Hoe 'OK Google' op elk apparaat in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe 'OK Google' op elk apparaat in te stellen
Hoe 'OK Google' op elk apparaat in te stellen
Anonim

Veel van de apparaten van Google worden geleverd met een ingebouwde Google Assistent en zijn direct klaar voor gebruik. Dit geldt bijvoorbeeld voor Google Home. Als u echter de mogelijkheid wilt hebben om OK Google op uw smartphone of tablet te gebruiken, zijn er enkele extra stappen nodig.

Stel OK Google in op Android

Als je wilt zien of je Android-apparaat klaar is om de Google Assistent te gebruiken, zeg je 'Hey Google' of 'OK Google' of houd je de startknop ingedrukt. Selecteer Turn On wanneer u de prompt ziet.

Image
Image

Als dat niet werkt, onthoud dan wat je nodig hebt om Google Assistant op je Android te gebruiken:

  • Android 5.0 of hoger
  • Google-app 6.13 of hoger
  • Google Play-services
  • 1.0 GB geheugen
  • Apparaat ingesteld op een van de hier vermelde talen (Engels, Duits, Spaans en andere)

OK Google werkt ook als je apparaat is vergrendeld, maar alleen als je apparaat Android 8.0 of hoger heeft.

Hier leest u hoe u deze vereisten kunt controleren, in volgorde:

  1. Controleer uw Android-apparaat op een update en update vervolgens naar de nieuwste Android-versie als deze verouderd is.

  2. Update de Google-app naar de nieuwste versie. Controleer de huidige versie door de Google-app te openen en naar More > Settings > About. te gaan

    Image
    Image
  3. Open Google Play-services op Google Play en selecteer Install als je het ziet.
  4. Ontwikkelaarsmodus inschakelen en ga dan naar Instellingen > System > Advanced >Developer options > Memory om te controleren of je meer dan 1 GB geheugen hebt.

    Image
    Image
  5. Bevestig dat je telefoon of tablet is ingesteld op een taal in de bovenstaande lijst. Om de taalinstellingen te vinden, tikt u op Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Talen.

    Image
    Image

Instellen OK Google op iPhone of iPad

iOS-apparaten moeten iOS 10 of hoger hebben en zijn ingesteld op een ondersteunde taal. In tegenstelling tot Android-apparaten is Google Assistant niet inbegrepen op iPhone of iPad, dus je moet de mobiele app downloaden.

  1. Download Google Assistent.
  2. Log in met uw Google-account wanneer daarom wordt gevraagd.
  3. Selecteer op de Google Partners-pagina Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Tik op Toestaan op de prompt over het verzenden van meldingen. Weigeren als je geen meldingen van de Google Assistent wilt ontvangen.
  5. Schrijf je optioneel in om updates van Google te ontvangen over nieuwe functies, aanbiedingen en andere dingen voor de Google Assistent en selecteer vervolgens Volgende.
  6. Wanneer u wordt gevraagd naar microfoontoegang, selecteert u OK. Dit is vereist als je met de Google Assistent wilt praten.

    Image
    Image

Google Assistent gebruiken op een iPhone

Het gebruik van OK Google of Hey Google om te praten met de Google Assistent is niet zo gestroomlijnd op iOS als Android. De Google Assistent-app voor iOS moet open en actief zijn (met andere woorden, het is de app op het scherm die je ziet) om op je stem te reageren.

Je kunt Siri echter gebruiken om Google Assistant te openen als je een enigszins handsfree ervaring wilt door het spraakcommando "Hey Siri, Hey Google" in te stellen.

Met Google Assistent op je iPhone kun je een Google Home-apparaat vragen om je verloren iPhone te vinden. Zeg 'Hey Google, zoek mijn telefoon' en je iPhone laat een aangepast geluid horen, zelfs als deze in de stille modus staat of op 'Niet storen' staat.

Stel OK Google in op Apple Watch

Uw Apple Watch kan ook op OK Google reageren en de installatie is eenvoudig.

  1. Tik op het scherm om het horloge te wekken als het scherm gedimd is.
  2. Veeg vanaf de bovenkant naar beneden en selecteer Instellingen (tandwielpictogram).
  3. Tik op Personalisatie.
  4. Schakel "OK Google" detectie in.

Als de Google Assistent niet op je stem reageert, lees dan hoe je dit kunt oplossen. Als u de OK Google-functie niet gebruikt, kunt u deze uitschakelen.

Aanbevolen: