Android 12 Beta 2 heeft het privacydashboard

Android 12 Beta 2 heeft het privacydashboard
Android 12 Beta 2 heeft het privacydashboard
Anonim

U kunt uw eerste blik werpen op het nieuwe privacydashboard van Android met Android 12 beta 2.

Android 12 beta 1 is momenteel beschikbaar, maar het mist veel van de grote veranderingen die Google heeft geïntroduceerd tijdens Google I/O. Het bedrijf heeft echter onlangs aangekondigd dat een van de meest verwachte functies van de update, het Privacy Dashboard, beschikbaar zal zijn in Android 12 beta 2. De volgende versie van de beta wordt volgende maand verwacht, volgens 9To5Google.

Image
Image

Het privacydashboard is een van de grootste veranderingen die Google in Android 12 implementeert, en het stelt Android-gebruikers in staat om de gegevens bij te houden waartoe applicaties de afgelopen 24 uur toegang hebben gehad. Bewaakte gegevens omvatten locatie-, microfoon- en cameratoegang.

Google zegt dat het de functie heeft toegevoegd als reactie op het feit dat veel gebruikers een diepere kijk willen hebben op welke data-apps toegang hebben. Het dashboard stelt ontwikkelaars ook in staat om meer context te delen over hoe hun applicaties de machtigingen gebruiken die u hen verleent, wat kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen tussen ontwikkelaars en gebruikers.

Bovendien zal Android 12 beta 2 de nieuwe microfoon- en camera-indicatoren brengen die Google liet zien tijdens Google I/O. Net als die in iOS, verschijnen de nieuwe indicatoren in de rechterbovenhoek van de meldingsbalk, zodat u kunt volgen wanneer apps toegang hebben tot die cruciale systemen.

Google heeft ook onthuld dat er nieuwe schakelaars zullen worden toegevoegd aan het gedeelte Snelle instellingen, zodat je de camera- en microfoonsensoren volledig kunt uitschakelen om te voorkomen dat apps er toegang toe hebben. Het bedrijf zegt dat je ze opnieuw moet inschakelen voor apps die het nodig hebben, zoals spraakrecorders of de camera-app, maar het zou gebruikers meer controle moeten geven over hoe de systemen van hun telefoon worden gebruikt.

Image
Image

Ten slotte is de laatste grote privacyfunctie in Android 12 beta 2 de leesmelding van het klembord. Hiermee wordt u gewaarschuwd wanneer een app gegevens van uw klembord ha alt. Dit is een andere functie die iOS al heeft geïmplementeerd en die ervoor zorgt dat apps geen gevoelige gegevens van je klembord halen zonder dat je het weet.

Aanbevolen: