SanDisk iXpand Luxe Flash Drive Review: maak een back-up van de bestanden van uw telefoon

Inhoudsopgave:

SanDisk iXpand Luxe Flash Drive Review: maak een back-up van de bestanden van uw telefoon
SanDisk iXpand Luxe Flash Drive Review: maak een back-up van de bestanden van uw telefoon
Anonim

Bottom Line

De meeste mensen zullen het prima doen met cloudback-ups, maar iedereen die de voorkeur geeft aan harde opslag of een extra voorraad smartphonebestanden wil, zal deze handige USB-stick waarderen.

SanDisk iXpand Luxe-flashdrive

Image
Image

SanDisk heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Moderne smartphones zijn ongelooflijk capabele draagbare computers, en velen van ons vertrouwen erop om contact te houden, foto's te maken, door de wereld te navigeren en zelfs ons werk te doen. Gelukkig bieden zowel Apple als Google back-ups van bestanden en instellingen in de cloud om ervoor te zorgen dat je een kopie hebt van je essentiële dingen, maar naarmate je voorraad foto's, video's en andere dingen zich in de loop der jaren opstapelt, zullen je maandelijkse of jaarlijkse kosten toenemen met uw opslagbehoeften. En zelfs als je je spullen ergens op een server hebt opgeslagen, wil je misschien de gemoedsrust van nog een hard-copy back-up die je in een mum van tijd kunt openen.

De SanDisk iXpand Luxe Flash Drive is een handige optie. Het is goed gebouwd en gemakkelijk te gebruiken.

Dat is waar de iXpand Luxe-flashdrive van SanDisk nuttig kan zijn. Met zowel USB-C- als Lightning-poorten op een enkele, kleine schijf, kunt u back-ups maken van bestanden van zowel Android als iOS en deze delen tussen beide mobiele platforms, om nog maar te zwijgen van Windows- en macOS-computers. Het maakt zowel handmatige als automatische back-ups mogelijk en laat u de USB-opslag beheren met een gebruiksvriendelijke app. De iXpand Luxe is een niche-randapparaat, maar het is handig en het werkt goed.

Ontwerp: Slank met een wartel

Met een lengte van minder dan 5 cm en een dikte van ongeveer 2,5 cm is de SanDisk iXpand Luxe een ongelooflijk klein apparaat. Het heeft geen USB-A-poort van volledige grootte aan boord, dus het is zelfs slanker dan sommige typische flashdrives. In plaats daarvan heeft het zowel USB-C- als Lightning-poorten op een roterende kern die draait om elke poort afzonderlijk te onthullen.

De poort die momenteel niet in gebruik is, wordt gedeeltelijk afgeschermd door het stevige metalen frame, terwijl een plastic klikdop is voorzien om de naar buiten gerichte poort te bedekken wanneer u de Luxe niet gebruikt. Met een ring aan de achterkant van de drive kun je hem naar wens aan een sleutelhanger bevestigen of aan een haak hangen.

Het heeft zowel USB-C- als Lightning-poorten op een roterende kern die draait om elke poort afzonderlijk te onthullen.

Image
Image

Wat is er nieuw: verschillende poorten, betere compatibiliteit

SanDisk's vorige iXpand-flashdrive had een Lightning-poort en een grotere USB-A-poort, en het bedrijf heeft andere flashdrives gemaakt die zijn ontworpen voor iPhone of Android. Dit nieuwe Luxe-model is echter niet alleen meer beschermend voor beide poorten vanwege het draaibare ontwerp, maar maakt het ook gemakkelijk te gebruiken met zowel iPhones als Android-telefoons. Het is daardoor iets duurder dan eerdere modellen, maar het is ook veelzijdiger.

Image
Image

De iXpand Luxe wordt geleverd met capaciteitsopties van 64 GB, 128 GB en 256 GB, waarbij alle drie de modellen identieke afmetingen delen.

Configuratieproces: download de app

Toen ik de SanDisk iXpand Luxe-flashdrive in mijn Apple iPhone 12 Pro Max stopte, vroeg de telefoon me om de benodigde iXpand-flashdrive-app uit de App Store te downloaden. Dat is handig. De op Android gebaseerde OnePlus 9-telefoon vroeg me niet om een app te downloaden toen ik de iXpand Luxe inplugde, maar de vergelijkbare SanDisk Memory Zone-app is gemakkelijk te vinden en te downloaden in de Google Play Store.

Toen ik de SanDisk iXpand Luxe-flashdrive in mijn Apple iPhone 12 Pro Max stopte, vroeg de telefoon me om de benodigde iXpand-flashdrive-app uit de App Store te downloaden.

Prestaties: Meestal soepel zeilen

Op zowel iPhone als Android is het gebruik van de iXpand Luxe-schijf relatief eenvoudig. U gebruikt de respectieve SanDisk-app op elk platform om alle acties uit te voeren, inclusief het maken van back-ups van foto's, video's, contacten of andere bestanden naar de schijf. U kunt ook bestanden van de iXpand Luxe naar uw telefoon overbrengen, voor het geval u bestanden tussen apparaten probeert te verplaatsen, en media rechtstreeks vanaf de flashdrive bekijken. U kunt desgewenst ook bestanden beveiligen met een wachtwoord.

Er zijn zowel handmatige als automatische back-upopties beschikbaar, en je kunt zelfs een terugkerend back-upschema instellen, hoewel je de iXpand Luxe moet aansluiten om de taak uit te voeren. Of u nu wel of niet Apple's iCloud gebruikt, kan uw keuze van de te volgen route bemoeilijken. In mijn geval, vanwege mijn jarenlange iPhone-foto's die zijn opgeslagen in iCloud, zag de iXpand Luxe zo'n 55.000+ foto's klaar om een back-up te maken, hoewel ze niet allemaal lokaal op het apparaat zijn opgeslagen.

Image
Image

Het begon met de monumentale taak om ze allemaal te onboarden toen ik de automatische back-up selecteerde. Ik stopte dat proces en besloot dat ik liever niet uren wacht om die poging te zien gebeuren. Toch duurde het bij het kiezen van de handmatige back-upoptie minstens vijf minuten voordat de SanDisk-app de immense fotobibliotheek van de iPhone laadde.

Handmatig selecteren welke bestanden je wilt opslaan is wat meer werk, maar is waarschijnlijk de moeite waard als je ook op iCloud bent aangesloten. Ik had echter niet hetzelfde probleem met de door Android aangedreven OnePlus 9, ook al heb ik toegang tot mijn cloudgebaseerde verzameling foto's die door de jaren heen zijn gemaakt met Android-apparaten.

SanDisk maakt geen reclame voor de overdrachtssnelheid van dit apparaat, hoewel het redelijk snel lijkt in mijn eigen testen. Een back-up van 1,07 GB van bestanden - foto's, video's en contacten - van de OnePlus 9 via de USB-C-poort duurde bijvoorbeeld ongeveer 80 seconden. De iXpand Luxe is geen snelheidsduivel, maar af en toe een minuut of twee besteden aan het maken van een back-up van je nieuwste bestanden is geen probleem.

Prijs: de kosten waard?

De 64 GB-versie van de SanDisk iXpand Luxe wordt verkocht voor $ 45, maar aangezien 64 GB doorgaans wordt beschouwd als een vrij kleine hoeveelheid interne opslagruimte voor een telefoon, zou ik willen voorstellen dat het niet genoeg opslagruimte is voor een back-upapparaat dat u kan over meerdere jaren en misschien meerdere apparaten worden gebruikt.

Image
Image

De 128 GB-versie die ik heb beoordeeld, verkoopt voor $ 60, terwijl de grootste editie van 256 GB niet goedkoop is voor $ 90. Maar toch, als je serieus een harde back-up van smartphonebestanden wilt hebben en iets wilt dat groot en robuust is, kan het de investering zeker waard zijn.

SanDisk iXpand Luxe-flashdrive versus SanDisk iXpand-flashdrive

Het eerder genoemde SanDisk iXpand Flash Drive-model heeft een Lightning-poort voor iPhones en iPads, evenals een USB-A-poort van volledige grootte om op de meeste computers aan te sluiten. Dat iXpand-model is minder duur dan de Luxe, met SanDisk's website met prijzen tussen $ 25 (32 GB) en $ 74 (256 GB). Het is echter ook potentieel minder handig als u op zoek bent naar een apparaat dat ook gemakkelijk op Android-apparaten kan worden aangesloten.

Als je alleen iOS-apparaten en een pc of Mac gebruikt, zit je misschien goed met de oudere SanDisk iXpand-flashdrive. Dat gezegd hebbende, sommige laptops hebben tegenwoordig geen standaard USB-A-poorten (zoals de recente MacBook-modellen van Apple), dus de Luxe zou handiger kunnen zijn met zijn USB-C-poort.

Een handige smartphone-back-up

Voor de gemiddelde smartphonebezitter is een terugkerende cloudback-up voldoende bescherming. Dat gezegd hebbende, cloudservices kunnen kostbaar worden naarmate uw back-upvoetafdruk in de loop der jaren groter wordt, en zelfs als de kosten geen grote zorg zijn, wilt u misschien een secundaire back-up voor zinvolle en/of gevoelige bestanden. Dan is de SanDisk iXpand Luxe Flash Drive een handige optie. Het is goed gebouwd en gemakkelijk te gebruiken, hoewel een iCloud-voorraad van foto's en video's het back-upproces kan vertragen of bemoeilijken.

Specs

  • Productnaam iXpand Luxe Flash Drive
  • Productmerk SanDisk
  • UPC 619659170585
  • Prijs $60.00
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 0,16 oz.
  • Productafmetingen 1,97 x 0,61 x 0,34 inch.
  • Kleur Gunmetal
  • Garantie 2 jaar
  • Opslag 64GB, 128GB, 256GB
  • Poorten Lightning, USB-C
  • Compatibiliteit iOS, macOS, Android, Windows

Aanbevolen: