Hoe het register te herstellen (Windows 11, 10, 8, 7)

Inhoudsopgave:

Hoe het register te herstellen (Windows 11, 10, 8, 7)
Hoe het register te herstellen (Windows 11, 10, 8, 7)
Anonim

Wat te weten

  • Herstellen: zoek REG-back-upbestand > dubbelklik REG-bestand om > te openen selecteer Yes wanneer daarom wordt gevraagd > OK > herstart.
  • Alternatief: Open Registry Editor > selecteer Yes wanneer daarom wordt gevraagd > selecteer File > Import > zoek REG-bestand.
  • Volgende: Selecteer REG-bestand > Open > OK > herstart.

Dit artikel legt uit hoe u een back-up van het register kunt maken in Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP.

Hoe het register in Windows te herstellen

Als je een back-up van het register in Windows hebt gemaakt, ofwel een specifieke sleutel, misschien een hele component, of zelfs het hele register zelf, zul je blij zijn te weten dat het herstellen van die back-up heel eenvoudig is.

Misschien ondervind je problemen na een registerwaarde of een wijziging van de registersleutel die je hebt aangebracht, of is het probleem dat je probeerde op te lossen niet verholpen door je recente Windows-registerbewerking. Hoe dan ook, je was proactief en maakte een back-up van het register voor het geval er iets zou gebeuren. Nu wordt je beloond voor vooruitdenken!

Benodigde tijd: Het herstellen van eerder geback-upte registergegevens in Windows duurt meestal maar een paar minuten.

  1. Zoek het back-upbestand dat u hebt gemaakt voordat u de wijzigingen in het Windows-register aanbracht die u nu wilt terugdraaien.

    Problemen met het vinden van het back-upbestand? Ervan uitgaande dat u daadwerkelijk enkele gegevens uit het register hebt geëxporteerd, zoekt u naar een bestand dat eindigt op de REG-bestandsextensie. Controleer uw bureaublad of documenten en in de hoofdmap van uw C:-schijf. Het kan ook helpen om te weten dat een REG-bestandspictogram eruitziet als een gebroken Rubiks kubus voor een stuk papier. Als je het nog steeds niet kunt vinden, probeer dan te zoeken naar.reg-bestanden met Everything.

  2. Dubbelklik of dubbeltik op het REG-bestand om het te openen.

    Afhankelijk van hoe je Windows hebt geconfigureerd, zou je hierna een dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer kunnen zien verschijnen. Je moet bevestigen dat je de Register-editor wilt openen, wat je eigenlijk nooit ziet omdat het alleen op de achtergrond draait als onderdeel van het registerherstelproces.

  3. Kies Yes op de berichtprompt. De tekst verschilt tussen besturingssystemen, maar zal een van deze twee zijn:

    • Het toevoegen van informatie kan onbedoeld waarden wijzigen of verwijderen en ervoor zorgen dat componenten niet meer correct werken. Als u de bron van deze informatie in [REG-bestand] niet vertrouwt, voeg deze dan niet toe aan het register. Weet je zeker dat je wilt doorgaan?
    • Weet u zeker dat u de informatie in [REG-bestand] aan het register wilt toevoegen?
    Image
    Image

    Dit is geen bericht dat lichtvaardig moet worden opgevat. Als u een REG-bestand importeert dat u niet zelf hebt gemaakt, of een bestand dat u hebt gedownload van een bron die u niet kunt vertrouwen, moet u er rekening mee houden dat, afhankelijk van wat het REG-bestand zal veranderen, u aanzienlijke schade aan Windows kunt toebrengen. Als u niet zeker weet of dat REG-bestand het juiste is, klikt u er met de rechtermuisknop op of houdt u het ingedrukt om de bewerkingsoptie te vinden en leest u de tekst door om er zeker van te zijn dat het er goed uitziet.

  4. Ervan uitgaande dat het importeren van de registersleutel(s) is gelukt, zou u een bericht als een van deze moeten ontvangen dat u OK kunt selecteren op:

    • De sleutels en waarden in [REG-bestand] zijn met succes toegevoegd aan het register.
    • Informatie in [REG-bestand] is succesvol ingevoerd in het register.

    Op dit moment zijn de registersleutels in het REG-bestand nu hersteld of toegevoegd aan het Windows-register. Als u weet waar de registersleutels zich bevonden, kunt u de Register-editor openen en controleren of de wijzigingen zijn aangebracht zoals u had verwacht.

    Het REG-bestand waarvan een back-up is gemaakt, blijft op uw computer staan totdat u het verwijdert. Alleen omdat het bestand nog steeds bestaat nadat u het hebt geïmporteerd, betekent dit niet noodzakelijk dat het terugzetten niet werkte. Je bent welkom om dit bestand te verwijderen als je het niet meer nodig hebt.

  5. Start je computer opnieuw op. Afhankelijk van de wijzigingen die zijn aangebracht bij het herstellen van de registersleutels, moet u mogelijk opnieuw opstarten om ze van kracht te zien worden in Windows, of welk programma dan ook waar de sleutels en waarden die zijn hersteld betrekking op hebben.

Alternatieve methode voor registerherstel

In plaats van stap 1 en 2 hierboven, kunt u in plaats daarvan eerst de Register-editor openen en vervolgens vanuit het programma het REG-bestand zoeken dat u wilt gebruiken om het register te herstellen.

Deze methode is misschien makkelijker als je de Register-editor al om een andere reden hebt geopend.

  1. Open de Register-editor. Kies Ja voor eventuele waarschuwingen voor gebruikersaccountbeheer.
  2. Ga naar Bestand > Import.

    Bij het importeren van een REG-bestand leest de Register-editor de inhoud van het bestand om te weten wat het moet doen. Daarom maakt het niet uit of uw muis momenteel een andere sleutel selecteert dan waar het REG-bestand mee te maken heeft, of dat u in een registersleutel iets anders doet.

  3. Zoek het REG-bestand dat u wilt herstellen naar het register en kies vervolgens Open.

    Image
    Image
  4. Ga verder met stap 4 in de bovenstaande instructies.

Aanbevolen: