Hoe Dsetup.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Dsetup.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe Dsetup.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

In tegenstelling tot veel andere DLL-fouten die gecompliceerde oorzaken en oplossingen kunnen hebben, worden dsetup.dll-problemen op de een of andere manier veroorzaakt door een enkel probleem, een of ander probleem met Microsoft DirectX.

Het bestand dsetup.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen dsetup.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Dsetup.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop dsetup.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u dsetup.dll-fouten kunt zien.

  • Dsetup.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat dsetup.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen
  • Kan [PATH]\dsetup.dll niet vinden
  • Het bestand dsetup.dll ontbreekt
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: dsetup.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw
  • Kan dsetup.dll niet vinden

De foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar wordt het meest gezien in videogames. Deze fout kan worden weergegeven wanneer het spel voor het eerst wordt gestart, maar het kan ook worden weergegeven nadat een spel is geladen, maar vlak voordat het spel begint.

Tree of Saviour is een voorbeeld van een spel waarvan bekend is dat het dsetup.dll-fouten genereert, maar er zijn waarschijnlijk ook andere.

Deze foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Dsetup.dll Fouten Te Repareren

Download dsetup.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dsetup.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron.

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze hier worden weergegeven:

  1. Herstel dsetup.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een "ontbrekend" dsetup.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

    Als je vermoedt dat je per ongeluk dsetup.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor gegevensherstel.

    Start Windows in de veilige modus om een van deze stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie de fout dsetup.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows en zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw spel- of toepassings-cd of -dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Installeer het programma dat het bestand dsetup.dll gebruikt opnieuw. Als de DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.
  5. Als je de dsetup.dll-fout in een Steam-game ziet, ga dan naar de installatiemap van de game en verwijder alle XML-bestanden in de "release"-map. Controleer daarna de integriteit van de gamebestanden.

    Zoek daar ook naar twee DLL-bestanden en kopieer ze naar de map release/patch/DirectX/ en open vervolgens het spel vanuit de map /release/patch/.

  6. Herstel het bestand dsetup.dll van het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande standaardstappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan het bestand dsetup.dll afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.

  7. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige dsetup.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
  8. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de dsetup.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.
  9. Update de stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met dsetup.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "Het bestand dsetup.dll ontbreekt" ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: