Hoe een blanco pagina in Word te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een blanco pagina in Word te verwijderen
Hoe een blanco pagina in Word te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder het lege paginapictogram in het navigatievenster onder het menu Beeld.
  • Zoek en verwijder elk pagina-einde dat de lege pagina maakt.
  • Pas de grootte aan of verwijder alineamarkeringen voor of na een tabel aan het einde van uw document.

Dus je wilt een lege pagina in Word verwijderen. Gewoonlijk zou het goed moeten werken om de delete/backspace-toets op uw toetsenbord vaak genoeg in te drukken. Soms is het echter niet zo eenvoudig.

Hoe verwijder je een lege pagina in Word

De eenvoudigste manier om een lege pagina in Microsoft Word te verwijderen, is door simpelweg de delete/backspace-toets te gebruiken. Uw cursorplaatsing voordat u verwijdert, is echter van cruciaal belang.

  1. Begin door de cursor onderaan de lege pagina in Word te plaatsen. Als er een spatie bovenaan de volgende pagina is, moet u mogelijk de cursor aan het begin van die lege regel plaatsen om eventuele extra spatie te verwijderen.

    Image
    Image
  2. Druk op de delete/backspace toets op het toetsenbord totdat je elke lege regel hebt verwijderd en de hele lege pagina is verdwenen. Mogelijk moet u de resterende lege regels aanpassen, zodat het begin van de volgende pagina helemaal bovenaan begint.

    Image
    Image
  3. Een andere manier om een lege pagina in Word te verwijderen, is door de cursor boven aan de lege pagina te plaatsen, de Shift-toets ingedrukt te houden en op de pijl omlaag op het toetsenbord totdat de hele lege pagina is geselecteerd. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je op de delete/backspace-toets drukken (slechts één keer) om de hele lege pagina te verwijderen.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik een pagina in Word die niet kan worden verwijderd?

Als je het bovenstaande proces hebt geprobeerd, maar de lege pagina niet is verwijderd, kunnen er verschillende redenen zijn. Lege pagina's worden mogelijk niet altijd weergegeven in bepaalde lay-outweergaven, of sommige opmaakproblemen in Word kunnen blanco pagina's genereren, zelfs als er geen worden weergegeven in de paginalay-outweergave.

  1. Als je de lege pagina niet kunt verwijderen in de normale weergave, probeer hem dan te verwijderen in het navigatievenster. Selecteer het View menu en schakel Navigation Pane in de Show sectie van het lint in.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het navigatievenster aan de linkerkant de lege pagina uit de lijst met pagina's. Zodra het is gemarkeerd, drukt u op de toets delete/backspace en de lege pagina zou moeten verdwijnen.

    Image
    Image
  3. Een ander probleem dat een lege pagina kan veroorzaken die u niet kunt verwijderen, is wanneer u of een andere gebruiker een pagina-einde in de pagina heeft ingevoegd. U kunt dit wissen door ervoor te zorgen dat een pagina-einde een nieuwe pagina begint, waardoor u de lege pagina kunt verwijderen. Om deze sectie-instelling bij te werken, selecteert u het Layout menu en selecteert u Marges in het lint. Selecteer vervolgens Aangepaste marges

    Image
    Image
  4. Selecteer het Lay-outs tabblad. Selecteer Nieuwe pagina in de vervolgkeuzelijst Section start. Selecteer OK. Het zou de lege pagina in een nieuwe sectie moeten weergeven, zodat u deze kunt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Een ingesloten pagina-einde is een andere manier waarop gebruikers een lege pagina kunnen maken. Controleer of er een pagina-einde is door te zoeken naar zichtbare opmaakmarkeringen. Selecteer File, Options en Display in het linkerdeelvenster. Schakel het selectievakje links van Toon alle opmaakmarkeringen in Selecteer OK

    Image
    Image
  6. Scroll door uw document en bekijk de opmaakmarkeringen. Zoek naar de Page Break opmaakmarkering, hopelijk rond de lege pagina die u wilt verwijderen. Markeer gewoon de opmaakmarkering en druk op de toets delete/backspace om de lege pagina te verwijderen.

    Image
    Image

Tabellen en blanco pagina's in Word

Een tabel die aan het einde van een pagina is ingevoegd, kan ook een lege pagina in Word maken. Tabellen hebben automatisch een alinea aan het einde, waardoor een lege pagina aan het einde van uw document ontstaat.

  1. U kunt deze blanco pagina mogelijk verwijderen door de cursor aan het begin van de blanco pagina te plaatsen en op de delete/backspace toets te drukken. Als dit niet werkt, ga dan verder met de volgende oplossing.

    Image
    Image
  2. Schakel opmaakmarkeringen in met hetzelfde proces als in het bovenstaande gedeelte. Markeer de alineamarkering onder de tabel, klik met de rechtermuisknop en selecteer Paragraph. Zorg ervoor dat de afmetingen van de inspringing en afstand allemaal zijn ingesteld op 0pt.

    Image
    Image
  3. Als dat niet werkt, klik dan met de rechtermuisknop op de alineamarkering en verander de lettergrootte van de alinea naar de kleinste instelling.

    Image
    Image
  4. Probeer de alinea te verbergen. Markeer de alineamarkering, selecteer de callout-pijl in het Font-gedeelte van het Home-menu en schakel het selectievakje links van deHidden optie onder Effects.

    Image
    Image
  5. Als al het andere fa alt, probeer dan een van de alineamarkeringen boven de tabel te verwijderen om de tabel ver genoeg naar de vorige pagina te brengen, zodat de lege pagina eronder verdwijnt.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe voeg ik paginanummers toe in Microsoft Word ?

    Om paginanummers in Word toe te voegen, ga naar Insert > Paginanummer > Top of Page (Header) of Onderaan de pagina (voettekst). Selecteer onder Uitlijning Links, Rechts of Midden.

    Hoe dupliceer ik een pagina in Microsoft Word?

    Om een pagina in Word te dupliceren, markeert u alle tekst op de pagina die u wilt dupliceren, inclusief lege regels, en drukt u op Ctrl+ Com te kopiëren. Voeg vervolgens een nieuwe lege pagina in en plak de gekopieerde tekst met Ctrl +V.

    Hoe voeg ik een pagina in Microsoft Word in?

    Om een pagina-einde in te voegen, plaatst u de cursor waar u de nieuwe pagina wilt laten beginnen en gaat u naar Insert > Blanco Page. U kunt ook de sneltoets Ctrl+ Enter. gebruiken

    Hoe verwijder ik extra pauzes in Word-documenten?

    Om pagina-einden in Word te verwijderen, drukt u op Ctrl+ Shift+ 8 om sectie-einden, plaats dan de cursor links van de onderbreking en druk op Delete U kunt ook naar Zoeken & Vervangen gaan, voer ^p^p in naast Zoeken en ^p naast Vervangen door.

Aanbevolen: