Hoe een gesplitst scherm op een MacBook Air te doen

Inhoudsopgave:

Hoe een gesplitst scherm op een MacBook Air te doen
Hoe een gesplitst scherm op een MacBook Air te doen
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg uw muis over de Groene Cirkel (knop op volledig scherm) in de linkerhoek van een geopend venster.
  • Klik op Tile Window to Left of Screen of Tile Window to Right Screen.
  • Klik op een open venster aan de andere kant van uw scherm om het op zijn plaats naast uw oorspronkelijke venster te klikken.

Dit artikel bevat instructies voor het splitsen van het scherm op een Mac-computer, inclusief het gebruik van een gesplitst scherm, het toevoegen van vensters in een gesplitst scherm en wat u moet doen als het gesplitste scherm niet werkt op uw computer.

Split View is alleen beschikbaar voor macOS 10.15 Catalina of hoger. Op oudere versies van macOS moet je een andere methode gebruiken om toegang te krijgen tot een vergelijkbare functie, zoals hieronder wordt uitgelegd. Als je er nog steeds geen toegang toe hebt, zorg er dan voor dat de systeemsoftware van je MacBook Air up-to-date is.

Wat is de snelkoppeling voor gesplitst scherm op Mac?

Het hebben van meer dan één monitor is essentieel als je regelmatig met meerdere vensters of apps tegelijk op je MacBook Air werkt. Als je echter geen toegang hebt tot een externe monitor, heeft macOS een ingebouwde oplossing: Split View.

Met Gesplitste weergave (of gesplitste schermweergave) kun je twee apps of vensters naast elkaar op je MacBook-scherm bekijken zonder dat je ze hoeft te verkleinen of vensters handmatig hoeft te slepen. Dit artikel leert je wat je moet weten over deze handige functie, inclusief hoe je er toegang toe krijgt en hoe je kunt wisselen tussen verschillende apps terwijl deze actief is.

Volg de onderstaande stappen om Split View te starten:

  1. Beweeg uw muis over de Groene Cirkel (knop op volledig scherm) in de linkerhoek van uw geopende venster. Er zou een vervolgkeuzemenu moeten verschijnen.

    Image
    Image
  2. Klik op Tile Window to Left of Screen of Tile Window to Right of Screen om uw huidige venster links of rechterkant van uw scherm, respectievelijk.

    Image
    Image
  3. Afhankelijk van wat je hebt geselecteerd, bevindt je huidige venster zich aan de linker- of rechterkant van het scherm.

    Image
    Image
  4. Op de andere helft van het scherm zie je al je andere geopende vensters. Klik op degene die je wilt bekijken, en het zou op zijn plaats moeten klikken naast het originele venster.

    Image
    Image
  5. Om van vensterpositie te wisselen, klikt en sleept u er een naar links of rechts. De vensters zouden van plaats moeten wisselen.

    Image
    Image
  6. Als u wilt dat het ene venster groter is dan het andere, kunt u het formaat wijzigen door op de rand tussen de twee vensters te klikken en deze te slepen. Beide vensters vullen nog steeds het hele scherm.

    In macOS Monterey (12.0) en hoger kun je ook apps verwisselen in Split View en beide panelen naar volledig scherm laten overschakelen.

    Image
    Image
  7. Om de gesplitste weergave af te sluiten, beweegt u de muisaanwijzer over de bovenkant van het scherm totdat de grijze menubalk weer verschijnt. Plaats vervolgens de muisaanwijzer op de groene cirkelknop en selecteer Volledig scherm afsluiten. U kunt ook op de groene cirkelknop klikken.

    Image
    Image

    Soms zorgt het verlaten van het volledige scherm ervoor dat een van je vensters verdwijnt. Als dit jou overkomt, is dat waarschijnlijk omdat iets het venster in een aparte weergave in Mission Control heeft geplaatst. Tik op je toetsenbord op F3 (het lijkt op een reeks rechthoeken) om Mission Control te openen, en je zou je verloren venster moeten zien in de balk bovenaan je scherm.

Hoe andere apps in gesplitste weergave te openen

Je kunt gemakkelijk schakelen tussen apps of een nieuwe openen in Split View door Mission Control te openen, waarmee je al je geopende vensters, apps en bureaubladruimten kunt bekijken. Terwijl Split View actief is, klikt u op F3 op uw toetsenbord om Mission Control te openen. Je zou nu toegang moeten hebben tot elke gewenste app.

Je kunt Mission Control ook openen met de volgende commando's:

  • Druk op Control+pijltje omhoog op je toetsenbord
  • Veeg met drie of vier vingers omhoog op het trackpad van uw MacBook Air
  • Dubbeltik met twee vingers op uw Magic Mouse (indien van toepassing)

Waarom doet mijn Mac geen gesplitst scherm?

Als je geen toegang hebt tot Split View op je Mac, komt dat waarschijnlijk omdat je besturingssysteem verouderd is.

Voor Macs met macOS Mojave, High Sierra, Sierra of El Capitan, kun je de volgende stappen proberen om een gesplitste schermweergave te openen:

  1. Klik en houd de groene cirkelknop ingedrukt.
  2. Het venster zou moeten krimpen. Sleep het naar de linker- of rechterkant van het scherm.
  3. Laat de knop los en klik op een venster aan de andere kant van het scherm. Ze zouden nu naast elkaar moeten staan.

Als je macOS Catalina of hoger hebt geïnstalleerd en nog steeds geen toegang hebt tot Split View, zorg er dan voor dat dit is ingeschakeld door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Klik op het Apple-menu.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik Mission Control.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat Beeldschermen aparte ruimtes hebben is geselecteerd.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe splits ik het scherm op een MacBook Pro?

    Om Split View op een MacBook Pro te gebruiken, zou je dezelfde methode gebruiken als beschreven voor een MacBook Air (hierboven). Beweeg eerst uw muis over de Groene Cirkel (knop op volledig scherm) in de linkerhoek van een geopend venster en klik vervolgens op Tile Window to Left of Screenof Tegel venster naar rechter scherm

    Hoe splits ik het scherm op een iPad?

    Om gesplitst scherm op een iPad te gebruiken, tikt u op Algemeen > Multitasking & Dock en schakelt u Meerdere toestaan in Apps Open vervolgens de eerste app, veeg omhoog om het Dock weer te geven en houd het pictogram voor de tweede app ingedrukt. Sleep vervolgens het pictogram van de tweede app buiten het Dock en laat het los. Je ziet het in de modus "slide over" over de eerste app. Tik en sleep vervolgens de donkergrijze horizontale lijn bovenaan de app naar beneden totdat het app-venster verandert en de apps naast elkaar worden weergegeven.

    Hoe kom ik van een gesplitst scherm op een iPad af?

    Om het gesplitste scherm op een iPad te verwijderen, tikt en sleept u de scheidingslijn totdat deze de app bedekt die u niet langer op het scherm wilt weergeven.

    Hoe splits ik het scherm op een pc met Windows 10?

    Probeer de handige Snap Assist-functie om een gesplitst scherm in Windows 10 te gebruiken. Met Snap Assist sleept u een venster naar de zijkant om het daar te "klikken". Je hebt dan ruimte voor een ander venster om te slepen en naar de lege sleuf te slepen.

Aanbevolen: