Wat is de Google Chrome-browser?

Inhoudsopgave:

Wat is de Google Chrome-browser?
Wat is de Google Chrome-browser?
Anonim

Google Chrome is een gratis webbrowser ontwikkeld door Google, die wordt gebruikt voor toegang tot webpagina's op internet. Vanaf maart 2022 is het wereldwijd de meest populaire webbrowser, met meer dan 62% van het marktaandeel van de webbrowser.

Google Chrome is ook een platformonafhankelijke browser, wat betekent dat sommige versies op verschillende computers, mobiele apparaten en besturingssystemen werken. Volgens Statista is Google Chrome voor Android de meest gebruikte versie, met meer dan 36% van het wereldwijde marktaandeel van webbrowsers vanaf januari 2022.

Google Chrome gebruiken

Het gebruik van Google Chrome is net zo eenvoudig als het gebruik van de standaardwebbrowser op uw huidige computer (zoals Internet Explorer, Edge of Safari). Wanneer u een website wilt bezoeken, hoeft u alleen maar de URL van het webadres in de adresbalk bovenaan te typen en op Enter/Go te drukken. /Zoeken

Net als andere webbrowsers bevat Google Chrome basisbrowserfuncties zoals een terugknop, vooruitknop, verversknop, geschiedenis, bladwijzers, werkbalk en instellingen. Net als andere browsers bevat Chrome een incognitomodus, waarmee u privé kunt browsen zonder dat uw geschiedenis, cookies of sitegegevens worden bijgehouden. Het bevat ook een uitgebreide bibliotheek met plug-ins en extensies.

Chrome's reeks extra functies gaat echter veel verder dan de basis.

Een paar opvallende kenmerken van Google Chrome

Hier zijn enkele van de beste functies van Google Chrome:

Het is snel, veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Misschien zijn de onbewerkte prestaties de grootste aantrekkingskracht van Google Chrome. Webpagina's kunnen extreem snel worden geopend en geladen, zelfs wanneer u door veel pagina's met veel afbeeldingen, advertenties of video-inhoud bladert. De interface is schoon en eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners, en updates worden regelmatig en automatisch uitgerold om de beveiliging onder controle te houden.

U kunt de adresbalk gebruiken om op Google te zoeken.

Moet je iets zoeken? Open gewoon een nieuw venster of tabblad en begin te typen wat u maar wilt in de adresbalk. Druk vervolgens op Enter/Go/Search en u krijgt de bijbehorende pagina met zoekresultaten van Google te zien.

U kunt Chrome-instellingen synchroniseren op verschillende apparaten.

Als je Chrome gebruikt met je Google-account, kun je al je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, automatisch aanvullen en meer synchroniseren. Dit betekent dat uw instellingen consistent en bijgewerkt blijven wanneer u Chrome via uw Google-account op een andere computer of ander apparaat gebruikt.

Google Chrome-extensies gebruiken

Google Chrome-extensies zijn beschikbaar voor veel van je favoriete webservices, van Dropbox en Evernote tot Pocket en Pinterest. Ze kunnen worden doorzocht en gedownload in de Chrome Web Store.

Wanneer u een extensie vindt die u wilt gebruiken, selecteert u gewoon Toevoegen aan Chrome en vervolgens Extensie toevoegen.

Image
Image

Er kan een klein pop-upvenster verschijnen in Chrome waarin de installatie wordt bevestigd, samen met een korte opmerking over hoe u er toegang toe krijgt. Er kan een nieuw tabblad worden geopend met meer diepgaande instructies die u laten zien hoe u alle functies van de extensie kunt gebruiken.

Als u bestaande extensies wilt inschakelen, uitschakelen of verwijderen, selecteert u de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser. Selecteer vervolgens Meer tools > Extensions Zet de tuimelschakelaar aan (blauw) of uit (grijs) voor elke extensie. Selecteer Remove om de extensie te verwijderen.

Hoe krijg ik Chrome

Google Chrome is volledig gratis te downloaden en te gebruiken, maar je moet een bestaande webbrowser gebruiken om het te downloaden. Het enige dat u hoeft te doen, is naar google.com/chrome navigeren en Download Chrome. selecteren

Google detecteert automatisch het platform waarop u zich bevindt, zodat het de overeenkomstige versie van Chrome kan leveren die u moet downloaden. Als u een mobiel apparaat gebruikt, verschijnt er een pop-upbericht om u naar de iTunes App Store of de Google Play Store te leiden, waar u de Chrome-app voor iOS of Android kunt downloaden.

Google Chrome kan worden gedownload en gebruikt op de volgende platforms:

  • macOS 10.10 of hoger
  • Windows 11/10/8.1/8/7 64-bit
  • Windows 11/10/8.1/8/7 32-bits
  • Chrome OS
  • Linux
  • Android
  • iOS

Google biedt ook "bevroren" versies van Chrome voor Windows XP, Windows Vista, macOS 10.6-10.9. Dit betekent dat updates voor deze versies niet worden ondersteund.

FAQ

    Hoe update je Google Chrome?

    Over het algemeen wordt Chrome automatisch bijgewerkt. Maar als u de nieuwste patch handmatig wilt downloaden en installeren, opent u Chrome en gaat u naar More > Update Google Chrome. Als je deze optie niet in het menu ziet, gebruik je al de nieuwste versie van de browser.

    Hoe kan ik van Google Chrome mijn standaardbrowser maken?

    Gebruik Windows, open het Start Menu en selecteer Instellingen > Apps >Default Apps Kies onder Web Browser Google Chrome Open Chrome op een Mac en ga naar More >Instellingen, en kies Make Default in de sectie Standaardbrowser. Als u de optie niet ziet, is Chrome al uw standaardbrowser.

    Hoe krijg ik Google Chrome op een Mac?

    Navigeer naar de Google Chrome Home pagina en selecteer Download Chrome. De site kan u vragen of uw Mac een Intel-chip of Apple-chip heeft. Kies er een en de installatiebestanden zouden kort daarna moeten worden gedownload.

    Hoe stop ik pop-ups in Google Chrome?

    Om pop-ups in of uit te schakelen, opent u Chrome en selecteert u More > Settings > Site Settings > Pop-ups en omleidingen. Kies vervolgens Toegestaan of Geblokkeerd.

    Hoe kan ik een Google-account uit Chrome verwijderen?

    Selecteer in de Chrome-browser uw profielfoto. Selecteer vervolgens het gear pictogram naast Andere profielen. Zoek vervolgens het account dat u wilt verwijderen en kies More > Delete.

    Hoe wis je de cache in Google Chrome?

    Open Chrome en selecteer Meer > Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen. Kies welke bestanden je wilt verwijderen (cookies, browsegeschiedenis, etc.) en een tijdsbestek. Selecteer vervolgens Clear Data om de opgegeven bestanden te verwijderen.

Aanbevolen: