Nieuw Google Linux-project zou het moeilijker maken om besturingssystemen te hacken

Nieuw Google Linux-project zou het moeilijker maken om besturingssystemen te hacken
Nieuw Google Linux-project zou het moeilijker maken om besturingssystemen te hacken
Anonim

Google zei dat het een nieuw Linux-project zal financieren dat is ontworpen om systemen zoals Android en Chrome OS moeilijker te hacken te maken.

Voor het eerst gemeld door CNET op donderdag, zal de Rust-programmeertaal (ontworpen door Mozilla in 2017 om veiliger te zijn) worden geïntegreerd in het hoofdonderdeel van het Linux-besturingssysteem, bekend als de kernel. Aangezien de Linux-kernel een gratis en open-source interface is, zou het nieuwe project niet alleen voordeel kunnen opleveren voor Android en Chrome, maar ook voor andere software en systemen.

Image
Image

De Rust-programmeertaal zou de C-programmeertaal vervangen, die sinds het begin van het besturingssysteem de standaard Linux-taal is.

Google beta alt naar verluidt voor het contract met de Internet Security Research Group, volgens CNET. De onderzoeksgroep heeft eerder gewerkt aan het beveiligen van websitecommunicatie, zoals het Let's Encrypt-project, dat certificaten uitgeeft aan websites om ze veiliger te maken.

Dit nieuwe Linux-project zou meer veiligheid betekenen voor de gemiddelde gebruiker en minder kans om gehackt te worden.

Er is geen informatie over wanneer het project tot wasdom zou kunnen komen. Lifewire heeft contact opgenomen met Google voor commentaar en wacht op een reactie.

Dit nieuwe Linux-project zou meer veiligheid betekenen voor de gemiddelde gebruiker en minder kans om gehackt te worden."

Linux debuteerde voor het eerst als het besturingssysteem van Google in 1991 en heeft nu verschillende distributies. Volgens GlobalStats Statcounter is het nu echter het zesde meest gebruikte besturingssysteem, met Android, Windows en iOS op de top drie.

Deskundigen hebben Linux echter als het veiligste besturingssysteem beschouwd ten opzichte van zijn meer populaire concurrenten. Dus als het nieuwe Linux-project slaagt, zou het besturingssysteem nog veiliger worden dan het al is, wat een groot probleem is voor Linux-gebruikers.

Aanbevolen: