Hoe snelkoppelingen op Facebook toe te voegen of te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe snelkoppelingen op Facebook toe te voegen of te verwijderen
Hoe snelkoppelingen op Facebook toe te voegen of te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het snelkoppelingspictogram op de snelkoppelingenbalk > Houd > ingedrukt. Selecteer Verberg op snelkoppelingsbalk om het te verwijderen.
  • Of: Instellingen & privacy > Instellingen > Voorkeuren > Snelkoppelingen > Snelkoppelingsbalk > Beschikbare snelkoppelingen > Verbergen.
  • Snelkoppelingen toevoegen: Instellingen > Voorkeuren > Snelkoppelingen > Snelkoppeling bar > Verborgen snelkoppelingen > Auto of Pin.

Dit artikel laat zien hoe je snelkoppelingen verwijdert en toevoegt in de Facebook-app. Hoewel je snelkoppelingen niet kunt verwijderen en ze voor altijd kunt verwijderen, staat Facebook je wel toe om snelkoppelingen te verbergen.

Hoe snelkoppelingen en iOS en Android te verwijderen

U kunt snelkoppelingen verwijderen uit het menu en de Facebook-instellingen.

De instructies voor de iOS- en Android-apps verschillen enigszins vanwege de locatie van de snelkoppelingenbalk. Android plaatst de balk met herkenbare pictogrammen bovenaan het scherm, terwijl iOS deze onderaan heeft.

De onderstaande schermafbeeldingen zijn van Facebook op iOS, maar Android-gebruikers zouden het moeten kunnen volgen.

Verberg snelkoppelingen in het menu

Het verbergen van snelkoppelingen gaat sneller vanuit de menubalk en je kunt het doen met een tik. Door een specifieke snelkoppeling te verwijderen, kunt u ook de meldingspunten uitschakelen.

Druk op een willekeurig scherm lang op een snelkoppeling op de snelkoppelingsbalk en selecteer vervolgens Verbergen op snelkoppelingsbalk om deze te verwijderen.

Selecteer als alternatief Schakel meldingspunten uit om de indicaties voor recente activiteit op een Facebook-pagina uit te schakelen.

Image
Image

Verberg snelkoppelingen van Facebook-instellingen

Het scherm Instellingen bevat alle opties om u te helpen de balk met snelkoppelingen aan te passen. Je kunt Facebook ook toestaan een snelkoppeling weer te geven op basis van je activiteit, maar deze anders verborgen te houden. Volg deze stappen om snelkoppelingen te verbergen.

  1. Ga naar het Facebook-menu onderaan het scherm en tik op Menu (de drie horizontale balken) aan de rechterkant.
  2. Selecteer Instellingen en privacy > Instellingen om meer opties weer te geven.

    Image
    Image
  3. Ga door de lijst met Voorkeuren en kies Snelkoppelingen.
  4. Selecteer Sneltoets.

    Image
    Image
  5. Tik in het Uw snelkoppelingsbalk-scherm op de vervolgkeuzelijst naast de snelkoppeling. Selecteer Verberg.

  6. Facebook zal het specifieke snelkoppelingspictogram uit het zicht op de snelkoppelingsbalk verwijderen. Alle verborgen snelkoppelingen verschijnen in de Verborgen snelkoppelingen lijst van waaruit u ze weer beschikbaar kunt maken.

    Image
    Image

Een snelkoppeling toevoegen

U kunt dezelfde stappen volgen naar het scherm Facebook-instellingen en een snelkoppeling toevoegen aan de snelkoppelingenbalk op Facebook. Raadpleeg dezelfde screenshots hierboven.

  1. Selecteer Menu aan de rechterkant van de snelkoppelingsbalk.
  2. Ga naar Instellingen & privacy > Instellingen > Voorkeuren > Sneltoetsen.
  3. Selecteer Sneltoets.
  4. Scroll naar Verborgen snelkoppelingen.
  5. Selecteer de vervolgkeuzelijst rechts van de snelkoppeling (die Verborgen zegt) en kies Auto of Pin De optie Auto schakelt de zichtbaarheid in van de snelkoppeling op de balk met snelkoppelingen, maar geeft deze weer op basis van uw activiteit. Als u bijvoorbeeld Marketplace niet vaak gebruikt, ziet u het misschien niet. Om het pictogram daar toe te voegen en te houden, kies Pin

FAQ

    Waarom heb ik snelkoppelingen op Facebook?

    Je hebt Facebook-snelkoppelingen waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot de Facebook-functies die je het vaakst gebruikt. U ziet bijvoorbeeld de snelkoppeling op de startpagina (die daar altijd wordt weergegeven) en andere snelkoppelingen zoals Marketplace, Meldingen en Nieuws.

    Wat betekenen je sneltoetsen op Facebook?

    Je Facebook-snelkoppelingen vertegenwoordigen de Facebook-functies die je waarschijnlijk zult gebruiken. De snelmenubalk is dynamisch en geeft snelkoppelingen weer naar Facebook-functies die u het meest gebruikt. U kunt ze echter aanpassen.

    Hoe voeg ik groepen toe aan mijn snelkoppelingsbalk op Facebook?

    Ga naar Menu > Instellingen en privacy > Instellingen om groepen aan uw Facebook-snelkoppelingsbalk toe te voegen> Voorkeuren > Snelkoppelingen > Snelkoppelingsbalk Op de Pas uw snelkoppeling aan bar scherm, selecteer de vervolgkeuzelijst naast Groups Selecteer Pin of Auto

Aanbevolen: