieuwsberichten over de Air:

Aanbevolen: