Wat te doen als Google Home geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Wat te doen als Google Home geen verbinding maakt met wifi
Wat te doen als Google Home geen verbinding maakt met wifi
Anonim

Google Home vereist een actieve internetverbinding om te kunnen werken. Dit betekent dat je Google Home moet verbinden met wifi voordat je het kunt gebruiken om muziek af te spelen, verbinding te maken met draadloze apparaten, agenda-afspraken op te vragen, routebeschrijvingen te geven, te bellen, het weer te bekijken, enz.

Als je Google Home het internet niet goed bereikt of verbonden apparaten niet reageren met je Google Home-commando's, kan het zijn dat:

  • muziek afspelen is niet erg soepel, of muziek start en ze bevriezen onmiddellijk.
  • je kunt geen berichten uitzenden naar andere Home-apparaten.
  • Netflix of YouTube wordt niet geopend als je dat zegt.
  • online zoekopdrachten zijn onregelmatig en werken maar de helft van de tijd.
  • Google Home zegt veel te vaak "er is iets misgegaan, probeer het opnieuw".
  • het apparaat maakt ruis, zelfs als er niets wordt afgespeeld.

Gelukkig, omdat Google Home een draadloos apparaat is, zijn er een aantal plaatsen waar we een mogelijke oplossing kunnen zoeken voor waarom het geen verbinding maakt met wifi, niet alleen van het apparaat zelf, maar ook van apparaten in de buurt die zich op hetzelfde netwerk bevinden.

Zorg ervoor dat het goed is aangesloten

Deze zou duidelijk moeten zijn, maar Google Home weet niet hoe hij internet moet bereiken totdat je hem uitlegt hoe je verbinding kunt maken met je wifi. Met andere woorden, niets werkt op je Google Home totdat je het instelt met de Google Home-app.

Download Google Home voor Android of download het voor iOS. De specifieke stappen die u in de app moet nemen om Google Home met wifi te verbinden, worden uitgelegd in onze handleiding Google Home instellen.

Als Google Home vroeger prima verbinding maakte met wifi, maar je onlangs het wifi-wachtwoord hebt gewijzigd, moet je Google Home opnieuw configureren zodat je het wachtwoord kunt bijwerken. Om dat te doen, moet je eerst de huidige instellingen loskoppelen en opnieuw beginnen.

Zo doe je dat:

  1. Tik in de Google Home-app op het apparaat dat je opnieuw wilt configureren.
  2. Tik op Instellingen (de tandwielknop) op het Google Home-apparaat waarvan het wifi-wachtwoord moet worden bijgewerkt.

    Image
    Image
  3. Kies Wi-Fi en selecteer vervolgens Netwerk vergeten.
  4. Tik op Add op het hoofdscherm van de app.
  5. Kies Apparaat instellen en vervolgens Nieuwe apparaten.

  6. Kies het huis waaraan u Google Home wilt toevoegen, gevolgd door Volgende.
  7. Ga door met de instructies op het scherm of volg de installatie-instructies die hierboven zijn gekoppeld voor hulp.

Verplaats je router of Google Home

Je router is de enige manier waarop Google Home verbinding kan maken met internet, dus het is dat verbindingspunt waar je als eerste naar moet kijken. Dit is eenvoudig: plaats de Google Home gewoon dichter bij uw router en kijk of de symptomen verbeteren.

Als Google Home beter werkt wanneer deze zich dichter bij de router bevindt, is er een probleem met de router of met interferentie tussen de router en waar uw Google Home zich normaal bevindt.

Een permanente oplossing is om de Google Home dichter bij de router te plaatsen of de router ergens meer centraal te plaatsen waar hij een groter gebied kan bereiken, bij voorkeur uit de buurt van muren en andere elektronica.

Als je de router niet kunt verplaatsen of als verplaatsen niet goed is, en opnieuw opstarten niet helpt, maar je zeker weet dat de router de oorzaak is van het Google Home Wi-Fi-probleem, kun je overwegen deze te vervangen uw router met een betere, een betere routerantenne installeren of in plaats daarvan een mesh-netwerk aanschaffen, wat allemaal de dekking zou moeten verbeteren.

Als het gaat om Bluetooth-verbindingen, geldt hetzelfde idee: plaats het Bluetooth-apparaat dichter bij de Google Home, of omgekeerd, om te controleren of ze correct zijn gekoppeld en goed kunnen communiceren.

Als statische elektriciteit verdwijnt of ze over het algemeen beter werken als ze dichter bij elkaar staan, dan is het meer een probleem met afstand of interferentie, in welk geval je moet aanpassen waar dingen in de kamer zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat andere apparaten heeft geen invloed op Google Home.

Sluit andere netwerkapparaten uit

Dit lijkt misschien een drastische of zelfs onrealistische oplossing om je Google Home weer aan het werk te krijgen, maar bandbreedte kan een echt probleem zijn als je veel apparaten hebt die via hetzelfde netwerk toegang hebben tot internet. Als je te veel dingen tegelijk actief met het netwerk hebt, zul je zeker problemen opmerken zoals bufferen, nummers die willekeurig stoppen of zelfs helemaal niet starten, en algemene vertragingen en ontbrekende reacties van Google Home.

Als u verbindingsproblemen met Google Home opmerkt terwijl u andere netwerkgerelateerde taken uitvoert, zoals het downloaden van films naar uw computer, het streamen van muziek naar uw Chromecast, het spelen van videogames, enz., pauzeer deze activiteiten dan of overweeg ze alleen te doen wanneer je je Google Home niet gaat gebruiken.

Technisch gezien is dit geen probleem met Google Home, Netflix, je HDTV, je computer, een muziekstreamingservice of enig ander apparaat. In plaats daarvan is het gewoon het resultaat van het maximaliseren van uw beschikbare bandbreedte.

De enige manier om verbindingen met beperkte bandbreedte te omzeilen, is door je internet te upgraden naar een abonnement dat meer bandbreedte biedt of, zoals we hierboven vermeldden, te gaan beperken welke apparaten het netwerk tegelijkertijd gebruiken.

Herstart de router en Google Home

Als het afsluiten van problematische netwerkapparaten ervoor zorgt dat Google Home geen verbinding kan maken met wifi, is de kans groot dat Google Home opnieuw moet worden opgestart, en terwijl je toch bezig bent, kun je net zo goed je router opnieuw opstarten voor de zekerheid.

Het herstarten van beide apparaten zou het tijdelijke probleem moeten oplossen dat de periodieke problemen veroorzaakt die je ziet.

Je kunt Google Home opnieuw opstarten door het netsnoer uit de muur te trekken, 60 seconden te wachten en het vervolgens opnieuw aan te sluiten. Een andere manier is om de Google Home-app te gebruiken:

Image
Image
  1. Tik op het apparaat dat u opnieuw wilt opstarten.
  2. Selecteer het instellingenpictogram bovenaan, gevolgd door het menu met drie horizontale stippen.
  3. Kies de Reboot optie.

Bekijk onze handleiding over het herstarten van een router als je daarbij hulp nodig hebt.

Reset de router en Google Home

De sectie hierboven voor het herstarten van deze apparaten zal, zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt, ze gewoon afsluiten en dan weer opstarten. Resetten is anders, omdat het de software permanent zal wissen en herstellen naar hoe het was toen u het apparaat voor het eerst kocht.

Resetten zou je laatste poging moeten zijn om de Google Home met wifi te laten werken, omdat elke aanpassing die je eraan hebt aangebracht, wordt gewist. Als je Google Home opnieuw instelt, worden alle apparaten en muziekservices ontkoppeld die je erop hebt aangesloten, en als je een router opnieuw instelt, worden zaken als de naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk gewist.

Dus je wilt deze stap natuurlijk alleen voltooien als alle andere hierboven niet hebben gewerkt om Google Home via wifi te krijgen. Omdat dit echter destructief is, is het een waarschijnlijke oplossing voor de meeste Google Home Wi-Fi-problemen, omdat het alles reset wat kan worden gereset.

Als je wilt, kun je de ene resetten, maar de andere niet, om te zien of het probleem verdwijnt zonder dat je de software op beide apparaten hoeft te herstellen. Volg bijvoorbeeld deze stappen om je router te resetten en kijk of Google Home verbinding maakt met wifi.

Als wifi nog steeds niet werkt met Google Home, is het tijd om dat ook te resetten:

  • Reset Google Home: houd de microfoonmute aan de achterkant ongeveer 15 seconden ingedrukt of totdat je hoort dat hij wordt gereset.
  • Google Home Mini: Draai het apparaat om en zoek naar een cirkel onderaan. Houd die FDR-knop 15 seconden ingedrukt. Je zou de Google Assistent moeten horen vertellen dat hij wordt gereset.
  • Reset Google Home Max: zoek de FDR-knop bij het netsnoer aan de achterkant van het apparaat en houd deze ongeveer 15 seconden ingedrukt of totdat u hoor het je vertellen dat het aan het resetten is.
  • Reset Google Home Hub: Houd beide volumeknoppen aan de achterkant van het apparaat 10 seconden ingedrukt. Google Assistent laat je weten wanneer hij wordt gereset.

Nog een laatste ding: heb je overwogen dat je router misschien op zijn laatste benen loopt? Als dat het geval is, is het misschien tijd om een nieuwe aan te schaffen. Google maakt een mesh-router die een van de beste op de markt is en naadloos samenwerkt met Google Home.

Meer hulp nodig?

Op dit punt zou je het volgende moeten hebben:

  • Google Home geconfigureerd om je internet te gebruiken
  • Plaats het dicht genoeg bij de router om een sterke verbinding tot stand te brengen
  • Geëlimineerde interferentie van andere apparaten
  • Herstart en reset niet alleen de Google Home maar ook je router.

Je kunt nu niet veel meer doen, behalve contact opnemen met Google Home-ondersteuning. Er is mogelijk een fout in de software die ze moeten bijwerken, maar hoogstwaarschijnlijk is er een probleem met uw specifieke Google Home.

Als dat niet het geval is, is je router misschien de schuldige, maar als het goed werkt voor al het andere in je netwerk (d.w.z. je computer en telefoon kunnen verbinding maken met wifi, maar Google Home niet), dan de kans is groot dat er een probleem is met Google Home.

Misschien kun je een vervanging van Google krijgen, maar de eerste stap is om contact met hen op te nemen over het probleem en alles uit te leggen wat je hebt gedaan om de situatie te verhelpen.

Bekijk Hoe u met technische ondersteuning kunt praten voordat u aan de slag gaat, en dan kunt u een telefoontje aanvragen bij het Google Home-ondersteuningsteam of met hen chatten/e-mailen.

Aanbevolen: