Hoe een ontbrekend DirectX DLL-bestand te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een ontbrekend DirectX DLL-bestand te herstellen
Hoe een ontbrekend DirectX DLL-bestand te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar DirectX op de website van Microsoft, selecteer de nieuwste Download DirectX End-User Runtimes link en klik op Download.
  • Maak een map met de naam DirectX Files. Open het DirectX-installatieprogramma en blader naar deze map. DirectX zal al zijn bestanden uitpakken naar de map.
  • Open het CAB-bestand met het gewenste DLL-bestand. Verplaats het DLL-bestand naar het bureaublad. Kopieer het bestand naar de map System32 en start de computer opnieuw op.

Dit artikel legt uit hoe u een enkel DirectX DLL-bestand uit het DirectX-installatiepakket extraheert als u een foutmelding krijgt over een "ontbrekend" of "niet gevonden" DirectX DLL-bestand. De informatie heeft betrekking op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Een ontbrekend DirectX DLL-bestand herstellen

Een individueel ontbrekend DirectX DLL-bestand herstellen:

  1. Selecteer op de website van Microsoft het vergrootglas bovenaan de pagina en zoek naar DirectX.

    Image
    Image
  2. Scroll door de zoekresultaten en selecteer de Download DirectX End-User Runtimes (MM YY) link voor de laatste releasedatum.

    Image
    Image
  3. Selecteer Download.

    Image
    Image

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt voor alle versies van Windows.

  4. Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer Nieuw > Folder. Geef de nieuwe map een naam die gemakkelijk te onthouden is, zoals DirectX Files.

    Image
    Image
  5. Open het DirectX-installatieprogramma dat u hebt gedownload en selecteer Yes om de licentieovereenkomst te accepteren.

    Image
    Image
  6. Selecteer Browse in het dialoogvenster.

    Image
    Image
  7. Kies de map die u in stap 4 hebt gemaakt en selecteer OK.

    Image
    Image
  8. Selecteer OK wanneer u het mappad in het tekstvak ziet. Het DirectX-installatieprogramma zal alle bestanden uitpakken naar de map.

    Image
    Image
  9. Open de map die u eerder hebt gemaakt om een groot aantal CAB-bestanden, een paar DLL-bestanden en een met de naam dxsetup.exe te vinden.

    Image
    Image

    U kunt dxsetup.exe uitvoeren om DirectX volledig te installeren en alle DLL-bestanden opnieuw te installeren.

  10. Zoek het CAB-bestand met het DLL-bestand dat u zoekt. Als u bijvoorbeeld het bestand d3dx9_41.dll nodig heeft, kunt u dit vinden in CAB-bestand Mar2009_d3dx9_41_x86. Dubbelklik op het juiste CAB-bestand om het te openen.

    Image
    Image

    Er zijn twee versies van de meeste DirectX CAB-bestanden: een 32-bits en een 64-bits versie. Bestanden voor 32-bits systemen eindigen op _x86 en 64-bits systeembestanden eindigen op _x64. U moet weten welke versie van Windows u gebruikt om te weten welk bestand u moet gebruiken.

  11. Verplaats het .dll bestand naar je bureaublad.

    Image
    Image

    Windows heeft ingebouwde ondersteuning voor het openen van CAB-bestanden, maar als een ander programma het opent, zoek dan naar een optie om het bestand uit te pakken in het menu van het programma en pak het uit naar je bureaublad.

  12. Kopieer het bestand naar de System32 map in uw Windows-installatiemap. Op de meeste computers is dat C:\Windows\System32.

    Image
    Image

    Als je een foutbericht hebt ontvangen dat een andere locatie specificeert waar het DLL-bestand ontbreekt (bijvoorbeeld in de map van een bepaalde game of grafische toepassing), kopieer dan het DLL-bestand daar.

  13. Verwijder alle kopieën van het DLL-bestand van uw bureaublad en verwijder de map met de uitgepakte DirectX-bestanden. Het achterlaten van DLL-bestanden op uw bureaublad kan in sommige situaties problemen veroorzaken.

    Image
    Image
  14. Start je computer opnieuw op.

    Image
    Image

Na het opnieuw opstarten, test u om te zien of het herstellen van het individuele DLL-bestand het probleem dat u ondervond heeft verholpen. Als je nog steeds een foutmelding krijgt, probeer dan DirectX volledig opnieuw te installeren of los hardwaregerelateerde DLL-problemen op.

Aanbevolen: