Wat te doen als uw USB-poorten niet werken

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw USB-poorten niet werken
Wat te doen als uw USB-poorten niet werken
Anonim

Of je nu een USB-stick, headset, printer aansluit, je MP3-speler of zelfs je smartphone probeert te synchroniseren, je verwacht dat je USB-apparaten gewoon werken als je ze aansluit. Dat is het mooie en eenvoud van USB, of universele seriële bus, die is ontworpen om apparaten naar believen aan te sluiten en los te koppelen, vaak op zowel Windows- als Mac-computers, zonder heel veel gedoe.

Image
Image

Problemen met de USB-poort oplossen

Als je USB-poorten plotseling niet meer werken, kan het probleem altijd worden herleid tot een hardware- of softwarefout. Sommige van deze problemen zijn hetzelfde voor zowel Windows als Mac, terwijl andere uniek zijn voor de een of de ander.

  1. Start je computer opnieuw op. Soms heb je geluk, en de gemakkelijkste oplossing lost uiteindelijk de grootste problemen op.

    Als opnieuw opstarten niet helpt, ga dan verder met meer gecompliceerde oplossingen.

  2. Zoek naar vuil in de USB-poort. Deze poorten staan wijd open wanneer je geen apparaat hebt aangesloten, dus het is gemakkelijk voor puin, zoals stof of voedsel, om erin vast te komen zitten.

    Als je iets vast ziet zitten, zet je computer dan uit en verwijder voorzichtig de obstructie met een dun plastic of houten voorwerp zoals een tandenstoker.

    In sommige gevallen kan een product als ingeblikte lucht nuttig zijn om obstakels uit een USB-poort te blazen. Pas op dat u de obstructie niet verder naar binnen schuift.

  3. Controleer op losse of kapotte interne verbindingen. Een manier om dit te testen, is door uw USB-apparaat in te steken en de verbinding voorzichtig heen en weer te bewegen. Als het kort wordt aangesloten en losgekoppeld, is er een fysiek probleem met de kabel of de USB-poort.

    Als u veel beweging voelt wanneer u zachtjes aan de USB-connector beweegt, betekent dit dat deze mogelijk verbogen is of van het bord is afgebroken. En hoewel het soms mogelijk is om dit soort problemen op te lossen, kun je het waarschijnlijk beter naar een professional brengen.

  4. Probeer een andere USB-poort. Veel computers hebben meer dan één USB-poort, dus een goede manier om een enkele kapotte poort uit te sluiten, is door uw USB-apparaat los te koppelen en het in verschillende poorten te proberen.

    Sluit het USB-apparaat aan op een paar poorten aan zowel de voor- als achterkant van uw computer. Als het apparaat in geen van de poorten werkt, is er waarschijnlijk een probleem met de hardware.

    Als je apparaat begint te werken wanneer het op verschillende poorten is aangesloten, heeft de eerste poort waarschijnlijk een fysiek probleem dat moet worden opgelost.

    Het is ook mogelijk dat er een verbindingsprobleem is met alle USB-poorten aan de voor- of achterkant, daarom is het belangrijk om er meer dan één aan beide kanten te proberen.

  5. Wissel naar een andere USB-kabel. USB-kabelstoringen komen vaker voor dan USB-poortstoringen, dus zorg ervoor dat u een andere kabel vervangt als u die bij de hand heeft. Als je apparaat plotseling begint te werken, weet je dat het probleem een draadbreuk in de andere kabel was.
  6. Sluit je apparaat aan op een andere computer. Als je een andere computer of laptop bij de hand hebt, probeer dan je USB-apparaat erop aan te sluiten. Dit is een gemakkelijke manier om een probleem met het apparaat zelf uit te sluiten.

    Als je USB-apparaat tot leven komt zodra je het op je back-upcomputer aansluit, dan weet je zeker dat je te maken hebt met een USB-poortprobleem.

  7. Probeer een ander USB-apparaat aan te sluiten. Als je geen reservecomputer hebt, maar wel een extra flashstation of een ander USB-apparaat hebt liggen, probeer die dan aan te sluiten voordat je verder gaat met iets ingewikkelders.

    Als je andere apparaat prima werkt, weet je dat je poorten in goede staat verkeren. In dit geval moet u mogelijk het apparaat repareren of vervangen dat geen verbinding kon maken.

  8. Controleer de apparaatbeheerder (Windows). Er zijn twee dingen die u kunt doen met Apparaatbeheer in Windows om de USB-poorten weer te laten werken.

    Scannen op hardwarewijzigingen door met de rechtermuisknop op de naam van uw computer te klikken en vervolgens op scannen op hardwarewijzigingen te klikken. Wanneer de scan is voltooid en controleer vervolgens uw USB-apparaat om te zien of het werkt.

    Een andere optie is om de USB-controller uit en weer in te schakelen. Klik in apparaatbeheer op het pijltje naast het kleine USB-kabeltje zodat het naar beneden wijst in plaats van naar rechts. Klik met de rechtermuisknop op de eerste USB-controller in de lijst en selecteer Apparaat verwijderen Herhaal dit voor elke USB-controller die u vindt.

    Zet je computer uit en weer aan. Windows zal de USB-controllers automatisch opnieuw installeren, dus controleer of uw apparaat werkt.

    Sommige stappen kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van uw versie van Windows, maar deze werken op Windows 10.

  9. Reset de systeembeheercontroller (Mac). Als je een Mac hebt, kan het resetten van de systeembeheercontroller (SMC) je probleem oplossen.

    Deze instructies zijn niet van toepassing als de Mac de Apple T2 Security Chip heeft.

    SMC resetten voor Macs

    1. Sluit de computer af
    2. Steek de stroomadapter in
    3. Houd shift+ control+ option ingedrukt en druk vervolgens op deaan/uit-knop.
    4. Houd alle vier de toetsen 10 seconden ingedrukt.
    5. Laat de toetsen en de aan/uit-knop allemaal tegelijk los.
    6. Druk op de aan/uit-knop om je Mac in te schakelen.
    7. Als de Mac weer opstart, wordt de SMC gereset.
    8. Controleer of uw USB-apparaat werkt.

    De SMC resetten voor iMac, Mac Pro en Mac Mini

    1. Sluit de computer af
    2. Koppel de stroomadapter los.
    3. Druk op de aan/uit-knop en houd deze minstens vijf seconden ingedrukt.
    4. Laat de aan/uit-knop los.
    5. Sluit de voedingsadapter opnieuw aan en start de computer.
    6. Controleer of uw USB-apparaat werkt.
  10. Update je systeem. Hoewel het minder waarschijnlijk is, is er een kans dat het bijwerken van uw systeem uw USB-poortproblemen kan oplossen. Dit proces verschilt, afhankelijk van of u Windows-updates zoekt en installeert of macOS bijwerkt.

    Om macOS op Mojave en hoger bij te werken, klikt u op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek en kiest u Systeemvoorkeuren > Software-update. Klik op Nu bijwerken als er een beschikbaar is.

    Op macOS op High Sierra en eerder, open de app store. Klik op Updates op de werkbalk. Als er updates beschikbaar zijn, klik dan op update of update all.

    Start uw computer opnieuw op en controleer of uw USB-apparaat werkt.

Aanbevolen: