Download geen DLL-bestanden om ontbrekende DLL-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Download geen DLL-bestanden om ontbrekende DLL-problemen op te lossen
Download geen DLL-bestanden om ontbrekende DLL-problemen op te lossen
Anonim

Websites die eenvoudige downloads van enkele DLL-bestanden mogelijk maken, lijken het antwoord waar u naar op zoek was wanneer u een van die "DLL niet gevonden" of "DLL ontbreekt"-fouten krijgt.

Beschouw dit als een eerlijke waarschuwing: DLL-downloadsites moeten bijna altijd worden vermeden, ook al bieden ze soms een snelle oplossing. Er zijn andere, volkomen veilige en acceptabele manieren om dit soort problemen op te lossen zonder toevlucht te nemen tot het downloaden van specifieke bestanden van deze sites.

DLL-downloadsites zijn geen goedgekeurde bronnen voor DLL-bestanden

DLL-bestanden worden gemaakt en gedistribueerd door bedrijven die software ontwikkelen. Soms is dat softwarebedrijf Microsoft, soms niet. Veel bedrijven maken DLL-bestanden als onderdeel van hun softwarepakketten.

Een stabiele, schone en bijgewerkte kopie van elk DLL-bestand kan alleen worden gegarandeerd door de ontwikkelaar. Websites die individuele DLL-downloads toestaan, zijn in alle, behalve in de zeldzaamste gevallen niet goedgekeurde plaatsen voor het downloaden van DLL's.

Het lijkt misschien niet zo belangrijk dat deze website of die website niet is "goedgekeurd" door de organisatie die het bestand ontwikkelt dat je nodig hebt, maar zoals je zult zien als je verder leest, zijn er heel goede redenen waarom de originele distributeur is de beste manier om te gaan.

Image
Image

Een enkel DLL-bestand installeren is een verband voor een groter probleem

DLL-bestanden zijn slechts kleine onderdelen van complete softwareprogramma's. Vaak vertelt een foutmelding waarin een afzonderlijk DLL-bestand wordt vermeld, slechts een deel van het verhaal. De specifieke fout wordt vaak alleen gegenereerd omdat het het eerste probleem is dat de software tegenkomt, niet omdat het de enige oorzaak van het probleem is.

Als je een DLL-bestand downloadt en vervangt van een downloadsite, los je meestal maar een klein deel van een groter probleem op. Meestal is de oplossing voor het grotere probleem het opnieuw installeren van het volledige softwarepakket waarvan de DLL afkomstig is.

Zelfs als het vervangen van een enkel bestand je directe probleem oplost, verschijnen er later vaak nog meer problemen, vaak als foutmeldingen die je op de hoogte stellen van weer een ander ontbrekend DLL-bestand. Bespaar uzelf veel tijd en energie en los het probleem in één keer goed op.

DLL's van DLL-downloadsites zijn vaak verouderd

DLL-downloadsites bestaan uitsluitend, dus u vindt ze in een zoekmachine en hopelijk klikt u op hun advertenties. Het zijn geen echte software-ondersteuningssites en hebben weinig of geen reden om hun bestanden up-to-date te houden.

Het softwarebedrijf dat het DLL-bestand heeft ontwikkeld, heeft echter altijd het meest actuele en functionele bestand beschikbaar.

Softwareontwikkelaars hebben zelden afzonderlijke DLL-bestanden beschikbaar om te downloaden, dus als een herinstallatie van hun softwareprogramma het gewenste bestand niet vervangt of repareert, raden we aan contact op te nemen met het bedrijf en een kopie van het bestand aan te vragen.

Soms krijg je een DLL-foutbericht wanneer je een bepaald programma gebruikt, maar het DLL-bestand wordt mogelijk niet ondersteund door de ontwikkelaar van dat programma. Dit is eigenlijk heel gebruikelijk omdat DLL's vaak worden gedeeld tussen programma's.

Een goed voorbeeld is de fout xinput1_3.dll ontbreekt die soms verschijnt voor bepaalde videogames. Het bestand is eigenlijk een DirectX-bestand en wordt ondersteund en geleverd door Microsoft in het DirectX-softwarepakket.

DLL-bestanden van DLL-downloadsites kunnen besmet zijn met virussen

Aangezien DLL-downloadsites geen goedgekeurde bronnen voor DLL-bestanden zijn en vaak weinig of geen contactgegevens beschikbaar hebben, is er geen garantie dat het bestand dat u zojuist hebt gedownload vrij is van een virusinfectie.

Ervan uitgaande dat je een goed antivirusprogramma hebt, kan een geïnfecteerd DLL-bestand in quarantaine worden geplaatst terwijl je het downloadt, maar daar is zeker geen garantie voor.

Neem de veilige route en vermijd simpelweg het downloaden van iets van deze downloadsites.

Scan op virussen en andere malware als je bang bent dat een recent gedownload bestand iets anders is geweest dan je dacht dat het was.

DLL-downloadsites kunnen de beveiliging van uw computer in gevaar brengen

DLL-bestanden zijn als kleine, gespecialiseerde programma's die kunnen worden geprogrammeerd om verschillende acties automatisch uit te voeren, zelfs acties die uw computer openstellen voor hacking en andere soorten inbraken. DLL-bestanden zoals deze bestaan.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u naar een van deze specifieke zult zoeken om te downloaden en te installeren, is het een risico dat u neemt wanneer u iets installeert vanaf een DLL-downloadsite.

Waag het niet - volg het advies in de voorgaande tips en verkrijg het bestand van de bron, niet van een "achterstraatje" DLL-dealer!

DLL-problemen op de juiste manier oplossen

Zoals je hierboven hebt gelezen, heeft een computer de neiging om niet het hele probleem aan je te melden, maar alleen het eerste probleem dat hij tegenkomt. Een computer gaat niet door met het opnoemen van probleem na probleem dat hij vindt, maar alleen het eerste waardoor hij stopt. In dit geval een ontbrekend DLL-bestand.

Dus wat u moet doen, is uitzoeken wat het werkelijke probleem is, wat waarschijnlijk niet alleen een ontbrekend DLL-bestand is. Om dat te doen, moet je een gids voor het oplossen van problemen vinden voor het specifieke probleem.

We hebben honderden handleidingen voor het oplossen van problemen met DLL's op Lifewire. Plak de naam van het bestand in het zoekvak bovenaan deze pagina en zoek ernaar.

Aanbevolen: