De kunst van het maken van selfies: hoe maak je een goede selfie

Inhoudsopgave:

De kunst van het maken van selfies: hoe maak je een goede selfie
De kunst van het maken van selfies: hoe maak je een goede selfie
Anonim

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat we midden in de selfie-beweging zitten, en veel van degenen die meedoen, hebben geperfectioneerd hoe je een goede selfie kunt maken.

Als je niet bekend bent, is de selfie-beweging eigenlijk gewoon een cultureel fenomeen waarbij je je mobiele apparaat met camera voor je gezicht houdt en een foto van jezelf maakt zodat deze op sociale media kan worden gedeeld.

Mensen nemen tegenwoordig selfies heel serieus, maar de tijd en het geduld van iedereen is tegenwoordig beperkt, dus weten hoe je de eerste keer een goede selfie kunt maken, is uiterst belangrijk. Het betekent niet noodzakelijkerwijs meer make-up toevoegen, je haar veranderen of meerdere fotobewerkingstrucs en filters gebruiken.

Het kan wat oefening vergen, maar als je genoeg tijd besteedt aan het kijken naar jezelf op je camerascherm en foto na foto maakt, kun je in een mum van tijd leren hoe je goede selfies maakt. Selfies maken is immers geen hogere wiskunde.

Hier zijn een paar goede tips om in gedachten te houden bij het maken van die perfecte selfie.

Tip 1: Koop een smartphone met een camera van goede kwaliteit

Image
Image

Als het om smartphones gaat, zijn niet alle camera's gelijk. En ja, de kwaliteit van je camera kan een enorm verschil maken in het resultaat van je selfie.

Hoe ouder of goedkoper je apparaat, hoe kleiner de kans dat het een hoogwaardige camera aan de voorkant heeft. Je kunt alle bewerkingen die je wilt op je selfie doen nadat je deze hebt gemaakt, maar het zal waarschijnlijk niet verbergen dat je camera niet zo geweldig is.

Doe je onderzoek naar camerafuncties en beeldkwaliteit de volgende keer dat je je volgende smartphone kiest. De camera op het nieuwste model van de iPhone is uitstekend, en hoewel sommige Androids camera's hebben die net zo goed en zelfs beter zijn, hebben andere dat zeker niet.

Bekijk de top 8 smartphones met de beste camera's als je overweegt een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Tip 2: Zorg voor de juiste verlichting

Image
Image

Belichting speelt een enorme rol in fotografie - of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon een casual selfie-nemer.

Hoeveel selfies heb je gezien (of zelf gemaakt) bij zo weinig licht dat alles er donker en oranje en korrelig uitziet? Veel? Waarschijnlijk. Wees niet een van hen!

Plan om je selfie te maken in een goed verlichte kamer of onder natuurlijk licht. Mogelijk moet je de camera-instellingen van je telefoon aanpassen om het er precies goed uit te laten zien.

Overweeg om te investeren in een selfielamp om te helpen met de lichtsituatie. Dit soort lampen zijn ontworpen om ofwel op je apparaat te worden aangesloten of voor je te staan, zodat ze uniform licht geven wanneer je een geweldige selfie wilt maken.

Tip 3: Forceer je gezichtsuitdrukking niet

Image
Image

Dit kan lastig zijn, maar overdrijven met je glimlach of je ogen of zelfs de manier waarop je je hand uit je telefoon steekt, kan het bericht sturen dat je misschien te hard je best doet. Het is moeilijk om er natuurlijk uit te zien als je alleen maar de goede kanten van jezelf probeert vast te leggen, maar als je dat doet, kunnen mensen het doorhebben en een slechte indruk achterlaten. Je wilt niet overkomen als een egocentrische selfie-nemer!

Probeer je te concentreren op een gelukkige herinnering of een grappige grap of iets anders dat een natuurlijke glimlach op je gezicht tovert. Dit kan helpen om je focus van de camera af te halen en je kansen op een oprechte glimlach te vergroten.

Tip 4: Experimenteer met verschillende hoeken

Image
Image

Net als het hebben van de juiste verlichting, kan het vinden van een hoek die precies goed is, je selfie echt transformeren. Denk je dat je een "goede kant" hebt als het gaat om je profiel? Zo ja, probeer het dan!

Je kunt ook proberen je apparaat op en neer te bewegen of het iets te kantelen. Als u uw apparaat bijvoorbeeld iets hoger houdt, kunt u de illusie wekken dat u er slanker uitziet, terwijl u door het lager te houden uw gezicht er misschien zwaarder uit kan laten zien.

Je zou kunnen overwegen om een selfiestick te kopen als je arm er niet lang genoeg voor is.

Tip 5: Download een app waarmee je je selfie kunt bewerken

Image
Image

Er zijn talloze geweldige apps die alle fijnafstemming voor je regelen - van contrast en helderheid tot het gladmaken van de huid en het verscherpen van wazigheid. Bekijk enkele van deze top selfie-apps als je geïnteresseerd bent in het verfijnen van je selfies.

Je zult eerst willen oefenen met het gebruik van deze bewerkings-apps, vooral als ze veel geavanceerde effecten hebben. Verwacht niet dat je selfie er de eerste keer perfect uit zal zien!

Speel wat rond, experimenteer en vraag zo mogelijk de mening van anderen over je bewerkingseffecten.

Tip 6: Doe het rustig aan met filters en bewerken

Image
Image

Het kan heel verleidelijk zijn om een van die funky app-filters te kiezen die van je selfie een bijna onherkenbare foto van jezelf maken. Soms werken ze en zien ze er echt kunstzinnig uit, maar andere keren doen ze je echt helemaal geen plezier - en mensen online worden er steeds beter in om uit te zoeken wat er echt uitziet en wat er nep uitziet tegenwoordig.

Hetzelfde geldt voor bewerken. Die bewerkingsapps zijn er om te helpen, maar te veel is nooit goed. Je wilt niet dat mensen kunnen zien dat je gek bent geworden met het bewerken van je selfie.

Tip 7: Veel plezier en neem je selfies niet te serieus

Image
Image

Het nemen van selfies is meestal een experimentele kunstvorm en het is onwaarschijnlijk dat je elke keer de ultieme selfie-perfectie zult bereiken. Onthoud dat het maar een selfie is, dus maak je er niet te druk om!

Je kunt misschien niet iedereen tevreden stellen, hoe goed je selfie ook blijkt te zijn. Een selfie die door de een als goed wordt beschouwd, wordt door de ander misschien niet zo goed gevonden.

Als je je selfie-game wilt verbeteren, let dan eens op hoe andere mensen hun eigen selfies maken. Je kunt misschien wat ideeën opdoen en verschillende technieken uitproberen terwijl je inspiratie ha alt uit anderen.

Veel plezier met je selfie-avonturen en onthoud dat de meest natuurlijk ogende foto's meestal als de beste worden beschouwd.

Aanbevolen: