Hoe speel je YouTube op de achtergrond op je telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe speel je YouTube op de achtergrond op je telefoon
Hoe speel je YouTube op de achtergrond op je telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Op Android kun je de desktopversie van YouTube in een Chrome-browser gebruiken om video's op de achtergrond af te spelen.
  • Als je Android 8.0 of hoger hebt, gebruik je Picture-in-Picture (PiP) door naar Settings > Apps >te gaan YouTube. Selecteer Toegestaan onder PiP.
  • Op iOS, download Dolphin voor iOS of Opera voor iOS, ga dan naar de YouTube-website en speel je video af.

Dit artikel legt uit hoe je YouTube-video's op de achtergrond kunt afspelen terwijl je op je telefoon werkt. Hoewel deze functionaliteit aanwezig was in zijn verschillende apps, besloot YouTube deze specifieke functionaliteit te reserveren voor betalende abonnees van zijn YouTube-services: YouTube Premium en YouTube Music. We geven een aantal manieren aan om de beperking te omzeilen.

Image
Image

Gebruik de bureaubladmodus op Android

Een gemakkelijke manier om YouTube op de achtergrond te laten spelen, is door de desktopversie van YouTube in je Chrome-browser te gebruiken. Zo werkt het.

  1. Open Chrome en voer https://m.youtube.com in om de mobiele versie van YouTube te vinden.

    Vermijd de YouTube-app

    Als je een m typt voor de YouTube-URL, https://m.youtube.com, zorg je ervoor dat je in de browser blijft om toegang te krijgen tot YouTube. Het is belangrijk om in de browser te blijven en niet naar de YouTube-app te springen als je wilt dat YouTube op de achtergrond wordt afgespeeld.

  2. Zoek naar de video die je wilt afspelen. Zodra je de video hebt gevonden, tik je op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm om Desktop. te selecteren
  3. Zodra de site is vernieuwd, drukt u op de start-knop om de video af te spelen. Schakel tussen apps of zet je scherm in de stille modus en de video stopt.

  4. Veeg omlaag om het controlecentrum te bereiken en zoek de video in je instellingen. Druk op play.

    Image
    Image
  5. Schakel je scherm uit of schakel over naar een andere app, en YouTube blijft spelen.

Picture-in-Picture-weergave op Android

Ontworpen om u te helpen multitasken, Picture-in-Picture (PiP) is een functie die beschikbaar is op Android-smartphones met Android 8.0 Oreo en hoger. Hier leest u hoe u PiP gebruikt om YouTube-video's op de achtergrond af te spelen.

Geen muziekspeler

PiP-modus voor video's met muziekinhoud is alleen beschikbaar voor YouTube Premium-leden, wat verderop in dit bericht wordt uitgelegd. Je moet ook de nieuwste versie van YouTube op je apparaat hebben geïnstalleerd.

  1. Zet PiP aan door naar Instellingen op je smartphone of tablet te gaan.
  2. Tik op Apps.

  3. Scroll omlaag om de YouTube-app te vinden en tik op YouTube. Selecteer onderaan Toegestaan onder Beeld-in-beeld.

    Image
    Image
  4. Om PiP in te schakelen, begin je een video af te spelen in de YouTube-app en druk je op de home-knop. De YouTube-video verschijnt in een klein venster op je scherm, dat je met je vinger kunt verplaatsen. De video blijft spelen terwijl je andere apps opent.

Gebruik een alternatieve browser op iOS-apparaten

Hoewel PiP niet beschikbaar is op YouTube voor iOS-apparaten zonder abonnement, kun je YouTube-video's nog steeds op de achtergrond afspelen op je iPhone of tablet door een alternatieve browser te gebruiken, zoals Opera en Dolphin.

  1. Download Dolphin voor iOS of Opera voor iOS.
  2. Eenmaal gedownload, open de browser. Typ https://m.youtube.com in de zoekbalk om de YouTube-site te vinden.

  3. Zoek in de browser naar de video die je op YouTube wilt afspelen.

    Gebruik de YouTube-app niet

    Het is belangrijk dat je in de browser in de mobiele versie van YouTube blijft en niet op een YouTube-link klikt die je naar de YouTube-app op je apparaat brengt. Boven aan je zoekbalk staat

  4. Speel de video af. Zodra de video is gestart, schakelt u over naar een andere app of zet u uw scherm in de slaapstand. De video stopt.
  5. Veeg om de muziekspeler te vinden en controleer of de titel van je video daar wordt weergegeven.

    Soms zet iOS de mediaspeler standaard in je muziekbibliotheek in de muziekspeler, in plaats van de video. Als dit gebeurt, ga je gewoon terug naar de YouTube-video in Opera of Dolphin en druk je nogmaals op play om de muziekspeler te wissen zodat deze standaard op YouTube staat.

  6. Zodra de titel van je video verschijnt in het controlecentrum, druk je op play om de video af te spelen.

    Image
    Image
  7. Zet je telefoon weer in de slaapstand of wissel van app, en de video blijft spelen.

Als de tijdelijke oplossingen niet werken: abonneren of downloaden

Alle tijdelijke oplossingen waardoor YouTube op de achtergrond kan worden afgespeeld, kunnen op elk moment verdwijnen als YouTube erachter komt hoe de lus kan worden gesloten. Als je hiervan afhankelijk bent, moet je je abonneren op de services van YouTube.

YouTube biedt twee abonnementsdiensten aan. Met YouTube Premium (voorheen bekend als Red) kun je video's op de achtergrond afspelen en krijg je toegang tot originele videocontent voor $ 11,99 per maand. YouTube Music is een muziekstreamingservice waarmee YouTube-video's op de achtergrond kunnen worden afgespeeld voor $ 9,99 per maand.

Een alternatief is om de video's naar je apparaat te downloaden en de YouTube-app helemaal te vermijden.

Aanbevolen: