VOB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

VOB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
VOB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de. VOB-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een dvd-video-objectbestand, dat zowel video- als audiogegevens kan bevatten, evenals andere filmgerelateerde inhoud zoals ondertitels en menu's. Ze zijn soms gecodeerd en worden normaal gezien opgeslagen in de hoofdmap van een dvd in de map VIDEO_TS.

3D-modellen genaamd Vue Objects gebruiken deze bestandsextensie ook. Ze zijn gemaakt door het E-on Vue 3D-modelleringsprogramma en kunnen worden getextureerd met behulp van de informatie die is opgeslagen in een MAT-bestand (Vue Material).

De Live for Speed-autorace-videogame gebruikt ook VOB-bestanden voor het textureren en modelleren van 3D-auto's. De voertuigen zijn symmetrisch, dus slechts de helft van het model zit in het bestand; de rest wordt gegenereerd door het spel.

Image
Image

VOB is ook een acroniem voor voice over broadband en video over broadband, maar heeft niets te maken met de hier genoemde bestandsformaten.

Hoe een VOB-bestand te openen

Verschillende softwareprogramma's die met video's omgaan, kunnen VOB-bestanden openen en bewerken. Sommige gratis VOB-spelers zijn Windows Media Player, Media Player Classic, VLC, GOM Player en Potplayer.

Andere, niet-vrije openers zijn onder meer de programma's PowerDVD, PowerDirector en PowerProducer van CyberLink.

VobEdit is een voorbeeld van een gratis VOB-editor, en andere programma's zoals DVD Flick kunnen gewone videobestanden omzetten in VOB-bestanden voor het maken van een dvd-film.

Om er een te openen op macOS, kun je VLC, MPlayerX, Elmedia Player of Roxio Toast gebruiken. VLC werkt ook met Linux.

Als je je VOB-bestand moet openen in een ander programma dat het formaat niet ondersteunt of het moet uploaden naar een website zoals YouTube, kun je het bestand converteren naar een compatibel formaat met behulp van een VOB-converter die in de sectie wordt vermeld hieronder.

Als wat je hebt in het Vue Objects-formaat is, gebruik dan E-on's Vue om het te openen.

De Live for Speed-game gebruikt VOB-bestanden in het autobestandsformaat, maar je kunt het bestand er waarschijnlijk niet handmatig mee openen. In plaats daarvan ha alt het programma waarschijnlijk automatisch VOB-bestanden van een specifieke locatie tijdens het spelen.

Hoe VOB-bestanden te converteren

Er zijn verschillende gratis videobestandsconverters, zoals VideoSolo Free Video Converter, die VOB-bestanden kunnen opslaan naar MP4, MKV, MOV, AVI en andere videobestandsindelingen. Sommigen, zoals Freemake Video Converter, kunnen het bestand zelfs rechtstreeks op een dvd opslaan of converteren en rechtstreeks naar YouTube uploaden.

Voor Vue Objects-bestanden, gebruik Vue om te zien of het het opslaan of exporteren van het 3D-model naar een nieuw formaat ondersteunt. Zoek de optie in een Save as of Export gedeelte van het menu, hoogstwaarschijnlijk het File menu.

Aangezien het Live for Speed-spel zelf je waarschijnlijk niet toestaat om het bestand handmatig te openen, is het even onwaarschijnlijk dat er een manier is om het VOB-bestand naar een nieuw bestandsformaat te converteren. Het is mogelijk dat je het kunt openen met een afbeeldingseditor of een 3D-modelleringsprogramma om het naar een nieuw formaat te converteren, maar er is waarschijnlijk weinig reden om dat te doen.

Kan het nog steeds niet openen?

Het eerste dat u moet controleren als uw bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, is de bestandsextensie zelf. Zorg ervoor dat er aan het einde echt ". VOB" staat en niet iets dat gewoon op dezelfde manier is gespeld.

VOXB-bestanden zijn bijvoorbeeld slechts één letter verwijderd van VOB-bestanden, maar worden gebruikt voor een heel ander bestandsformaat. VOXB-bestanden zijn Voxler Network-bestanden die worden geopend met Voxler.

Een andere is de Dynamics NAV Object Container-bestandsindeling die de FOB-bestandsextensie gebruikt. Deze bestanden worden gebruikt met Microsoft Dynamics NAV (voorheen bekend als Navision).

VBOX-bestanden worden ook gemakkelijk verward met VOB-bestanden, maar worden in plaats daarvan gebruikt door het VirtualBox-programma van Oracle.

Zoals je in deze paar voorbeelden kunt zien, zijn er veel verschillende bestandsextensies die kunnen klinken als of eruitzien als "VOB", maar die geen invloed hebben op het feit of de bestandsindelingen zelf gerelateerd zijn of dat ze kunnen worden gebruikt met dezelfde softwareprogramma's.

Veelgestelde vragen

  • Hoe open ik een VOB-bestand in Windows Media Player? Als uw versie van Windows Media Player VOB-bestanden ondersteunt, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Openen met > Windows Media Player Als dat niet werkt, gebruik dan een converter om het te exporteren als een van de ondersteunde bestanden in Windows Media Player, zoals.asf of.wmv-bestanden.
  • Hoe kan ik een VOB-bestand converteren naar WMV? Gebruik een converter waarmee u VOB-bestanden kunt importeren en exporteren als WMV-bestanden. Gratis programma's die dit type conversie ondersteunen, zijn de Any Video Converter of MiniTool Video Converter.

Aanbevolen: