Een blokcitaat doen in Google Docs

Inhoudsopgave:

Een blokcitaat doen in Google Docs
Een blokcitaat doen in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de tekst die je als blokcitaat wilt gebruiken.
  • Selecteer Inspringing vergroten in de menubalk of gebruik de Ctrl + ] sneltoets.
  • Open Format in de menubalk en vervolgens Regel- en alinea-afstand. Wijzig naar wens.

Google Documenten biedt geen automatische opmaak van blokcitaten, maar gebruikers kunnen blokcitaten handmatig toevoegen. Dit artikel leert je hoe je een blokcitaat maakt in Google Docs.

Een blokquote doen in Google Docs

Volg deze stappen om een blokcitaat te maken in Google Docs.

  1. Plaats uw cursor aan het begin van de tekst waarvan u een blokcitaat wilt maken en druk vervolgens op Enter op het toetsenbord om het aanhalingsteken van de vorige tekst te scheiden.

    U kunt ervoor kiezen om twee keer op Enter te drukken om de tekst naar wens verder te scheiden.

    Image
    Image
  2. Markeer de tekst waarvan je een blokcitaat wilt maken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Inspringing vergroten in de menubalk. U kunt ook de Ctrl + ] sneltoets gebruiken.

    Image
    Image
  4. Met het blokcitaat nog steeds gemarkeerd, selecteer Format in de menubalk en open vervolgens Regel- en alineaafstand. Wijzig de afstand naar wens.

    De standaard regelafstand van 1,15 is prima voor de meeste blokaanhalingstekens, maar sommige grammaticastijlen vereisen dubbele spaties.

    Image
    Image
  5. Voeg naar wens extra opmaak toe. Aanhalingstekens en cursief worden vaak gebruikt om een blokcitaat in een document te laten opvallen. U kunt er ook voor kiezen om de lettergrootte van het blokcitaat te vergroten.

    Image
    Image

Hoe een blokcitaat in een grammaticastijl opmaken met Google Docs

Met de bovenstaande stappen wordt een eenvoudig, algemeen blokcitaat gemaakt dat opv alt ten opzichte van de omringende tekst. Dit is ideaal voor persoonlijk gebruik of bij het opmaken van een document naar uw eigen standaard.

Het kan echter zijn dat u een blokcitaat moet opmaken in een specifieke grammaticastijl die wordt gebruikt door uw universiteit, bedrijf of organisatie. Grammaticastijl dicteert details zoals regelafstand en citatievereisten.

Hier is een lijst met veelvoorkomende stijlen met links naar opmaaknotities voor elk:

  • APA
  • MLA
  • Chicago
  • AP-stijl

Deze grammaticastijlen worden verder aangepast door organisaties om aan hun behoeften te voldoen, dus raadpleeg een stijlgids van uw organisatie als deze beschikbaar is.

Wanneer moet ik een blokquote gebruiken in Google Documenten?

Er is geen universele regel die bepa alt wanneer een blokcitaat gepast is. Elke grammaticastijl heeft zijn eigen specifieke vereisten.

Twee situaties komen echter het meest voor

  • Een kort blokcitaat, zoals een enkele zin, wordt vaak gebruikt om visuele impact aan een citaat toe te voegen. Dit wordt vaak gebruikt in nieuws- en redactionele artikelen, maar ook in marketing- en reclameteksten. Het citaat is mogelijk geen volledig citaat, maar een uittreksel uit een citaat.
  • Langere blokcitaten, die meerdere zinnen of zelfs meerdere alinea's kunnen bevatten, worden vaak gebruikt in academische en wetenschappelijke artikelen. Sommige grammaticastijlen vereisen zelfs dat een blokcitaat wordt gebruikt als een aanhalingsteken een bepaalde lengte overschrijdt.

FAQ

    Hoe maak ik een hangende inspringing in Google Documenten?

    Als u een hangende inspringing wilt maken in Google Docs, selecteert u de gewenste tekst en gaat u naar Format > Align & Indent >Inspringopties > Speciale inspringing > Hanging . Definieer de parameters en selecteer Apply.

    Hoe typ ik gekrulde aanhalingstekens en gekrulde apostrofs in Google Documenten?

    Google Documenten verandert automatisch dubbele aanhalingstekens in gekrulde aanhalingstekens met Slimme aanhalingstekens ingeschakeld. Ga naar Extra > Preferences en vink het vakje Use Smart Quotes aan om het in te schakelen.

    Hoe voeg ik voetnoten toe in Google Documenten?

    Als u voetnoten in Google Documenten wilt toevoegen, plaatst u de cursor waar u de voetnoot wilt hebben en gaat u naar Insert > Footnote. Tik in de mobiele app op de plek waar u de voetnoot wilt hebben en tik vervolgens op de Plus (+) > Footnote.

    Hoe gebruik ik de MLA-indeling in Google Documenten?

    Gebruik de Report MLA Add-on om de MLA-indeling in Google Docs in te stellen. Er is ook een APA-add-on voor het gebruik van de APA-indeling in Google Docs.

Aanbevolen: