Hoe u uw locatie op Android kunt verzenden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw locatie op Android kunt verzenden
Hoe u uw locatie op Android kunt verzenden
Anonim

Wat te weten

  • Permanente locatie delen: Kaarten menu > Locatie delen > Nieuw delen >Totdat je dit uitzet > contact > Share.
  • Tijdelijke locatie delen: Kaarten menu > Locatie delen > Nieuwe share >duration > Kopiëren naar klembord.
  • Alleen huidige locatie (niet-Google-gebruikers): Berichtengesprek > plusteken > Locatie > Stuur dit locatie.

Dit artikel beschrijft hoe u uw locatie kunt delen vanaf uw Android-apparaat, of dit nu uw re altime locatie is terwijl u zich verplaatst of alleen uw huidige locatie. Het behandelt meerdere methoden, dus deze aanwijzingen werken als de persoon wel of geen Google-account heeft.

Locatie delen op Android

Hoewel er apps van derden zijn die uw locatie delen, gaat dit artikel in op drie manieren om uw locatie te delen met Google Maps.

Stuur uw locatie met automatische updates

De eerste en misschien wel de beste methode, afhankelijk van uw situatie, is om de functie Locatie delen te gebruiken die is ingebouwd in Google Maps. Hierdoor kan de andere persoon uw locatie in de gaten houden zolang u dat toestaat - u kunt een specifieke duur kiezen of uw re altime locatie voor onbepaalde tijd opgeven, zodat deze nooit verloopt. De persoon heeft een Google-account nodig voor deze methode van locatie delen.

  1. Tik rechtsboven op je Google-profielafbeelding om het menu te openen.
  2. Selecteer Locatie delen.
  3. Selecteer de knop Nieuw delen onderaan.

    Image
    Image
  4. Kies hoe lang je je locatie wilt delen. U kunt de tijdelijke optie kiezen, zodat de andere persoon uw locatie van 15 minuten tot een hele dag kan zien. Of, om het voor onbepaalde tijd te delen, kies Totdat je dit uitschakelt.

  5. Selecteer een of meer contacten uit de lijst. Je kunt naar rechts scrollen om meer mensen te zien.
  6. Tik op Share of Send, afhankelijk van hoe je het contact hebt gekozen.

    Image
    Image

Stuur uw re altime locatie naar niet-Google-gebruikers

Gebruik deze methode als u uw locatie naar iemand verzendt die geen Google-account gebruikt, of als u niet wilt dat ze zich hoeven aan te melden. Dit is ook een geweldige manier om snel uw locatie aan meerdere mensen tegelijk, zoals in een groepsbericht of e-mail.

De te nemen stappen voor deze methode lijken erg op de hierboven getoonde. Een groot verschil is dat u uw permanente, automatisch bijgewerkte locatie niet kunt verzenden; de link naar uw locatie verloopt, afhankelijk van de duur die u kiest.

  1. Herhaal stap 1-3 zoals ze hierboven zijn weergegeven: profile image > Locatie delen > Nieuwe share.

  2. Kies hoe lang je locatie moet worden gedeeld. Uw opties zijn verschillende duur van 15 minuten tot 24 uur.
  3. Kies een app om de link mee te delen. Als je helemaal naar rechts scrolt, kun je Kopiëren naar klembord selecteren als je de link liever later wilt verzenden of in een app die daar niet wordt vermeld.
  4. Selecteer Share op de prompt en leg uit dat iedereen met de link je naam, foto en locatie zal zien. Het aftellen begint onmiddellijk.

    Image
    Image

    Ga terug naar het Locatie delen scherm (zie stap 1) om tijd toe te voegen of het delen van je locatie te stoppen.

Stuur alleen uw huidige locatie

De Berichten-app bevat een Locatie optie die je huidige locatie zal sturen naar iedereen die in het gesprek is. Dit is alleen uw huidige locatie, wat betekent dat het alleen het adres verzendt waarop u zich nu bevindt, en het wordt niet bijgewerkt voor de ontvanger wanneer u verhuist. Ze hebben hiervoor geen Google-account nodig.

  1. Tik met een nieuw of bestaand gesprek met de persoon op het plusteken links van het toetsenbord.
  2. Selecteer Locatie uit de lijst met opties.
  3. Tik op Stuur deze locatie om een Google Maps-link naar uw verblijfplaats te delen.

    Image
    Image

    Selecteer een willekeurige locatie op de kaart om een andere locatie te verzenden, of om uw echte locatie te corrigeren als de locatie die door GPS is gevonden onjuist is. Er is ook een zoekfunctie en een lijst met locaties in de buurt als u liever de locatie van een bedrijf in de buurt deelt.

Deze instructies zijn gemaakt op basis van een Google Pixel met Android 12. De stappen en schermafbeeldingen kunnen verschillen tussen andere Android-apparaten.

FAQ

    Hoe stuur ik mijn locatie van een iPhone naar een Android?

    Je kunt je locatie op je iPhone delen via Google Maps op dezelfde manier als op Android. Je hebt ook de mogelijkheid om je locatie te verzenden via iCloud, Delen met gezin of de Berichten-app.

    Hoe zet ik locatietracking van Google uit?

    Als u locatietracking van Google wilt uitschakelen, gaat u naar de pagina Mijn activiteit van Google en selecteert u Locatiegeschiedenis > Uitschakelen of Kies een optie voor automatisch verwijderen.

    Hoe verwijder ik mijn Google-locatiegeschiedenis op Android?

    Als u uw locatiegeschiedenis wilt verwijderen, gaat u naar de tijdlijnpagina van Google Maps en selecteert u Instellingen > Delete all Location History.

Aanbevolen: