Hoe een Google Docs-achtergrond in een afbeelding te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe een Google Docs-achtergrond in een afbeelding te veranderen
Hoe een Google Docs-achtergrond in een afbeelding te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Voeg een afbeelding in, selecteer deze en selecteer vervolgens de drie stippen > Alle afbeeldingsopties > Text Wrapping > Achter tekst.
  • Plaats de cursor, typ uw tekst en gebruik vervolgens de Enter en spatiebalk toetsen om het te verplaatsen waar u maar wilt.
  • U kunt ook een afbeelding toevoegen aan Google Documenten met het gereedschap Tekenen en er vervolgens een tekstvak over toevoegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een achtergrond van Google Documenten kunt wijzigen in een afbeelding, zodat u tekst over die afbeelding kunt toevoegen.

Hoe maak je van een afbeelding een achtergrond in Google Docs

Er zijn een aantal manieren om tekst toe te voegen aan een afbeelding in een Google-document. Hier leest u hoe u een afbeelding op de achtergrond invoegt, zodat u erover kunt typen in Google Documenten:

  1. Open een nieuw document en ga naar Insert > Image en kies een afbeelding. U kunt een bestand uploaden, een foto maken of online naar een foto zoeken.

    Image
    Image
  2. Selecteer de afbeelding en selecteer vervolgens de drie stippen onder de afbeelding. Kies in het pop-upvenster Alle afbeeldingsopties.

    Image
    Image
  3. Selecteer Adjustments en gebruik de Transparency slider om de transparantie van de afbeelding aan te passen.

    Door de transparantie te vergroten, is het gemakkelijker om de tekst voor een afbeelding te lezen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Text Wrapping en kies Behind Text.

    Image
    Image
  5. Selecteer de X naast Image Options in de rechterbovenhoek om de afbeeldingseditor te sluiten.

    Image
    Image
  6. Klik in het document boven de afbeelding om de cursor te plaatsen. Typ de tekst en gebruik vervolgens de Enter en Spacebar toetsen om de tekst precies te verplaatsen waar u hem wilt hebben over de afbeelding.

    Image
    Image
  7. Om de afbeelding uit te breiden, klikt en sleept u de hoeken van de afbeelding om de grootte naar wens aan te passen. Mogelijk moet u de tekstplaatsing aanpassen.

    Image
    Image

Tekst toevoegen aan een afbeelding met het tekengereedschap

Je kunt ook afbeeldingen toevoegen aan Google Documenten met het tekengereedschap en er dan een tekstvak overheen toevoegen.

  1. Open een nieuw document en ga naar Insert > Drawing > +New.

    Image
    Image
  2. Selecteer Image (het fotopictogram) en kies de afbeelding voor je achtergrond.

    Image
    Image
  3. Als u de transparantie wilt aanpassen, selecteert u Bewerken (het potloodpictogram) en selecteert u Transparant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Text Box (het T-pictogram) en klik en sleep om een tekstvak te tekenen waar u het wilt hebben. Voer uw tekst in. Als u tevreden bent, selecteert u Opslaan en sluiten.

    Als u het lettertype, de grootte of de kleur wilt wijzigen, selecteert u de drie stippen helemaal rechts op de werkbalk.

    Image
    Image
  5. Uw afbeelding met tekst wordt in het document ingevoegd. Om verdere aanpassingen te maken, selecteert u de afbeelding en selecteert u vervolgens de drie stippen eronder. Als u de afbeelding bijvoorbeeld naar de achtergrond wilt sturen, selecteert u Alle afbeeldingsopties > Text Wrapping > Behind Text

    Image
    Image

Een andere optie is om de achtergrond in Google Presentaties te wijzigen, uw tekst aan een dia toe te voegen en vervolgens een screenshot te maken. U kunt de schermafbeelding vervolgens als afbeelding invoegen in Google Documenten.

FAQ

    Hoe kan ik een afbeelding omdraaien in Google Documenten?

    De gemakkelijkste manier is met de Drawing optie. Ga naar Insert > Drawing > New en upload een afbeelding. Klik met de rechtermuisknop en ga naar Rotate > Horizontaal spiegelen/verticaal (indien nodig). Selecteer Opslaan en sluiten om de gespiegelde afbeelding in uw document in te voegen.

    Welke afbeeldingstypen worden ondersteund in Google Documenten?

    Google Documenten ondersteunt alle gangbare afbeeldingstypen, inclusief jpeg, heic, tiff en png. U kunt een pdf-bestand echter niet als afbeelding uploaden.

Aanbevolen: