Moet u e-mail verzenden Leesbevestigingen verzenden?

Inhoudsopgave:

Moet u e-mail verzenden Leesbevestigingen verzenden?
Moet u e-mail verzenden Leesbevestigingen verzenden?
Anonim

Veel e-mailclients, waaronder Microsoft Outlook en Apple Mail, stellen u in staat leesbevestigingen op te vragen en te verzenden. Als u een afzender bent die wil weten of hun e-mail is ontvangen en gelezen, kunt u een leesbevestiging aanvragen. Als u een e-mail ontvangt met een leesbevestigingsverzoek, heeft u de mogelijkheid om een leesbevestiging terug te sturen. Hier is wat meer informatie over leesbevestigingen, hun doel en wat uw opties zijn.

Image
Image

Leesbevestigingsverzoeken verzenden met uw e-mail

Hoewel het exacte proces enigszins verschilt, afhankelijk van je e-mailclient, is het meestal eenvoudig om een leesbevestigingsverzoek aan je e-mail toe te voegen voordat je het bericht verzendt. Maar het verzenden van een leesbevestigingsverzoek garandeert niet dat u een leesbevestiging terugkrijgt.

Je e-mailontvanger hoeft geen leesbevestiging te sturen als ze dat niet willen. Niet iedereen wil dat een afzender weet of hij zijn e-mail heeft geopend en gelezen. Ontvangers zijn mogelijk niet klaar om eventuele verzoeken of benodigde acties af te handelen, of ze geven er om privacyredenen de voorkeur aan niet te reageren.

Niet alle e-mailclients ondersteunen leesbevestigingen en gebruikers kunnen deze functie aan hun kant uitschakelen, zodat je ontvanger misschien niet eens weet dat je een leesbevestiging aanvraagt.

Meestal werken leesbevestigingen het beste in een zakelijke of organisatorische omgeving waar iedereen dezelfde e-mailservice gebruikt en gemeenschappelijke productiviteitsdoelen heeft.

Het wordt als een slechte e-mailetiquette beschouwd om voor elke e-mail een leesbevestiging te vragen als er geen zakelijke reden is of als er geen kritieke informatie wordt overgebracht. Gebruik voor de beste resultaten alleen leesbevestigingen voor belangrijke e-mails of wanneer zakelijke redenen dit vereisen.

Bottom Line

Als je merkt dat je ontvangers geen leesbevestigingen terugsturen, vraag dan om bevestiging in het e-mailbericht. Voeg bijvoorbeeld een regel toe aan uw e-mail die iets zegt als: "Onze deadline is krap. Bevestig de ontvangst van deze e-mail", of "Stuur alstublieft een kort antwoord zodat ik weet dat iedereen deze informatie heeft ontvangen." Je hebt net zoveel kans om een bevestiging te ontvangen als bij het gebruik van leesbevestigingen.

Moet u een leesbevestiging terugsturen?

Als je een leesbevestigingsverzoek ontvangt, is het aan jou of je er een wilt verzenden of niet. In een zakelijke omgeving is het waarschijnlijk belangrijk om een leesbevestiging terug te sturen als daarom wordt gevraagd, vooral wanneer de e-mail over projecten en strakke deadlines gaat.

In andere instellingen, gebruik je gezond verstand over de meest attente actie die moet worden ondernomen. Als je wordt overspoeld met verzoeken om leesbevestigingen voor onbelangrijke e-mails, overweeg dan om de functie uit te schakelen.

Aanbevolen: