Apple voegt HDMI ARC- en eARC-ondersteuning toe aan de nieuwe Apple TV 4K

Apple voegt HDMI ARC- en eARC-ondersteuning toe aan de nieuwe Apple TV 4K
Apple voegt HDMI ARC- en eARC-ondersteuning toe aan de nieuwe Apple TV 4K
Anonim

Met de nieuwe Apple TV 4K kun je al het geluid van je tv afspelen op je HomePod-luidsprekers.

Apple heeft onthuld dat gebruikers met de nieuwe Apple TV 4K HDMI ARC en eARC kunnen inschakelen, waardoor audio van alle invoerbronnen via HomePod-luidsprekers kan worden gestreamd. Volgens 9To5Mac heeft Apple vorige herfst oorspronkelijk de mogelijkheid voor oudere versies van Apple TV mogelijk gemaakt om audio naar HomePod-luidsprekers te streamen.

Image
Image

Die software-update stond alleen toe dat audio van Apple TV zelf werd gedeeld. Met de Apple TV 4K kan alle audio van al je tv-ingangen worden afgespeeld via je HomePod, als je tv ARC-uitgang ondersteunt.

Voordat u gebruik kunt maken van de nieuwe ARC-functie, moet u uw systeem correct instellen. Apple zegt dat de HomePod-luidspreker moet worden aangesloten op dezelfde kamer als de Apple TV 4K, en dan moet je de HomePod instellen als de standaard audio-uitgang. Als je klaar bent, kun je de Audio Return Channel-functie inschakelen, die momenteel in bèta is.

Het is belangrijk op te merken dat de HomePod mini, de enige versie van de HomePod die Apple nog steeds actief maakt, niet wordt ondersteund. In plaats daarvan is ARC alleen compatibel met de grotere HomePod-luidspreker, die het bedrijf eerder dit jaar stopzette.

ARC is alleen compatibel met de grotere HomePod-luidspreker, die het bedrijf eerder dit jaar stopzette.

De stap om universele ARC-ondersteuning in te schakelen is belangrijk omdat eerdere rapporten hebben gewezen op de uiteindelijke release van een HomePod-achtige televisieluidsprekerset. Het brengen van universele audio-doorvoer zou een logische stap kunnen zijn in de richting van iets van dien aard. Een dergelijk apparaat moet echter nog officieel worden aangekondigd.

Aanbevolen: