Hoe u Printer Spooler-fouten in Windows 10 kunt oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe u Printer Spooler-fouten in Windows 10 kunt oplossen
Hoe u Printer Spooler-fouten in Windows 10 kunt oplossen
Anonim

Print spooler-fouten kunnen optreden in Windows 10, ongeacht de toepassing van waaruit u afdrukt, en kunnen op verschillende manieren verschijnen:

  • Print spooler blijft stoppen
  • Afdrukservice stopt met werken
  • Afdruktaken blijven hangen in de afdrukwachtrij
  • Verwijderde afdruktaken verdwijnen niet
  • De printer werkt helemaal niet

Deze problemen verschijnen meestal net nadat u de afdruktaak naar de printer probeert te verzenden en vervolgens beseft dat de printer niet reageert. Het uitzoeken van printerspoolerfouten is een kleinere subset van het oplossen van problemen met de printer.

Deze afdrukspoolfouten kunnen optreden in Windows 10, 8, 7 en Vista. De onderstaande oplossingen zouden voor al deze versies van Windows moeten werken. We hebben aparte instructies voor Windows 11.

Oorzaak van fouten in de afdrukspooler in Windows 10

Verschillende problemen kunnen fouten in de afdrukspooler veroorzaken, waaronder de instellingen van de afdrukspooler, een mislukte afdruktaak, andere niet-werkende printers en problemen met het printerstuurprogramma.

Het is een goede gewoonte om te beginnen met de meer rechttoe rechtaan, meer algemene oorzaken en toe te werken naar de meest gecompliceerde om de oorzaak te isoleren.

Hoe u Print Spooler-fouten in Windows 10, 8, 7 en Vista kunt oplossen

Het is het beste om te beginnen met de automatische probleemoplosser voor printers en vervolgens systematisch het afdrukproces op de computer te doorlopen om de oorzaak van fouten in de afdrukspooler te isoleren en op te lossen

  1. Voer de probleemoplosser voor de printer uit. U vindt dit als u zoekt naar Instellingen voor probleemoplossing en Extra probleemoplossers selecteert. Het leidt u door een wizard die mogelijk de print spooler-fout kan isoleren en oplossen.

    Image
    Image
  2. Als je een echte foutcode van je afdrukspooler ziet, zoek dan op wat die specifieke foutcode betekent. De foutcode kan uitleggen wat het probleem is en u kunt naar de juiste stap hieronder gaan om het probleem op te lossen.
  3. Het stoppen en opnieuw starten van de afdrukspooler lost meestal veel afdrukproblemen op of afdruktaken die vastzitten in de afdrukspooler. Probeer dit voordat u verdergaat met een van de meer gecompliceerde stappen hieronder. U kunt de opdracht Net bij de opdrachtprompt gebruiken om stuurprogramma's te stoppen en te starten. Om dit te doen, navigeert u in de opdrachtprompt naar C:\Windows\System32 en gebruikt u de opdrachten net stop spooler gevolgd door net start spooler

    Image
    Image
  4. Stel de Print Spooler-service in op Automatisch. De Print Spooler-service is een Remote Procedure Call (RPC)-service, die u kunt vinden door services uit te voeren.msc U ziet de "Print Spooler"-service in de proceslijst. Zorg ervoor dat u het instelt op Automatisch in plaats van Handmatig.

    Image
    Image
  5. Wis de printerwachtrij. Als het probleem waardoor de afdrukspooler mislukt, een vastgelopen afdruktaak is, moet u deze mogelijk annuleren en de printerwachtrij wissen. U kunt de print spooler-service stoppen met de opdracht net voordat u de wachtrij wist. U kunt ook handmatig afdrukspoolerbestanden verwijderen in C:\Windows\System32\spool\PRINTERS of C:\Windows\System32\spool\PRINTERS (afhankelijk van uw besturingssysteem).

    Image
    Image
  6. Verwijder alle printers en installeer alleen de printers die je gebruikt. Als er een wirwar van oude printers op uw computer is geïnstalleerd, kan dit soms conflicten met de afdrukspooler en andere problemen veroorzaken. Het maakt het ook verwarrend om te weten welke de juiste printer is om te selecteren. U kunt dit doen in de Windows-instellingen door Apparaten > Printers en scanners te selecteren

    Image
    Image
  7. Printerstuurprogramma's bijwerken of opnieuw installeren. Vaak worden problemen met de afdrukspooler veroorzaakt door ontbrekende of beschadigde stuurprogrammabestanden. Probeer eerst uw bestaande printerstuurprogramma's bij te werken. Als dat niet werkt, download dan de nieuwste printerstuurprogramma's van de website van de fabrikant en installeer die nieuwste stuurprogramma's.

    Als u een oudere printer (en oudere printerstuurprogramma's) gebruikt, zijn deze stuurprogramma's mogelijk niet compatibel met Windows 10. In dit geval moet u de stuurprogramma's uitvoeren met de Windows-compatibiliteitsmodus.

    Image
    Image
  8. Reset print spooler registersleutels. Het register bevat belangrijke informatie om de afdrukspooler correct op uw printer aan te sluiten. Door oude informatie daar te verwijderen, kan het de spooler resetten en eventuele problemen oplossen. Om dit te doen, maakt u eerst een back-up van het bestaande register en opent u vervolgens het register en verwijdert u alle mappen in de volgende registerdirectory behalve de vermelding winprint. Gebruik //HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM/CurrentControlSet/Control/Print/Environments/Windows NT x86/Print Processors/ voor 32 bit Windows of //HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM/CurrentControlSet/Control/Print/ Omgevingen/Windows NT x64/Print Processors/ voor 64 bit Windows.
  9. Als je nog steeds problemen hebt met fouten in de afdrukspooler, probeer dan de nieuwste Windows-updates te installeren en een scan uit te voeren met je antivirussoftware om malware of virusinfecties op te ruimen die mogelijk problemen met de afdrukspooler veroorzaken.

FAQ

    Hoe krijg ik een printerspoolerfout van mijn telefoon?

    Android-telefoons hebben een afdrukfunctie, maar u ziet mogelijk een printerspoolerfout wanneer het systeemproces mislukt. Om het probleem op te lossen, stelt u de Android OS Print Spooler-cache opnieuw in en wist u deze. Ga naar Instellingen > Apps > Systeemapps weergeven > Print Spooler>Cache en gegevens wissen

    Hoe los je printerspooler-fout 1068 op?

    Om deze specifieke fout op te lossen, moet u de afhankelijkheid voor de spooler-service oplossen. Open een verhoogde opdrachtprompt (voer de opdrachtprompt uit als beheerder) en voer deze opdracht in: SC CONFIG SPOOLER DEPEND=RPCSS Wanneer u het opdrachtpromptvenster verlaat, zou de spooler correct moeten starten.

Aanbevolen: