De 7 beste smartphonestatieven van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste smartphonestatieven van 2022
De 7 beste smartphonestatieven van 2022
Anonim

De beste smartphonestatieven helpen je wanneer je het nodig hebt en besparen je de last om je telefoon altijd vast te moeten houden. Zelfs als u geen vlogger of fotograaf bent, kan een statief voor uw mobiele apparaat uw handen vrijmaken, zodat u zich kunt concentreren op het streamen van media, het volgen van een recept of videochatten. Smartphone-specifieke statieven zijn er in verschillende maten en met verschillende handige functies, zoals uitschuifbare of flexibele poten, selfiestick-flexibiliteit, Bluetooth-afstandsbedieningen en verschillende panning- en oriëntatie-aanpassingen, net als statieven op volledig formaat. Ze zijn echter meestal veel kleiner dan traditionele fotografiestatieven, en sommige zijn zelfs klein genoeg om in je zak op te bergen. De beste modellen moeten gemakkelijk om mee te werken en stevig genoeg zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw telefoon omv alt op oneffen oppervlakken.

In het ideale geval zouden smartphone-statieven net zo draagbaar en gemakkelijk mee te nemen zijn als een mobiel apparaat. Dat is precies wat de JOBY GripTight Micro Stand, onze topkeuze, biedt. Dit apparaat in zakformaat werkt als een statief in verticale en horizontale modus en biedt gemakkelijke kantelbewegingen. Sterker nog, hij kan volledig plat worden opgevouwen en past in vrijwel elk klein zakje of compartiment. We hebben andere statieven voor smartphones getest en verzameld die de veelzijdigheid en het gemak bieden die je nodig hebt voor het maken van selfies of panoramische opnamen met je mobiele apparaat.

Beste algemeen: Joby GripTight ONE Micro Stand

Image
Image

De meeste smartphones zijn compact genoeg om in je zak te passen, en de JOBY GripTight Micro Stand volgt dit voorbeeld. Dit overal mee naartoe te nemen statief meet slechts 0.71 x 1,34 x 3,35 inch en weegt een vederlichte 0,1 pond. Als je hem niet gebruikt, kan de compacte standaard volledig plat worden opgevouwen voor eenvoudig opbergen in elke jaszak of klein tasvak. Dit specifieke model past op kleinere smartphones tot 2,8 inch, die met een wat krappe behuizing kunnen worden gebruikt. Als je een grotere telefoon of een groter hoesje hebt, is er een groter model dat apparaten tot 3,9 inch breed ondersteunt.

Ondanks zijn kleine bouw, is dit JOBY-statief stevig gebouwd met stevig TPE, ABS-kunststof en roestvrij staal. De rubberen voetjes zorgen voor stabiliteit en de scharnierende smartphonehouder biedt eenvoudige beveiliging zonder knellen of wegglijden. Hoewel dit JOBY-model geen verlengde poten of een bereik van 360 graden biedt, leent het balhoofd zich voor gemakkelijke kantelbewegingen wanneer uw apparaat op zijn plaats is. Als je op zoek bent naar een eenvoudige maar multifunctionele standaard voor je smartphone, dan is dit kleine apparaat klaar voor de klus.

“De JOBY GripTight Micro Stand is een compact en capabel smartphonestatief en standaard die meerdere doelen dient voor de gemiddelde persoon.” – Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste Bluetooth: CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Premium Statief

Image
Image

Smartphone-statieven bieden de broodnodige stabiliteit. Maar in combinatie met een Bluetooth-afstandsbediening bieden ze een extra niveau van gemak voor het maken van foto's en video - en dat is precies wat u krijgt met de CamKix Bluetooth Camera Sluiter-afstandsbediening en statief.

Het statief zelf wordt geleverd met stevige rubberen voetjes op elke poot voor een goede grip, en het balhoofd draait 360 graden en kan met een beetje inspanning op zijn plaats worden vergrendeld om de perfecte hoek vast te leggen. De smartphonehouder biedt ook een universele pasvorm voor de meeste telefoons (tot 3,8 inch breed) en kan 90 graden worden gekanteld voor gebruik in horizontale of staande modus.

Zodra je je apparaat in de ideale hoek en richting hebt ingesteld, maakt de Bluetooth-afstandsbediening met een polskoord het maken van selfies en video's een fluitje van een cent. Bluetooth-koppeling is snel en eenvoudig en werkt met zowel iOS- als Android-apparaten, en u kunt een werkafstand van maximaal 9 meter verwachten met deze handige afstandsbediening. In een mum van tijd kunnen de poten bij elkaar worden gebracht om ook als selfiestick te dienen.

“De CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Statief is een goedkope, multifunctionele oplossing voor het vastleggen van inhoud met uw smartphone.” – Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste voor hoogte: Fotopro Camera statief

Image
Image

Als je op zoek bent naar iets meer hoogte voor het maken van video's of foto's met je smartphone, dan is het FotoPro-camerastatief een lichtgewicht optie. Hoewel het niet zo compact is als andere smartphone-specifieke statieven, strekt het zich uit van 15 inch tot 47 inch lang. Het heeft 360-graden panning- en kantelactie voor panoramische opnamen, evenals horizontale of portretopnamemodi. Het wordt ook geleverd met een snelwisselplaat die compatibel is met veel digitale camera's, zolang ze maar binnen het laadvermogen van 4,4 pond vallen.

Hoewel het FotoPro-statief eruitziet en werkt als een miniversie van een standaardstatief, weegt het slechts 1,26 pond. Het wordt ook geleverd met een handige draagtas en tal van accessoires, waaronder een universele smartphone-houder, een Bluetooth-afstandsbediening voor handsfree fotograferen en een GoPro-houder.

“Dit lichtgewicht en compacte ministatief is stabiel en super veelzijdig voor smartphone, GoPro en digitale fotografie.” – Yoona Wagener, producttester

Beste voor accessoires: JOBY GorillaPod Mobile Rig

Image
Image

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in vloggen of video's opnemen met een draagbare maar meer professionele opstelling, kan de JOBY GorillaPod Mobile Rig uw antwoord zijn. Het beschikt over de kenmerkende robuuste maar ultraflexibele GorillaPod-poten die rond een verscheidenheid aan oppervlakken en objecten kunnen worden gewikkeld. Dit statief wordt ook geleverd met de JOBY GripTight-smartphonebevestiging die op de meeste smartphones past, waaronder de iPhone 8 en Google Pixel. Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de bevestiging rond een behuizing, zelfs dunnere modellen, maar het vergrendelingsmechanisme belooft je apparaat op zijn plaats te houden als het eenmaal is beveiligd.

Naast een stevige smartphonehouder, wordt dit model ook geleverd met hulpstukken voor maximaal drie extra accessoires zoals microfoons of lampen, met behulp van een flitsschoen, GoPro-bevestiging en twee GorillaPod-armen. Als je graag onderweg fotografeert, verzamel dan de benen om als korte selfiestick te gebruiken. U kunt ook kiezen uit verticale en staande oriëntaties, dankzij de flexibiliteit van 90 tot 180 graden kantelen.

“Geef je contentgame een boost met deze smartphone-statiefkit die extra accessoires ondersteunt, zoals microfoons en lichten.” – Yoona Wagener, producttester

Beste verstelbaarheid: Square Jellyfish Jelly Grip WX-statiefbevestiging met Pro-statief

Image
Image

Als je niet te veel tijd wilt besteden aan het positioneren van je smartphone, biedt de Square Jellyfish Jelly Grip WX-statiefbevestiging snelle aanpassingen in zowat elke richting. Dat is allemaal te danken aan het unieke ontwerp voor een klein statief. Het smartphonehoudergedeelte bevat een kogelgewricht met instelbare spanning waardoor de houder 360 graden kan draaien en draaien, en ook onmiddellijk naar voren en naar achteren kan kantelen.

Dit Jelly Grip-statief past op de meeste smartphones tot 6 inch diagonaal en 3,5 inch breed, hoewel sommige gebruikers hun bezorgdheid hebben geuit over de stabiliteit van de poten, die vrij kort zijn en niet kunnen worden aangepast. Ze kunnen echter worden neergeklapt voor eenvoudig opbergen en opbergen, en het hele product wordt gedekt door een levenslange garantie. Voor een handig tabletop smartphone-statief dat je snel in elke richting kunt kantelen, is het moeilijk om deze compacte en betaalbare optie te verslaan.

“Dit compacte statief biedt directe aanpassingen met 360-graden draai-, draai- en kantelflexibiliteit en is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen.” – Yoona Wagener, producttester

Beste ontwerp: Manfrotto PIXI mini-statiefkit

Image
Image

Dit ministatief van Manfrotto is net zo indrukwekkend als enkele van de meest premium modellen van het merk. Wat dit kleine statief onderscheidt van vergelijkbare geformatteerde opties, is de bouwkwaliteit. Het is gemaakt van roestvrij staal en Adapto, een materiaal dat lijkt op aluminium, en de voeten bieden eersteklas stabiliteit met antislip rubberen voetjes die geschikt zijn voor elk oppervlak. Dit kleine statief heeft ook een kogelkopmechanisme met drukknop dat onmiddellijk vergrendelt en ontgrendelt om u te helpen de houder en uw telefoon in de beste hoek te oriënteren, met een bereik tot 360 graden.

Het bevestigingsgedeelte van dit product heeft een gripvast klemontwerp dat op de meeste smartphones zou moeten passen, hoewel sommige grotere modellen en hoesjes mogelijk niet passen. Het kan ook op zichzelf worden gebruikt als een onafhankelijke standaard om uw apparaat te ondersteunen. En als u geïnteresseerd bent in het gebruik van andere digitale apparaten met een statief, heeft de Manfrotto PIXI een universele schroefkop die compatibel is met kleinere camera's tot ongeveer 2,2 pond.

“Dit miniatuur Manfrotto-statief levert een indrukwekkend uiterlijk, duurzaamheid en veelzijdigheid voor gebruik met smartphones en andere kleinere digitale apparaten.” – Yoona Wagener, producttester

Beste voor selfies: Yoozon Selfie Stick-statief

Image
Image

Veel smartphone-statieven kunnen worden gebruikt als een soort selfiestick voor groothoek- of groepsfoto's, maar het Yoozon Selfie Stick-statief is het echte werk. Bovendien functioneert hij als statief. Opgevouwen meet dit statief iets meer dan 7 inch en kan het tot 29 inch worden uitgeschoven, met vijf verschillende afstelintervallen om je te helpen de perfecte hoogte te bereiken in selfie- of statiefmodus. De smartphonehouder biedt plaats aan telefoons zo breed als 3.5 inch, die volgens de fabrikant op de meeste Android- en iOS-telefoons past. Sommige gebruikers hebben echter aangegeven problemen te hebben met bepaalde modellen, vooral afhankelijk van het geval.

Ervan uitgaande dat je telefoon als een handschoen past, kun je ook genieten van 360 graden rotatie vanaf de houder en het gemak van een Bluetooth-afstandsbediening om foto's op afstand te maken. Hoewel je de batterij vaak moet opladen, heeft de afstandsbediening zijn eigen opslagsleuf op het selfiestickgedeelte, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hem kwijtraakt.

“Deze selfiestick functioneert op slimme wijze ook als een handig smartphone-statief met een 360-graden telefoonhouder en een draadloze afstandsbediening die direct op het apparaat kan worden opgeborgen.” – Yoona Wagener, producttester

De JOBY GripTight Micro Stand (bekijk bij Amazon) is onze keuze voor het beste smartphonestatief voor de meeste gebruikers, op basis van zijn eenvoudige maar stevige ontwerp en onverslaanbare draagbaarheid. Dit goed ontworpen product is de perfecte oplossing voor diegenen die een stabiel statief willen om hun smartphone te ondersteunen voor handsfree gebruik.

De CamKix Bluetooth-camerasluiter-afstandsbediening en statief (bekijk bij Amazon) is onze tweede keuze voor diegenen die de extra alles-in-één gemakken van een Bluetooth-afstandsbediening, roterende balkop en selfie-modus willen mogelijkheid voor een redelijke prijs.

Bottom Line

Yoona Wagener is een technologieschrijver en productrecensent, gespecialiseerd in fitnesstrackers, smartwatches, randapparatuur en hoofdtelefoons. Ze heeft verschillende smartphonestatieven op deze lijst getest.

Waar u op moet letten bij smartphonestatieven

Maat

Smartphone-statieven variëren in hoogte en totale grootte. Hoewel ze meestal kleiner zijn dan statieven voor camera's, worden sommige grotere modellen geleverd met verstelbare poten of palen die kunnen worden uitgeschoven voor gebruik in monopod- of selfie-modus. Kleinere modellen die eenvoudige standaards zijn, kunnen het meest veelzijdig zijn voor eenvoudig gebruik om het maken van foto's of videochatten te ondersteunen.

Compatibiliteit

De meeste statieven voor smartphones bieden een universele pasvorm met de meeste apparaten, en sommige specificeren de geschiktheid met koffers. Als uw apparaat groter of kleiner is, moet u de maatcriteria van de fabrikant bevestigen. En als je een smartphone-statief uitsluitend met een hoes wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je daar rekening mee houdt in je metingen.

Verstelbaarheid

Kantelvermogen en horizontale en verticale oriëntatie zijn allemaal standaard op de meeste statieven voor smartphones. Als u op zoek bent naar meer controle over het maken van panoramische opnamen of de exacte hoek, overweeg dan modellen met roterende kogelkoppen en 360-graden pan- en kantelmogelijkheden.

Aanbevolen: