Samsung SmartThings Find Nodes zijn 200 miljoen sterk

Samsung SmartThings Find Nodes zijn 200 miljoen sterk
Samsung SmartThings Find Nodes zijn 200 miljoen sterk
Anonim

Verloren apparaten zijn een grote belemmering, hoewel de trackingtechnologie in korte tijd een lange weg heeft afgelegd om ons te helpen onze dure gadgets en dingen te vinden.

Samsung is een bedrijf dat veel gadgets maakt en gelukkig een systeem heeft om ze te vinden, genaamd SmartThings Find. Het bedrijf heeft zojuist een belangrijke mijlpaal voor de service aangekondigd, met 200 miljoen nodes die momenteel wereldwijd actief zijn.

Image
Image

Wat betekent dit precies? SmartThings Find vereist geen wifi of zelfs geen satellieten. Het maakt gebruik van knooppunten, ook wel andere Samsung-apparaten genoemd, om verloren gadgets te herstellen door gebruik te maken van Bluetooth Low Energy (BLE) en ultrabreedband (UWB)-technologieën.

Als je je hebt aangemeld voor de service, gaat je Samsung-gadget zelf aan het werk om verloren apparaten te vinden door locatiegegevens te trianguleren met apparaten in de buurt. En nu er 200 miljoen nodes zijn, is het vinden van verloren Samsung-telefoons, tablets en andere items een stuk eenvoudiger geworden.

Image
Image

SmartThings Find is slechts "een voorbeeld van hoe een verbonden ecosysteem van apparaten betekenisvolle ervaringen creëert voor Samsung Galaxy-gebruikers over de hele wereld", zegt TM Roh, president en hoofd van Samsung Electronics' MX (Mobile eXperience) Business, in een persverklaring.

Samsung zegt dat aanmelden om verloren apparaten te lokaliseren, aangezien een node volledig veilig is, zonder risico voor de privacy, dankzij het eigen beveiligingsraamwerk van het bedrijf, Knox.

SmartThings Find werd gelanceerd in oktober 2020, dus ze bereikten deze mijlpaal van 200 miljoen in minder dan twee jaar. Niet slecht voor een jonge dienst.

Aanbevolen: