De beste bladmuziek-, notatie- en tablezers voor de iPad

Inhoudsopgave:

De beste bladmuziek-, notatie- en tablezers voor de iPad
De beste bladmuziek-, notatie- en tablezers voor de iPad
Anonim

De iPad is een geweldige manier om boeken te lezen, maar hoe zit het met muziek? Het strakke design is ideaal om op een muziekstandaard te zetten. Bovendien kun je met de speelfuncties van sommige van deze apps de pagina omslaan zonder je handen van je instrument te halen. Deze muzieklezers ondersteunen tabulatuur voor gitaar, c-instrumentnotatie en maken het invoeren van uw eigen muziek een fluitje van een cent via gespecialiseerde editors, het scannen van bladmuziek of beide.

forScore

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hoog gewaardeerd.
  • Goed gebruik van annotaties.
  • Maakt goed gebruik van het volledige iPad-scherm.

Wat we niet leuk vinden

  • De basisprijs is hoog in vergelijking met concurrenten.
  • In-app aankopen voor het werk van sommige componisten.

Als je vooral geïnteresseerd bent in het weergeven van je muziek op je iPad en het georganiseerd houden, is forScore de perfecte oplossing. Het heeft niet alle toeters en bellen zoals sommige andere apps, maar het heeft genoeg functionaliteit om het over te nemen als je muziekbibliotheek. Omdat het niet al die toeters en bellen heeft, kan het gemakkelijker te leren zijn.

Je kunt forScore gebruiken om alle soorten geschreven muziek weer te geven, van traditionele piano- of c-instrumentbladmuziek tot akkoorden en songteksten. De app wordt geleverd met behoorlijk wat klassieke muziek en je kunt extra muziekpakketten kopen.

De ware kracht zit in het importeren van muziek in forScore, wat betekent dat je je bladmuziekcollectie kunt scannen en deze op een georganiseerde manier op het iPad-scherm kunt weergeven.

Omdat de forScore-app een metronoom heeft die automatisch door je muziek kan scrollen, kan de app het afspelen nog gemakkelijker maken. Dit maakt het een van de beste apps in de App Store voor muzikanten, of ze nu optreden of gewoon willen optreden.

OnSong Pro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geoptimaliseerd voor gitaristen die een eredienst spelen.
  • Annoteer en wijzig nummers.

Wat we niet leuk vinden

  • Dure basisprijs plus in-app aankopen.
  • Focus op akkoorden; niet zozeer bij het lezen van vellen.

Hoewel OnSong Pro een van de duurdere muzieklezers op de iPad is, kan het elke cent waard zijn als je waarde hecht aan vereenvoudigde muzieknotatie met alleen teksten en akkoorden, vooral als je je bladmuziekbibliotheek wilt maken helemaal opnieuw.

De grootste kracht van OnSong Pro is de editor en de opmaaktaal die het schrijven van een nummer vrij eenvoudig kan maken. Elk nummer begint met wat metadata, dit zijn tekstregels die de titel van het nummer en informatie over het nummer bevatten. Het grootste deel van de tekst is gewijd aan de muziek, die is vastgelegd in de standaardindeling voor intro, couplet, pre-refrein en refrein.

Een cool aspect van de OnSong Pro-editor is dat je niets hoeft te herhalen. OnSong Pro bevat een Flow-functie waarmee je secties op volgorde kunt rangschikken zonder de tekst te herhalen.

Een ander cool kenmerk van de opmaaktaal is hoe het omgaat met akkoorden. In plaats van het akkoord boven de tekst te markeren, noteer je het in de tekst. U kunt dan kiezen hoe u de akkoorden wilt weergeven. OnSong Pro geeft zelfs bewerkbare akkoordenschema's weer om je te helpen bij het spelen van het nummer.

OnSong Pro bevat ook prestatietools zoals een metronoom, ondersteuning voor het afspelen van achtergrondtracks, de mogelijkheid om een voetpedaal te gebruiken om door de muziek te scrollen, naast andere leuke toevoegingen.

Begrip

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldig voor compositie.
  • Behandelt handgeschreven notatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Dure basisprijs plus in-app aankopen.
  • Gebruikersrecensies suggereren dat de app niet goed is afgesteld.

Notion v alt meer in de categorie muziekcompositie dan alleen een bibliotheek voor je muziek te zijn. Met deze krachtige muzieknotatiesoftware kun je componeren op je iPad, inclusief een voorbeeldbibliotheek die een scala aan instrumenten omvat en de mogelijkheid om articulaties voor verschillende instrumenten te markeren, zoals het noteren van een buiging of een slide op de gitaar.

Hoewel het niet zo podiumvriendelijk is als voor Score of OnSong, is het perfect geschikt voor diegenen die serieus muziek willen schrijven. Notion kan taken aan zoals het transponeren naar een andere toonsoort, het importeren van MIDI-bestanden, handschriftherkenning voor het componeren met een stylus en ondersteuning voor akkoorden, tabs en volledige muzieknotatie.

Tip

Je kunt een MIDI-controller op de iPad aansluiten en met GarageBand kun je van je iPad een aantal instrumenten maken.

Songsterr

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schoon georganiseerd en gebruiksvriendelijk.
  • Goede mix van tools voor gitaristen.

Wat we niet leuk vinden

  • De app is een bijzaak van de website.
  • Goede recensies met klachten over storingen.

Songsterr tilt tabulatuur naar een hoger niveau en stijgt boven websites als Ultimate Guitar uit door elk instrument in een nummer op te splitsen in een eigen tabblad. Het bevat ook een afspeelfunctie die het gemakkelijker maakt om het onderdeel te leren door het op tijd te spelen. Dit voorkomt dat je heen en weer springt tussen het tabblad en naar de muziek luistert om het juiste gevoel te krijgen.

De verdeling van het nummer in delen kan het werk van de muzikant soms wat moeilijker maken. Vaak combineert tabulatuur iets van wat de ritmegitaar doet met de kenmerkende lead-licks om je een enkele instrumentinterpretatie van het nummer te geven. Maar met de afzonderlijke tracks geïsoleerd in hun eigen tabblad, kun je het nummer opsplitsen en beslissen hoe je het samenstelt.

Hoewel Songsterr beschikbaar is als app, biedt de Songster-website een betere waarde voor diegenen die niet geïnteresseerd zijn in het betalen van een maandelijks abonnementsgeld. U kunt de tabulatuur bekijken en het afspelen horen zonder abonnement op de website.

Als je Songsterr wilt gebruiken om liedjes te leren, wil je misschien overschakelen naar de app en de maandelijkse vergoeding betalen voor extra functies zoals halve snelheidsmodus, loop-modus, offline-modus en de mogelijkheid om apps zoals AmpliTube voor een mobiele oefenstudio terwijl je het nummer leert.

GitaarTab

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige app geoptimaliseerd voor gitaartabs en akkoorden.
  • Gratis app, met een paar goedkope in-app aankopen.
  • Geweldige gebruikersrecensies.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen extra gebruikersondersteuning.
  • Geen contextuele hulp voor gitaristen in opleiding.

De gebruikersinterface voor GuitarTab ontbreekt misschien, maar het maakt deze lijst gemakkelijk om twee solide redenen: het is gratis en het heeft een heleboel inhoud in zijn gratis gedeelte.

De bibliotheek is niet zo uitgebreid als die in Songster, en je krijgt niet alle toeters en bellen. Maar als je een manier wilt om dat nummer een kickstart te geven, is GuitarTab op de iPad een geweldig alternatief voor apps zoals Tabs and Chords of Tab Pro die je dwingen tot een dure abonnementsservice.

GuitarTab biedt ook in-app-extensies waarmee je de advertenties kunt verwijderen, de muziek kunt afdrukken, naar een andere toonsoort kunt transponeren, naast andere handige functies, maar de advertenties zijn niet zo opdringerig als de meeste gitaargeoriënteerde websites, en de basis van het opzoeken en spelen van tabbladen kost je geen cent.

MusicNotes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige manier om je bladmuziek te ordenen.
  • Veel positieve recensies.

Wat we niet leuk vinden

  • In-app aankopen.
  • Focus op bladmuziek; weinig tools met toegevoegde waarde.

Hoe zit het met het kopen van bladmuziek? De meeste apps in deze lijst zijn bedoeld om een muziekbibliotheek nummer voor nummer te maken, je bladmuziekbibliotheek te ordenen en voor uitvoeringen. Maar hoe zit het met het kopen van een hoop muziek en het leren spelen?

MusicNotes is de iBooks van bladmuziek. Het slaat je muziek op en het helpt je om het te leren. Je kunt de muziek afspelen en de beats per minuut vertragen om het leren gemakkelijker te maken.

MusicNotes ondersteunt traditionele bladmuziek, c-instrument of songtekst/akkoorden muzieknotatie en tabulatuur. De app wordt geleverd met een half dozijn nummers als voorbeelden. Als u uw bibliotheek wilt bouwen, maakt u een account aan op de MusicNotes-website.

Waarom moet je naar de website om de bladmuziek te kopen? Vergelijkbaar met wat Amazon doet met de Amazon Kindle-lezer, vermijdt het kopen van de website het betalen van de 30 procent korting van Apple, wat uiteindelijk betekent dat ze je de muziek goedkoper kunnen verkopen door de tussenpersoon uit te schakelen.

Aanbevolen: