Gegevens voor 4,6 miljoen klanten gestolen in Neiman Marcus Breach

Gegevens voor 4,6 miljoen klanten gestolen in Neiman Marcus Breach
Gegevens voor 4,6 miljoen klanten gestolen in Neiman Marcus Breach
Anonim

Neiman Marcus heeft bevestigd dat ongeoorloofde toegang tot consumentengegevens meer dan 4,6 miljoen klanten van het bedrijf treft.

Donderdag maakte luxeretailer Neiman Marcus Group (NMG) bekend dat een groot datalek dat teruggaat tot mei 2020 was ontdekt. De inbreuk, die ongeveer 3,1 miljoen betalings- en virtuele cadeaubonnen trof, omvatte informatie zoals namen, adressen, contactgegevens en de gebruikersnamen en wachtwoorden van online accounts.

Image
Image

Hoewel de inbreuk vorig jaar plaatsvond, zegt NMG dat het deze pas in september 2021 heeft bevestigd. Volgens het bedrijf werden geen actieve creditcards van het merk Neiman Marcus getroffen door de inbreuk. Het bedrijf zegt ook dat het al stappen heeft ondernomen om zijn klanten te beschermen, zoals gebruikers verplichten om hun online accountwachtwoord te wijzigen.

Bovendien raadt NMG haar gebruikers aan om hun kredietrapport in de gaten te houden voor onbekende of verdachte kosten, hoewel het geen enkele vorm van gratis kredietrapport aanbood, zoals opgemerkt door Ars Technica.

Image
Image

Er zijn steeds vaker datalekken ontstaan, zoals het datalek bij T-Mobile in augustus en het RockYou2021-lek in juni.

Inbreuken zoals die bij Neiman Marcus zijn opmerkelijk omdat we sterk afhankelijk zijn van online retailers om te kopen wat we nodig hebben. Nu steeds meer grote bedrijven zoals NMG inbreuken ondervinden van cybercriminelen, kunnen sommige gebruikers het gebruik van online accounts steeds minder vertrouwen.

Aanbevolen: